Polsbreuk houdt Luke Rowe uit Canadese koersen

donderdag 30 augustus 2018 om 14:28
Polsbreuk houdt Luke Rowe uit Canadese koersen

Luke Rowe - foto: Sirotti

Luke Rowe heeft vervroegd een einde aan zijn seizoen moeten maken. De Sky-renner liet na aanhoudende pijn in zijn pols een scan maken in het ziekenhuis, waar een polsbreuk aan het licht kwam. Daardoor mist Rowe de laatste wedstrijden van het wegseizoen; de Grand Prix de Québec en de Grand Prix de Montréal. Dat meldt Sky op hun website.

Rowe – die het begin van dit seizoen moest missen door een dubbele beenbreuk – kwam met zijn pols in aanraking met een obstakel tijdens het Europees Kampioenschap in Glasgow begin deze maand. Met pijn reed hij de wedstrijd op een vijftiende plaats uit, waarna hij ook nog van start ging in de Deutschland Tour. Daarin hield de pijn aan.

“Ik heb voor aanvang van de Deutschland Tour Parijs-Roubaix verkend. Toen ik na de verkenning startte in Duitsland, werd de pijn met de dag erger. Ik probeerde mijn hand in te tapen, maar telkens als er een hobbel in het parcours lag had ik pijn. Daarna besloot ik dat het beter was om een scan te doen”, vertelt de Welshmen.

“De enige koersen die ik nog op mijn programma had staan waren die in Canada. Het is jammer dat ik die moet laten schieten. Ik moet nu zes tot acht weken in het gips; dat is de beste manier om te herstellen”, eindigt Rowe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Abdoe 30 augustus 2018 om 14:43

Kan hij nog mooi wat ruige feestjes meepakken.

Lotte 30 augustus 2018 om 15:43

Al die zogenaamde ‘grappige’ reacties, intens treurig.

Wielrennertje 30 augustus 2018 om 16:25

Moeilijk te slikken hè, Lotte, grapjes?

Fast Freddy 30 augustus 2018 om 14:58

Parijs-Roubaix verkend? Het is augustus!! Hij hep er alvast zin in zeker.

Birdheart 30 augustus 2018 om 16:26

Dat hij daar niet al afgestapt is met al dat gedokker over de kasseien,

Headlines

Materiaalzone

Populair