Pokerspel tussen Nibali en Roglic lijkt vooral slechte zaak voor Italiaan

Door , zondag 26 mei 2019 om 07:45
Pokerspel tussen Nibali en Roglic lijkt vooral slechte zaak voor Italiaan

©Cor Vos

Vreemd schouwspel in de Giro de voorbije twee ritten. Vincenzo Nibali en Primoz Roglic gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Daarbij vergeet Roglic dat hij meer dan één tegenstander voor het eindklassement heeft. Al lijkt die onderlinge rivaliteit voorlopig vooral Nibali duur te staan te komen. Of is de Italiaan gewoon niet goed genoeg?

Aan de voet van de Ceresole Reale, de slotklim van de dertiende rit in de Giro gisteren, bedroeg het verschil tussen het restant van de vroege vlucht én de groep der favorieten minder dan een halve minuut. Met een klein beetje goede wil en nog minder moeite hadden Roglic en Nibali zomaar Ilnur Zakarin, Bauke Mollema en hun kompanen teruggepakt.

Passief
Maar de twee vertikten het en bleven elkaar, zoals ze de hele dag deden, het wit uit de ogen kijken. Nibali vindt Roglic té passief koersen in deze Giro. De Jumbo-Vismakopman liet zich niet uit zijn tent lokken. Gevolg: de twee lieten gisteren elke andere podiumkandidaat in deze Giro zomaar seconden, zelfs minuten terugpakken. Niet alleen Zakarin en Mollema, maar ook Majka en – vooral – het Movistar-duo Landa-Carapaz.

Ja, Roglic koerst passief. Híj is niet diegene die voor het spektakel zal zorgen in deze Giro. Hoeft voorlopig niet. Maar dat doet Nibali zelf ook niet. Feit is, het duo speelt hoog spel. Ook vandaag, door op de Courmayeur Richard Carapaz zoveel ruimte te geven. Als ze zich allebei zó goed voelen als ze willen laten uitschijnen, waarom vertikken ze het dan om zelf de puntjes op de í te zetten?

Koppigheid
Los van het spektakel, Primoz Roglic kan je niet eens veel verwijten. Hij staat er in het klassement nog steeds geweldig voor en de Sloveen weet uiteraard verduiveld goed dat hij ook op de slotdag (de Giro eindigt met een tijdrit in Verona) nog iets recht kan zetten. Maar toch: er staat volgende week nog heel wat klimwerk op het menu. Hopelijk vergeet Roglic niet dat hij meer dan een tegenstander heeft. Als Carapaz zijn niveau van de voorbij dagen nog een week kan aanhouden, is Roglic nog niet in Verona.

Maar wat moeten we dan denken van Vincenzo Nibali? De Haai toont voorlopig vooral zijn tanden ná de rit, maar met zijn koppigheid lijkt hij steeds meer zichzelf buitenspel te zetten. Hij moét volgende week nog steeds 1’40” op Roglic goed maken. Maar ondertussen ook 1’48” op Carapaz. Heeft Nibali zoveel vertrouwen in zichzelf dat hij dat nog kan overbruggen? Of is hij gewoon niet goed genoeg, maar gunt hij de eindzege dan nog liever aan een Ecuadoriaan dan aan de Sloveen? Wordt vervolgd…

Dit artikel delen:

84 Reacties

AlfredoBinda 25 mei 2019 om 18:45

Ik snap echt niet dat Roglic blijkbaar denkt dat hij de hele komende week bij Carapaz kan blijven om het dan in de tijdrit af te maken. Carapaz is duidelijk de beste klimmer in koers en ik zie hem volgende week nog (veel) tijd pakken op alle andere concurrenten, inclusief Roglic. En zo veel zal hij ook weer niet gaan verliezen in de tijdrit, hooguit een minuutje en waarschijnlijk zelfs nog wel minder.

Enkel pech of ziekte gaat Carapaz nog van de eindwinst kunnen houden.

Gilberto 25 mei 2019 om 18:49

Ik zie nou al een aantal reacties van jouw waarin je wel HEEL stellig bent over Carapaz en nogal wat makkelijk het EEn en ander claimt. Hoe lang volg je het wielrennen al?

AlfredoBinda 25 mei 2019 om 18:57

Lang genoeg om te weten en te herkennen welke renners goed zijn en welke niet.

Carapaz was vorig al de beste man in koers in de derde week van de Giro, met uitzondering misschien van een vrij lachwekkende Froome. Dit jaar is hij nog beter dan vorig jaar dus er is geen enkele reden om niet aan te nemen dat hij nog flink wat tijd gaat pakken de komende dagen.

Verder heeft hij ook nog eens de sterkste ploeg en kunnen ze zelfs nog op 2 paarden wedden. Je kan het scenario voor dinsdag nu ook al uittekenen, namelijk dat Landa vroeg in de aanval gaat zodat Movistar geen trap meer op kop gaat doen en het aan Jumbo, Bahrein en Astana zal zijn om het gat te dichten.

Nee, Roglic heeft gisteren en vandaag de Giro cadeau gedaan aan Carapaz. Die 4 minuten buffer zou hij heel hard nodig hebben gehad.

Covadonga 25 mei 2019 om 19:04

@binda
Als je Froome vrij lachwekkend noemt, wat heb je dan in petto voor Carapaz?

Gilberto 25 mei 2019 om 20:14

Het was jouw vorig jaar natuurlijk ook al duidelijk dat Yates helemaal niet zo sterk was en nog een inzinking zou krijgen?

Jacco van Stierop 25 mei 2019 om 20:29

@ AlfredoBinda Ook Lopez was vorig jaar beter in de derde week, won van Carapaz het Zuid-Amerikaans kampioenschap.

Pietspeed 25 mei 2019 om 20:34

Wat een gezwets van Binda. Niet onderbouwd en alleen gespeculeer

tvm 25 mei 2019 om 22:37

Ik deel de analyse van Binda (mooie nickname trouwens),

Carapaz zal het samen met Landa uit kunnen spelen: Mikel demareert en Roglic moet hem gaan halen. Carapaz er lachend achteraan.

gijzgans 26 mei 2019 om 00:34

Carapaz tot nu toe gewoon de beste klimmer. Punt uit. Bovendien leuker voor het klassement dan Rogic en Nibali (ik heb een zwak voor hem).

Silent Hill 25 mei 2019 om 18:46

Roglic wordt zo wel de saaiste Giro-winnaar ever.

rennerske 25 mei 2019 om 18:52

Zo kun je het ook zien. Ik zie het meer als tactisch vakmanschap, maar je hebt een punt, dat is doorgaans wel wat saai.

boltthrower 25 mei 2019 om 19:03

Menchov? Hesjedal?

HennieK 25 mei 2019 om 19:45

Er is elke dag strijd, ik begrijp niet wat je hier saai aan kunt vinden, dan houd je niet van wielrennen.

Samlambeej 25 mei 2019 om 20:06

Er komen nog 4 bergetappes en een Lombardije-rit aan…

JaBo 25 mei 2019 om 20:52

Ook ik vind dat Roglic er wel een saaie vertoning van maakt. Als Froome dit zou doen dan zijn de negatieve reacties niet te tellen en nu roept iedereen dat het toch wel tactisch is. Ben benieuwd of dit komende dagen afgestraft gaat worden.

gijzgans 26 mei 2019 om 00:35

We verwachten spektakel van de haai van Messina en Roglic. Gaan we tot nu toe nog niet krijgen. Nibali (ik gun t m) probeerde het, maar Roglic te sterk, is gewoon zo, zag je. En toch… ik geniet vanaf begin van de (berg)etappes. Meteen strijd! Giro waardig! Mag ook wel na die saaie 2 weken. Volgend jaar beginnen met berg, pleaaassseeeee!

vanSpringel 26 mei 2019 om 01:18

Toch knap dan van hem met een 1 mans team.

adelaarvanantwerpen 25 mei 2019 om 18:48

“ Roglic kan je niet eens veel verwijten “

Alleen dat hij carapaz gratis 3.30 minuten geeft en dat hij nu met nog vier bergritten te gaan moet hopen dat hij carapaz kan volgen.

Terwijl hij anders nog 3.30 minuten had op carapaz.

Jean Dumas 25 mei 2019 om 18:55

Zou wel een wonder zijn als Roglic plots Carapaz kan volgen in de derde week. 2x Mortirolo op 1 dag? Dan gaat Roglic minstens een minuut aan zijn broek hebben.

HennieK 25 mei 2019 om 19:44

Als Roglic alle gaten op Carapaz had gedicht, dan was hij natuurlijk kwetsbaar geweest voor andere aanvallers en had hij daar flink op verloren. Ik zeg niet dat hij veel beter kan, maar hij heeft het beste uit zijn kaarten gehaald tot nu toe. En Nibali zeker niet, daarom is Nibali ook zo aan het piepen.

Samlambeej 25 mei 2019 om 19:51

Als hij Carapaz was gaan halen dan had Landa gecounterd, en als hij vervolgens Landa was gaan halen had Nibali hem gecounterd. Hij zou veel meer energie verspild hebben en misschien zouden Carapaz en Landa op het laatste klimmetje nog eens aangevallen hebben. Zo zou hij tijd verloren hebben op 3 concurrenten.

kleomantre 25 mei 2019 om 22:52

Het mooie is dat dit schouwspel nu eens plaatsvindt. Het gros van de lui vindt dat wie er het beste voor staat zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Nou doet de mogelijke beste in koers dat eens niet, heerlijk om te zien. Nog mooier om hier op Wielerflits te lezen dat een deel van de volgers hiervoor niet de mentale flexibiliteit kan opbrengen.

Schollekop 25 mei 2019 om 18:51

Nibali kan gewoon niet beter. Dat bleek vandaag nog maar eens. Gaat tussen Carapaz en Roglic. De rest kan het vergeten.

limburgia 25 mei 2019 om 19:24

Nibali kan misschien wel beter maar hij heeft teveel tegenwerking van zijn ego .

Geraint 25 mei 2019 om 21:02

Nibali was – in tegenstelling tot enkele anderen – alvast geen dode mus in de sprint voor de derde plaats.

tvm 25 mei 2019 om 22:40

Ik vermoed ook dat Nibali niet veel beter kan. Vandaar ook dat hij nu verbaal zo actief is volgens mij: onmacht. Alleen een sterke Roglic kan Carapaz nog afhouden, maar ik denk dat de vogel gaan vliegen is met Carapaz. Landa kan met hem het ploegspel perfect uitspelen.

gijzgans 26 mei 2019 om 01:16

Kan niet beter nee. Mee eens. En toch, ja ik geloof het, demarrage morgen. Heerlijk! Gekkenhuis! Ni, wie?, baliiiii

Glorious 25 mei 2019 om 18:53

Roglic heeft niet de aanval in huis als Carapaz, tijdritten van Carapaz vallen heel erg tegen en daar kan Roglic minimaal 1,5 minuut pakken. (17 km)
Verder is het aan de ploeg Movistar om de controle uit te voeren. Roglic zal wel moeten volgen. Jumbo kan mannen meesturen in de ontsnappingen.

ChefSpijker 25 mei 2019 om 19:22

Die afsluitende tijdrit is wel grotendeels of bergop of bergaf. Kilometer of 7 vlak. En vaak weegt de vorm van week 3 dan door. Denk niet dat Carapaz daar zo even 1,5 minuut verliest.

ti-raleigh 25 mei 2019 om 18:58

Edit redactie: houd het netjes svp. Roglic en Nibali zijn met een tactisch plan bezig, want de Giro krijgt nog een loodzware week. Moeten ze nu al alle kaarten op tafel gooien. Ik neem aan dat iedereen hier de Giro van Kruiswijk van 2016 en van Yates vorig jaar nog kan herinneren. Nou dan…!

debarreman 25 mei 2019 om 19:12

Inderdaad, Verona is nog ver.

Movistar: Carapaz moet aanvallen om uit te lopen op Roglic en Nibali. Heeft, om zeker te zijn, zo’n 1.30m voorsprong nodig voor de ITT op de laatste dag.
Landa gaat ook aanvallen om meer druk te zetten op Roglic en Nibali. Krijgt hij de vrijheid om voor het roze te gaan?

LV: Roglic gaat lekker volgen, geen tijd verliezen (hoogstens een paar sec). Hoopt op een mindere dag van Carapaz. In de ITT er over heen.

Bahrein: Nibali moet aanvallen en is dus een bondgenoot van Roglic. Dat zal Roglic al lang al door hebben. Nibali ook?

De rest doet nog mee voor de dagprijzen. Majka had vandaag mazzel met de tweede pokersessie op rij. Slechte dagen daargelaten van de top-3.

Abdoe 25 mei 2019 om 19:01

Zonder ploeggenoten heeft Roglic geen keuze. Hij kan niet achter iemand aan gaan rijden met een sliert concurrenten in zijn wiel. Dumoulin zat vorig jaar ook vaak in die situatie en die raakte alleen maar gefrustreerd. Dan maar Carapaz het roze geven en gokken op de tijdrit.

