Lennert Teugels zegeviert in Tour of Iran na 32 kilometer lange slotklim

zaterdag 1 oktober 2022 om 13:58
Lennert Teugels zegeviert in Tour of Iran na 32 kilometer lange slotklim

foto: Cor Vos (archief)

Lennert Teugels heeft de derde etappe van de Tour of Iran gewonnen. De Belgische renner versloeg Iraniër Saeid Safarzadeh en Ier Jesse Ewart op een slotklim van maar liefst 32,6 kilometer. Het gemiddelde percentage van die beklimming bedroeg echter maar 2%. Gianni Marchand, ploegmaat van Teugels, blijft de leider in het algemeen klassement.

De derde rit startte in Jolfa, waar vrijdag de derde etappe eindigde en Lucas Carstensen de sprint won. Via een tocht van 186,2 kilometer reed het peloton op zaterdag naar Kaleybar, waar de finish lag van etappe vier. De laatste 32,6 kilometer liepen omhoog aan een gemiddeld percentage van 2%. De organisatie van de Tour of Iran bestempelde die beklimming als eentje van eerste categorie.

Door de overwinning van Teugels stijgt hij ook enkele plaatsen in het algemeen klassement. De Vlaming uit Opwijk volgt nu op 22 seconden van leider Marchand, die negende werd in de derde etappe. Dawit Yemane (Bike Aid) volgt op vier seconden in het algemeen klassement, Peerapool Chawchiangkwang (Thailand Continental) op dertien tellen. Er staan nog twee etappes op het menu in de Tour of Iran.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 1 oktober 2022 om 15:38

De rest van het peloton heeft die Teugels laten vieren zeker?

1
Maillot à Pois 1 oktober 2022 om 16:56

Dit is wat mijn tienerzonen als ‘dad joke’ benoemen. Wat voor mij meevalt, aangezien ik inderdaad een ouwe flauwe plezante dad ben, maar jij moet je misschien meer zorgen maken ;-)
(maar toch een duimpje hoor)

1
Wheely 1 oktober 2022 om 17:59

Ik kon deze niet laten liggen, ik ben ook een dad dus dan mag het vind ik, het is weekend!

1
Maillot à Pois 1 oktober 2022 om 20:14

Ha, dan mag het, om een of andere reden dacht ik dat je jong en (nog) kinderloos was.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone