Prudhomme opent Tour-deuren voor Limburg

Prudhomme opent Tour-deuren voor Limburg

Foto: Sirotti

vrijdag 15 januari 2016 om 08:36

Limburg wil in 2017 dolgraag een etappe in de Tour de France naar haar provincie halen. Een conflict over een openstaande rekening tussen Tour-organisator ASO en de KNWU leek echter roet in het eten te gooien. Tour-baas Prudhomme stelt de provincie gerust in De Limburger.

Waarschijnlijk niet de gehoopte tijdrit in Maastricht
Limburg hoopt een etappe binnen te slepen na het Grand Départ in Düsseldorf, waar donderdag bekend werd dat de Tour-editie van 2017 start met een individuele tijdrit van dertien kilometer. Daags nadien klinkt het startschot van de tweede etappe ook in Düsseldorf, maar is nog niet bekend gemaakt waar deze finisht. Tom Dumoulin hoopte op twee sprintersritten in Duitsland, want ‘daar zijn Duitsers helemaal geil van’. Daarna wilde de Limburger een tijdrit in met aankomst op de Vrijthof in ‘zijn‘ Maastricht.

Ritaankomst na Düsseldorf op de Cauberg?
Dat idee zal na de openingstijdrit in Düsseldorf waarschijnlijk niet doorgaan. Opties om de tweede of derde rit op bijvoorbeeld de Cauberg te laten eindigen, zijn er nog altijd. Prudhomme verzekert in de papieren versie van De Limburger namelijk dat de openstaande rekening met de KNWU van €140.000 geen rol speelt. “Welnee, we hebben in 2010 een geweldig Grand Départ gehad in Rotterdam en vorig jaar in Utrecht. Jullie koning was laaiend enthousiast; denk je dat zo’n klein conflictje invloed heeft of wij ergens wel of niet komen? Zeker weten van niet.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Stelvio-fan 15 januari 2016 om 09:08

Prud’Homme heeft wel wat weg van Tinkov; allebei zijn ze vrij arrogant

Hakkie2 15 januari 2016 om 09:21

@Stelvio-fan: je zult weinig niet arrogante mensen kunnen vinden die succesvol zo'n grote organisatie kunnen leiden. Daar hoort een zekere mate van geloof in eigen kunnen bij. En ook een 'ik bepaal wat er met mijn onderneming gebeurd' mentaliteit. Dat is nou eenmaal niet anders.

Frits des Jeux 15 januari 2016 om 09:25

Als Prudhomme arrogant zou zijn dan zou hij juist deze eenmansactie van de KNWU bobo mee laten tellen in zijn beslissingen. Dat hij dit interview geeft juist aan dat hij een groot man is.

Limburg, en ook andere delen van het land in de jaren daarna, hadden maar zo de dupe van de domme en naïeve houding van Kloosterhuis kunnen zijn. Het is natuurlijk geen recht dat de Tour langs komt. Als de ASO niet wil heb je pech.

Romāns Vainšteins 15 januari 2016 om 09:26

Prud’homme is een prima koersdirecteur die heel goed weet dat hij, wellicht naast Dakar, het grootste, meest unieke en complexe jaarlijkse evenement ter wereld in zijn handen heeft.

Jan 15 januari 2016 om 10:00

@Vainsteins,
Volgensmij heeft Prudhomme niets met Dakar van doen. Ook is hij niet de baas bij de ASO. Ik dacht dat dat een vrouw is.
Maar dat tie weet wat tie in handen heeft is wel zeker.

DeLuiaardVanLimburg 15 januari 2016 om 10:08

Zoveel bergen in Limburg, en we moeten alles op de cauberg laten finishen? Mijns inziens zonde, al snap ik dat het logistiek handig is voor de toeschouwers…

ikbenprocycling 15 januari 2016 om 10:14

Held! [lmao]

P.S. Het lijkt leuk een extra beurt voor de Cauberg, maar ik ben tegen Cauberg aankomst in de Tour. Die behoort de Amstel Gold klassieker toe. Als allerlei monumentale aankomstplekken uit lenteklassiekers in de Tour worden opgenomen, doet dat toch een beetje afbreuk aan het 'unieke' van die koersen ….. vind ik.
Daarentegen: wel een kans GT types als Froome daar in actie te zien (helaas aannemelijk niet meer Contador) . Dubbel…

Romāns Vainšteins 15 januari 2016 om 10:44

Eigenlijk zouden ze wel in Limburg kunnen eindigen na door de Eiffel en hoge venen gegaan te zijn, Cauberg wel over maar met een uitloop naar Maastricht en aankomst daar. Je hebt dan genoeg ruimte in 3 landen om er een rit à la Yorkshire in de Nibali tour van te maken waarbij veel verschillende typen renners een kans maken. Dik boven de 200 leggen ook, gaat mooi worden zoiets.

horsm 15 januari 2016 om 11:21

Aah, een openingstijdrit van 13k, een sprintetappe in Duitsland, en dan Limburg indraaien met Tom in het geel.