Carapaz ziet er heel sterk uit, maar eerst maar eens zien of hij dit volhoudt. En dan nog zal Carapaz nog ergens minimaal een minuut extra moeten pakken om een kans te maken op eindwinst.

rennerske 25 mei 2019 om 19:13

Eens ,met zo’n relatief zwakke ploeg moet Roglic een ander talent van hem aanboren: zijn formidabele onverstoorbaarheid. Overigens gaat die Carapaz de komende week nog wel ergens met bibberende benen kampen, dus die kunnen we schrappen.

Koffiemolen 25 mei 2019 om 19:09

Roglic had naar mijn mening vandaag niet zoveel keuze. Hij had niet alleen Nibali bij zich. Als hij zich op kop had gezet was onherroepelijk een hele lading andere klimmers uit zijn rug gaan demareren waardoor hij ook op andere renners zou verliezen. Hij is nu eenmaal minder explosief bij het klimmen dan bijvoorbeeld Lopez en Yates.

Voor wat betreft de kopgroep van gisteren: Mollema en Zakarin hebben vandaag bewezen dat de het de moeite niet was om die kopgroep terug te halen…

SaulGoodman 25 mei 2019 om 19:11

Roglic wordt bergop onderschat door wat mensen hier. Herinneren we ons de tour van 2018 niet meer?

RIH 25 mei 2019 om 19:45

Ik heb ook het gevoel dat Roglic nog niet het achterste van z’n tong heeft laten zien!

Pietspeed 25 mei 2019 om 20:42

Goed gezien Saul.

Pietspeed 25 mei 2019 om 21:02

Btw, wellicht staat er voor Jumbovisma, vwb de manier koersen van Roglic, nog een rekening open naar Nibali. Kruiswijk is mogelijk destijds niet al te netjes door Nibali bejegend toen hij de ijswal in reed. Dat is de teamleiding /management mss nog niet vergeten…Overigens lijkt het op dit forum of alleen de renners zelf de manier van koersen bepalen. Dat lijkt me nogal een onjuiste voorstelling van zaken. De strategie en taktiek wordt vooral bepaald door teamleiding, al dan niet in overleg met de renners en afhankelijk van koersverloop oa.

xistnc 25 mei 2019 om 21:03

Roglic heeft zichzelf geprogrammeerd. De Giro wordt gewonnen in de derde week. Alles wat hij doet en laat is daarop gericht. Het scenario dat hij het roze op een haar mist, is dan ook ideaal. Of Carapaz ook de ideale figuur is in dat scenario, gaan we volgende week leren.

Joachim Agostinho 25 mei 2019 om 22:53

Toen hij gelost was op Alpe'd'Huez en achter de gevallen Nibali op hangen en wurgen terug kwam of de afsluitende tijdrit?

Olly 26 mei 2019 om 00:30

Roglic, pakt het op de best mogelijke manier aan. Inderdaad gaat Landa demarreren, dat wordt een heel moeilijke klus om dat te pareren. Maar een andere mogelijkheid als dat hij vandaag gedaan heeft zie ik niet. Het is een kwestie van carapaz en Landa niet teveel geven. En ik denk idd dat hij nog niet het achterste van zijn tong heeft laten zien.

ti-raleigh 25 mei 2019 om 19:16

Huh? Censuur? Want beledigd? Ok, laat ik het anders formuleren. Het is een erg subjectief stukje dat niet past op deze site, want stemmingmakerij.

Turtlehead 25 mei 2019 om 22:56

Nico heeft netjes z’n naam erbij gezet, dus had je t kunnen weten en dan hoef je het niet te lezen. Wat niet wil zeggen dat je ongelijk hebt ;)
Lokt wel mooie discussie uit, en daar gaat het wat mij betreft hier om.

joowii 25 mei 2019 om 23:16

Volledig met TI eens. Zet er dan op z'n minst 'column/opinie' bij. Dit is gewoon een uit de kluiten gewassen forumbericht.
Prima, maar nogal raar om zomaar tussen de andere nieuwsartikelen te plaatsen.

Edit: Ik zie dat er in het nieuwsoverzicht wél een tag 'analyse' bij staat. Excuus.

JDV 25 mei 2019 om 19:23

Ik snap Nibali wel. Die hoopt dat Roglic aan het werk moet om Carapaz te verslaan. Lekker in het wiel blijven en hopen dat Roglic en Carapaz in de derde week uitgeput zijn. Kleine kans dat het lukt voor de Haai.

Hennie.K 25 mei 2019 om 19:24

Roglic wil met minimale inspanning de Giro winnen, om vervolgens ook nog heel goed in de tour te zijn…

HennieK 25 mei 2019 om 19:51

Onmogelijk

Pietspeed 25 mei 2019 om 20:43

Oh, hoe kom je aan die kennis?

Deel Koeper 25 mei 2019 om 19:30

Nibali zie ik het niet meer afmaken, het zal Movistar moeten zijn dat het tactisch moet spelen, bijvoorbeeld door een geïsoleerde Roglic aan te vallen in een vallei, waar het voor hem onmogelijk is om altijd mee te springen. En dan zal het lot bepalen of er nog een andere kopman bij Roglic zit (die wel ploegmaats heeft) die al het werk voor hem doet.

Viktrodriguez 26 mei 2019 om 09:57

Movistar en het tactisch spelen? Er is waarschijnlijk geen ploeg in de World Tour die een lager rendement haalt uit dan Movistar qua koersen in handen nemen en het proberen op het tactische te gooien. Daarbij aangetekend dat ze ook vaak zat gered zijn door een uitstekende Valverde met zijn sprint/punch.

Daarnaast hebben ze de afgelopen jaren toch flink hun eigen tactische kansen om zeep geholpen door een paar van hun al weinige vlakke knechten te laten gaan naar concurrerende ploegen.

wiebipedia 25 mei 2019 om 19:36

Roglic speelt dit gewoon heel professioneel uit mijns inziens.
-Hoeft de verantwoordelijkheid van de koers niet op de schouders van zijn team te leggen. (Een team dat minder slecht is dan mensen hier doen vermoeden)
-Is echt niet zoveel slechter (als hij dat al is) bergop dan Carapaz. De koers liep vandaag nu eenmaal zo dat Roglic met geen mogelijkheid achter Carapaz kon aan gaan rijden. Een risico dat Nibali niet durfde te pakken.
-Mag de komende bergetappes echt nog wel een minuut, misschien zelfs wel 2 verliezen op Carapaz met het oog op de ITT
-Hoeft geen/minder rekening te houden met springveer Landa

Saai vind ik Roglic ook niet zoals hier boven genoemd. De beste klassementsmannen in koers rijden nu eenmaal meestal niet het meest attractief in een etappe, maar des te meer over de gehele 3 weken

skylimit 25 mei 2019 om 19:39

Volgens mij verloopt voor Roglic alles nog redelijk naar wens. Nog niet veel in het rood hoeven te gaan. Gelukkig vandaag ook niet de roze trui gepakt. Hierdoor kan hij morgen weer lekker meerijden en zorgen dat de huidige verschillen in takt blijven.
Aanvallen zou nu juist niet slim zijn, omdat je dat waarschijnlijk de volgende dagen moet bekopen. Hij heeft niet de ploeg om zaken recht te zetten,
Hij zal dus zuinig en slim moeten blijven rijden in de bergetappes, om het dan in de tijdrit af te maken. Andere opties zijn er niet.

ThorHushovd 25 mei 2019 om 19:54

+1

rennerske 25 mei 2019 om 19:56

Zo is het!

HennieK 25 mei 2019 om 19:41

Roglic speelt het spel dat hij moet spelen om zonder bergploeg toch een kans op de winst te maken. Ik denk ook dat vooral Nibali hier een slechte zaak doet. Nibali probeert de druk bij Roglic te leggen, maar die speelt het verbazend koel. Mooi om te zien.

Nu hoeft hij de koers niet te dragen (dat moet Movistar doen) en kan hij de gevaarlijkste persoon kiezen (Nibali of Carapaz afhankelijk van de tijdsverschillen) om te volgen. De echte troef van Movistar is natuurlijk dat ze ook Landa nog hebben om een mooie strategie mee op te zetten. Heerlijk!

Nibali maakt geen 3 minuten goed op Roglic en 1,5 op Carapaz denk ik, maar hij heeft me al vaker versteld doen staan…

ThorHushovd 25 mei 2019 om 19:53

+1

Borsje 25 mei 2019 om 19:42

Complimenten voor de foto’s van Cor Vos!

