Pogacar volgt nog altijd aangepast programma, maar: “Alles verloopt volgens plan”

donderdag 25 mei 2023 om 11:18
Pogacar volgt nog altijd aangepast programma, maar: “Alles verloopt volgens plan”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar hoopt deze zomer voor een derde keer de Tour de France te winnen, maar de Sloveen is momenteel nog altijd volop aan het revalideren van een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. Pogačar volgt, ruim een maand voor de Tourstart in Bilbao, nog altijd een aangepast trainingsprogramma. Ploegleider Andrej Hauptman stelt in gesprek met RTV Slo de wielerfans echter gerust.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Tadej Pogačar brak goed vier weken geleden zijn pols bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik en sindsdien voert de Sloveen een race tegen de klok om in topvorm aan de start te kunnen verschijnen van de Tour de France (1-23 juli). De 24-jarige renner probeerde zijn conditie de voorbije weken met looptochten, traploopsessies (mét rugzak), fitnessoefeningen en fietstrainingen op de rollen op peil te houden.

De Sloveen draait zeker nog niet op volle toeren, maar oud-renner Hauptman maakt zich absoluut geen zorgen. “‘Alles verloopt volgens plan. Tadej voelt zich goed, maar je moet voorzichtig omspringen met dergelijke blessures. Pas als alles weer normaal is, kan hij ook op volle kracht weer trainen. Hij traint nu nog steeds volgens een aangepast programma.”

“Hij heeft veel oefeningen gedaan in het zwembad en met de fysiotherapeut. Ook loopt hij hard en doet hij krachtoefeningen. Binnenkort zal hij voor het eerst weer buiten fietsen. Hij zal de komende dagen een poging wagen, maar het is moeilijk om er nu al iets over te zeggen. Het zal allemaal afhangen van hoeveel pijn hij nog voelt. We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat de eerste trainingen zo gemakkelijk mogelijk verlopen.”

Lees ook:
Joggen, traplopen en fietsen: Pogacar deelt eerste beelden van revalidatie

Zonder wedstrijdritme naar de Tour? 
De 24-jarige renner zal in aanloop naar de Tour waarschijnlijk geen wedstrijden meer betwisten, maar gaat met de ploeg wel mee op hoogtestage naar de Sierra Nevada. “Het is moeilijk voor te stellen dat hij fit zal zijn voor de Ronde van Slovenië. Wel gaan we met Tadej nog etappes van de komende Tour verkennen”, aldus Hauptman.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Lars Maden 25 mei 2023 om 12:45

I love it when a plan comes together.

1
Emergo 25 mei 2023 om 14:04

Socrates of Plato ?

1
Lars Maden 25 mei 2023 om 14:20

Col. John ‘Hannibal’ Smith

0
Plank 25 mei 2023 om 11:33

Als het toch allemaal zo nipt wordt, waarom dan eens niet vol op de Vuelta mikken? Die heeft hij nog niet op zijn palmares. Ook al besef ik dat het zonder Pog en met een sterke Vingegaard wellicht een heel saaie Tour zou worden.

-1
Monsieur Bendy 25 mei 2023 om 11:53

Dat zou inderdaad wellicht verstandiger zijn. Hoewel je dan naast een saaie Tour ook een eentonige Vuelta gaat krijgen. Aan de andere kant zou dit ook een spetterende Giro worden dus je weet het toch nooit zeker.

0
Gelei 25 mei 2023 om 12:27

Nog 5 weken tot de Tour en de man kan nog steeds niet op de weg fietsen. En dan moet je nog de reactie op de pols na z’n eerste rit buiten afwachten. En dat na een lang en slopend voorjaar. Wat mij betreft een mirakel als Pogacar 100% competitief is voor de Tour.

-1
Chaba 25 mei 2023 om 13:21

Misschien is het uiteindelijk wel een zege dat hij gedwongen rust heeft na zo een zwaar voorjaar. Ik verwacht dat hij met zijn kwaliteiten hij op tijd herstelt is en mee gaat doen voor de overwinning.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone