Pogacar feliciteert Evenepoel met zege in Luik: “Ons gevecht moet nog even wachten”

maandag 24 april 2023 om 14:13
Pogacar feliciteert Evenepoel met zege in Luik: “Ons gevecht moet nog even wachten”

foto: Cor Vos

Wielerliefhebbers keken zondag reikhalzend uit naar het duel tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogačar in Luik-Bastenaken-Luik, maar door een valpartij van die laatste kwam dat er niet van. De Sloveen heeft inmiddels van zich laten horen via social media.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Tsja, shit happens. Ik heb geluk dat ik alleen mijn pols heb gebroken, gezien de bizarre valpartij. Ik wens Mikkel Honoré (de Deen ging vanwege twee lekke banden als eerste onderuit en nam Pogačar mee in zijn val, red.) de best mogelijke revalidatie. Hij ging namelijk nog harder onderuit.”

“Het is moeilijk om te beschrijven hoe blij ik ben met de steun van fans, familie, vrienden, mijn ploeg en – met name – het ziekenhuispersoneel. Ik ben ze echt ontzettend dankbaar. Ik hoop jullie allemaal weer snel te zien, en ik moet Remco Evenepoel feliciteren met zijn overwinning. Ons gevecht moet nog even wachten”, eindigt hij met een veelzeggende emoji.

Pogačar heeft meerdere breuken in zijn pols opgelopen bij zijn val in Luik-Bastenaken-Luik. De renner is inmiddels al geopereerd in het ziekenhuis van Gent. Volgens meerdere media staat hij vier tot zes weken aan de kant.

Lees ook:
Tadej Pogacar geopereerd aan meerdere breuken na Luik-Bastenaken-Luik

Dit artikel delen:

10 Reacties

goldone123 24 april 2023 om 15:47

4/6 weken is lang, ik denk dat het lastig word om 100% aan te start te staan van de tdf.

0
Rufusvb 24 april 2023 om 15:55

Benieuwd naar het herstel van zijn pols en de mate van belastbaarheid en mobiliteit. De benen zullen ongetwijfeld goed zijn in juli, maar hij moet wel zijn pols volledig kunnen belasten en heeft de mobiliteit volledig nodig om goed te kunnen sturen.

3
Viktrodriguez 24 april 2023 om 17:58

Profatleet hebben wel vaker een sterker dan gemiddeld herstelvermogen. Daarnaast weten we niet de daadwerkelijke ernst van de breuken. De ene breuk is de andere niet.

3
Lars Maden 24 april 2023 om 14:59

Flinke klap voor Sloveense wielrennen.

-1
Uit t Hol 24 april 2023 om 15:25

En die hadden het al zo zwaar

0
Romāns Vainšteins 24 april 2023 om 15:29

Het zal sowieso de voorbereiding richting Tour flink verstoren: zowel REVKET als Roglic zullen bij het oplopen van een lullig griepje rond dag 6-10 vd giro meteen bakens kunnen verzetten. Hartstikke mooi dat ze naar Italië gaan maar dat parcours in Frankrijk is voor allebei prima.

-2
dakraamflats 24 april 2023 om 17:04

Wat is dit, een gek soort wishful thinking ofzo? Laten we gewoon hopen itt de dikke vrouw en aanhang dat iedereen fit wordt, blijft, en op z’n fiets blijft zitten. De clash tussen de tenoren komt toch wel in tour 24 (hopen op een volledig fitte bernal, wat is daar toch allemaal gebeurd).

0
Romāns Vainšteins 24 april 2023 om 17:13

Van mij hoef jij niet per se op je fiets te blijven zitten hoor, vrijheid, blijheid.

0
Kopinkas 24 april 2023 om 19:05

Waar slaat dit nu weer op? Vreemde voorspelling, , en dat is nog zacht uitgedrukt.

0
KopOverKop 24 april 2023 om 20:57

Vermakelijk draadje. RV soms onnavolgbaar (niet op de velo ; ) soms een leuke kwinkslag. What if…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone