Porte: “Ik wil Parijs-Nice winnen”

Porte: “Ik wil Parijs-Nice winnen”

foto: Sirotti

dinsdag 21 februari 2017 om 11:06

Richie Porte begon wervelend aan het nieuwe wielerseizoen. Hij heerste in de Tour Down Under en bezet op die manier de huidige eerste plek in de World Tour Ranking. Na de koersen in Australië nam Porte wat gas terug, maar de BMC-renner richt zich vanuit zijn woonplaats Monaco op de eindoverwinning in Parijs-Nice. Dat vertelt hij aan Cyclingnews.

Degens kruisen met Contador en Bardet
De Australiër is gebrand op een derde eindzege in De Koers naar de Zon. De concurrentie in Frankrijk komt voornamelijk van Alberto Contador en Romain Bardet, maar daar kijkt Porte niet tegenop. “De Tour Down Under was een groot doel, maar ik wil Parijs-Nice winnen. Het is een koers waar ik me makkelijk voor kan motiveren. Er is dan wel geen klimtijdrit naar de Col d’Èze, maar we hebben nog altijd de Mont-Brouilly in het vooruitzicht. Ik kan nog niet zeggen dat ik in topvorm ben, maar ik heb nog tijd genoeg om mijn conditie aan te scherpen.” Parijs-Nice begint over een kleine twee weken.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Tiim 21 februari 2017 om 13:21

Pff, was al even bang dat hij een interview zou gaan geven om te vermelden dat hij eigenlijk alleen graag een rondje door Frankrijk fietst.

Maar goed, hij kan ook weinig anders zeggen over een rondje dat hij al twee keer heeft gewonnen. Richie haalt ook zo’n beetje al zijn overwinningen binnen in de eerste maanden van het jaar.

lemmens 21 februari 2017 om 13:46

Staat hij nog ergens aan de start voor Parijs-Nice?

Tiim 21 februari 2017 om 13:58

@temmens Tenzij hij opeens geselecteerd wordt voor het Vlaamse werk rijdt hij geen wedstrijd voor P-N

De Brigadier 21 februari 2017 om 15:07

Hij zou starten in La Provence maar heeft de voorkeur gegeven nog wat meer nadruk te leggen op het versterken van zijn corpus spongiosum.

Japsie 21 februari 2017 om 17:06

Porte is net als Froome, alleen starten voor punten en waar je kans maakt. Waarom niet een eerste piek leggen in april voor WP en LBL. Ik ben er van overtuigd dat hij mee kan doen in zulke koersen om de zege. Wellicht niet als topfavoriet, maar dan rijdt je koersen waar het om gaat en waar je je als renner echt kunt onderscheiden.

Panter 21 februari 2017 om 21:38

Ik denk niet dat porte enige kans maakt voor winst in de WP en LBL. Porte is een sterke renner maar om te winnen komt hij altijd iets tekort in de grote rondes en de klassiekers maar bij een mindere bezetting zoals parijs nice laatste jaren kan hij winnen.

Stenalic 21 februari 2017 om 22:17

Porte podium Tour dit jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair