Pourseyedi slaat dubbelslag in Tour of Iran, Koning leider af

maandag 16 mei 2016 om 13:31
Pourseyedi slaat dubbelslag in Tour of Iran, Koning leider af

Peter Koning - Foto: Sirotti

Mirsamad Pourseyedi heeft de vierde etappe in de Tour of Iran op zijn naam geschreven. Op de omhooglopende aankomst in Sarein versloeg hij zijn landgenoot Rahim Emami in de sprint. De Iraniër reed bovendien Nederlander Peter Koning (Drapac) uit de leiderstrui.

Koning eindigde als vijftiende in de daguitslag, op bijna drie minuten van de winnaar. De Nederlander staat na vandaag vierde in het algemeen klassement. Hij heeft ruim een minuut achterstand op Pourseyedi, die de Tour of Iran vorig jaar al won.

De beste Nederlander was vandaag Sven van Luijk. De renner van Parkhotel Valkenburg kwam als achtste binnen. Zijn ploegmaat Peter Schulting reed naar een verdienstelijke veertiende plaats.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Tom Rey 16 mei 2016 om 13:38

Zonder verder iets te willen insinueren, deze tijdsverschillen kunnen alleen maar in de Tour of Iran! Geweldig. Jammer dat er niets wordt uitgezonden!

Contador#N.1 16 mei 2016 om 13:39

Mooi laat iemand alsjeblieft volgend jaar Pourseyedi een prof contract geven. Wanty lijkt mij wel een goed team.

Wheely 16 mei 2016 om 13:43

Weg met de monarchie!

AZH 16 mei 2016 om 13:51

Mirsi! :D

Leukefans 16 mei 2016 om 13:58

Toch zonde dat de Iraniërs zo moeilijk te overtuigen lijken om het in Europa te komen proberen, heb enkel weet dat Sohrabi het een jaartje bij Lotto deed, omdat die de punten nodig hadden.
Maar deze Pouseyedi heeft intussen toch een erelijst bij elkaar gefietst die doet vermoeden dat hij wel eens een aanwinst in het Europese circuit zou kunnen zijn, dus zou het hem graag eens zien doen!

Verweggistan 16 mei 2016 om 14:21

Zeer verdienstelijk gereden van Koning, voor een niet klimmer toch lang standgehouden.
Zemlyakov valt me tegen, ik had wel verwacht dat die stand zou houden vandaag.
19 renners opgegeven vandaag. Dat is best veel.
@Leukefans: Het schijnt dat die Iraniers (naast dat het veel moeite is om visa te regelen) in eigen land best goed verdienen en er in salaris op achteruit gaan als ze naar Europa komen (waar ze toch in eerste instantie minimum WT loon zullen krijgen.) Sohrabi (Lotto) en Zargari (Ag2r) hebben het een paar jaar geleden geprobeerd in Europa en leken ook niet echt het niveau te hebben. Ook Alizadeh (Amore e Vita) reed een paar jaar in Europa.
Opvallend is dat wielrennen in Iran, als ik het goed begrepen heb, ook vooral een regio-sport is. Net als in Spanje (Baskenland) en Frankrijk (Bretagne) en Belgie (Vlaanderen) de regio's hun regionale identiteit versterken door het wielrennen en zich door de sport indirect (en op legale wijze) kunnen afzetten tegen de hoofdstad.
In Iran is het wielrennen vooral populair in de regio's Azerbaidzjan (waar Tabriz ligt, zie de teamnamen) en Koerdistan.

ah-ja 16 mei 2016 om 15:05

Das duidelijk Verweggistan, de ronde van Iran wordt ook duidelijk in de regio rond tabriz gereden – prachtige regio trouwens

SkyField 16 mei 2016 om 15:07

Jammer dat hij al een keer geschorst is geweest.

Mooie_Mario 16 mei 2016 om 15:10

Leuk zo’n ronde waar in een klimetappe de top 4 een dopingsverleden heeft.

aeroventiel 16 mei 2016 om 15:38

Dat parkhotel heeft toch ook wel een leuk team voor dit soort wedstrijden.
Rijden vaak top 5-10 en veel in de aanval

Sebas 16 mei 2016 om 20:18

Mooie info @Verweggistan! Daar hebben we nog eens wat aan. Overigens zal het bloedpaspoort (doping) toch ook wel een klein rolletje spelen ..

Koning rijdt een goed seizoen zeg! Toch twee mooie ritzeges al behaald. In de Europese wedstrijden heeft hij het echter nog wel wat lastig, zo lijkt het.

Headlines

Materiaalzone

Populair