Etika 25 mei 2019 om 19:43

Wat zijn dat toch leuke rondes zonder Sky/Ineos. Een Brexit in het wielrennen ???

skylimit 25 mei 2019 om 19:48

Ja, de eredivisie zonder Ajax en PSV is ook leuker;)

west 25 mei 2019 om 19:55

Ik denk dat Nibali denkt dat hij het spelletje speelt, maar Roglic is een stille en een "Joegoslaaf", niks ten nadele van die gasten ik hou van ze, maar ze hebben passie tot achter hun oren. Het kan wel eens zijn dat Roglic in plaats van: "don't hate the player, hate the game", gewoon keihard alles op Nibali speelt. Jij denkt met mij te kunnen spelen? Dan is er een ding zeker: jij gaat niet winnen. En de rest zien we wel…

girardengo 25 mei 2019 om 21:35

Ik denk eerder dat Roglic koel blijft onder alle druk – ook die van Nibali – en in de eerste plaats zelf wil winnen.

koos1 25 mei 2019 om 20:02

– Roglic gokt zwaar, maar weet dat hij nog tijd kan goedmaken in de tijdrit. Alleen Carapaz staat een paar seconden voor op de rest heeft hij nog altijd een behoorlijke grote voorsprong.

– Nibali gokt of kan niet beter. Als Nibali de Giro nog wil winnen moet hij voor een truc als Froome gaan, dat lijkt voor Nibali nog de enige manier om de Giro te winnen.

– Carapaz lijkt zeker de laatste dagen de beste klimmer, maar zal nog extra tijd moeten nemen om kans te maken de Giro te winnen. Grote vraag zal zijn of de roze trui hem vleugels geeft of juist (te) veel druk.

De laatste etappes (na dinsdag) lijken wat minder zwaar, door de minder hoge beklimmingen, maar kunnen daardoor juist grote verschillen gaan geven.

Romāns Vainšteins 25 mei 2019 om 20:16

Volgens mij zit de analyse er volkomen naast op precies dezelfde manier als Roglic.
Ik verwacht volgende week in de bergen bij de laatste versnelling 3 man over > Roglic, Carapaz en Landa. Ik denk dus dat Nibali niet de tegenstander is. Jammer dat de Gavia eruit gaat want met het vervallen van deze wordt de tijdrijder wel erg bevoordeeld tov de klimmers zeg.

Random wielerliefhebber. 25 mei 2019 om 20:21

Zolang Roglic in de bergen evensterk is als Carapaz is er geen probleem zo. Nibali snijd hier zichzelf in de vingers, die heeft niet het wapen dat Roglic wel heeft

Pietspeed 25 mei 2019 om 20:50

Beste Roman, als je stelt dat je iets verwacht, leg dan uit voor de lezers hier waarom. Alleen maar eigen meninkjes ventileren kan n ieder namelijk. Zonde van je tijd joh, want niemand die nu weet waarom je dat verwacht….Elke lezer is uiteraard nu in voller verwachting. LOL

Romāns Vainšteins 26 mei 2019 om 08:52

Let maar op jongen, let maar op !

assen 25 mei 2019 om 20:34

Op dit moment is Carapaz sterker dan Roglic.
En er komt nog veel klimmen aan.
En Carapaz heeft een veeel sterkere ploeg dan Roglic.

Kortom, Carapaz heeft de betere papieren, al is er nog niets beslist. De Giro moet nog
beginnen. :-)

Inmiddels/totnutoe gun ik Carapaz en Movistar ook wel de overwinning. Carapaz is de renner van de eerste twee weken, en Movistar de sterkste ploeg die OOK nog eens aanvallend en attractief koerst.

debarreman 25 mei 2019 om 20:43

Zonder Quintana en Valverde is Movistar in deze Giro inderdaad een hele leuke ploeg.

Lennimator 25 mei 2019 om 21:06

Ach, eerst was het een abc-tje,

Twee vingers in de neus voor Roglic, zeker na wegvallen Bernal en Tom.

Zakarin was gisteren de beste klimmer, wat men ook zegt. Waar is hij nu.

Het begint pas. Morgen regen? Weer een totaal andere koers. Gavia eruit? Beter voor de Europeanen? Sommigen kennen het landschap.

Forza Nibali!

kelderfan 25 mei 2019 om 21:48

Dus Roglic behoeft alleen maar het wiel van Forza Nibali te volgen.

David Brailsmurf 25 mei 2019 om 22:18

Weer een fantastische giro mensen :D

Polleke 25 mei 2019 om 22:36

De laatste 2 dagen wel…die anderhalve week er voor was niet om aan te zien…

Rixt 25 mei 2019 om 22:48

Ik hoor alleen maar dat Yates het zo goed gedaan heeft. Hij kon niet aanhaken bij de toppers en bij het spelletje op het einde tussen Roglic en Nibali gaat hij er vandoor, nou chapeau.

Headlines

Materiaalzone

Populair