Pizzi 15 januari 2016 om 13:15

Wat mij betreft mijden ze Limburg en gaan ze via Luxemburg rechtstreeks naar de Vogezen.

Hakkie2 15 januari 2016 om 13:44

@Pizzi: mee eens. Rijnland-Palts is ook een mooi gebied om door te fietsen. En wat minder standaard dan Limburg. Gewoon van Dusseldorf naar beneden, richting Koblenz. Dan naar Nancy of Stuttgart en dan naar de Vogezen met bijvoorbeeld een aankomst op of een rit over de Ballon-d'Alsace, de eerste klim ooit in de Tour.

Luc__16 15 januari 2016 om 14:08

Waarom altijd die Cauberg? Sinds de Amstel eindigt op de Cauberg is het net zo een saaie wedstrijd als de Waalse Pijl! Er zijn nog veel mooiere aankomsten in Limburg. Toen de aankomst nog in Maastricht was brak de wedstrijd tenminste altijd veel eerder open en was het ook een mooie wedstrijd. Daarom laat svp. De aankomst eens ergens anders zijn dan op de Cauberg.

john 15 januari 2016 om 14:42

ja Prudhomme je kan een mooie etappe maken van Dusseldorf via div steden om Limburg heen .Houd je aan je woord en blijf voorlopig weg in Nederland

JuriaanM 15 januari 2016 om 14:54

In het Schwarzwald kan je ook wel een hele mooie rit maken. Voor Limburg lijkt een ritje met aankomst op een van de onbekendere heuvels wel gaaf!

Covadonga 15 januari 2016 om 19:45

RV
Of de Tour het meest uniek of complex is, betwijfel ik. Dat het een hele klus is om te organiseren, staat vast. Maar een 4-jaarlijks evenement als de OS lijkt me ook vrij lastig. En zo zijn er vast nog meer te verzinnen. Mogelijk iets als een klimaattop met alle politieke kopstukken van de wereld of de aanslagen op 9/11.
Iets wat ieder jaar plaatsvindt in vrijwel dezelfde omgeving kan toch voor een groot deel routinematig worden uitgevoerd.

Coldeportes 16 januari 2016 om 12:26

probleem is dat Maastricht op de Ironman heeft ingezet en weinig geld meer heeft voor zaken buiten (de start van) de Goldrace. En de provincie ziet alleen maar de Cauberg als finishplaats (goed voor horeca in Valkenburg)

Er zijn zat mooie heuvels om op te finishen of vlak op de maasboulevard of Markt/Vrijthof in Centrum Maastricht

achtpuntzes 16 januari 2016 om 12:29

zou toch leuk zijn: lekker door Limburg en dan de KNWU wederom met een onbetaalde rekening laten zitten :)

xistnc 16 januari 2016 om 12:50

Je komt in Zuid-Limburg toch gauw uit bij de Cauberg, eventueel met een uitloper richting Maastricht – maar dan ook weer niet zo ver, dat je al weer in de afdaling van de Rasberg zit want een aankomst bergaf is ongewenst. Enig alternatief is Maastricht, zowel qua decor als qua ruimte.

Al die andere mooie heuvels in het Zuid-Limburgse heuvelland bieden voor een ontploft circus als de Tour helaas niet genoeg ruimte. Hmmm, eventueel bovenaan de Piemert? Nee, lijkt me niet.

Coldeportes 16 januari 2016 om 13:29

@8.6
En dan voor ego-frustie mannetje Kloosterhuis een VIP-kaart regelen voor zo’n witte pagodetent bovenop de Cauberg… Terwijl intussen de renners finishen op de Vrijthof in Maastricht :p

Lalsacien 17 januari 2016 om 18:58

Bovenaan de Gulpenerberg lijkt mij ook leuk!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair