Pogacar en co beperken de schade in Parijs-Nice: “Wel tevreden met deze prestatie”

dinsdag 7 maart 2023 om 19:46
Pogacar en co beperken de schade in Parijs-Nice: “Wel tevreden met deze prestatie”

foto: Cor Vos

23 seconden: dat was het verschil tussen Jumbo-Visma en UAE Emirates na de ploegentijdrit in Parijs-Nice. Tadej Pogačar verloor met andere woorden kostbare tijd op zijn grote rivaal Jonas Vingegaard, maar wist de schade wel aardig te beperken. De Sloveen was na afloop dan ook redelijk tevreden.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik weet dat we beter konden, maar ik ben wel tevreden met deze prestatie. We hebben alles gegeven en we hebben denk ik alles eruit gehaald wat erin zat. Tim (Wellens, red.) was nog een beetje vermoeid, hij kwam net terug uit Strade Bianche. Ook hebben we onze fietsen pas een paar dagen geleden gekregen.”

“Toch hebben we het erg goed gedaan en we hebben nu een goede uitgangspositie voor de volgende etappes. Ik ben blij dat we nu een beetje kunnen relaxen en achterover kunnen leunen, nu wij niet de leiding hebben. Daar moeten we van zien te profiteren”, liet de Sloveen na afloop weten aan de verzamelde pers.

Lees ook:
Jumbo-Visma wint atypische ploegentijdrit Parijs-Nice, UAE Emirates beperkt schade
Lees ook:
Vingegaard blij na ploegentijdrit: “Al hadden we gehoopt op een grotere voorsprong”

De tweevoudige Tourwinnaar heeft verder genoten van de ploegentijdrit. “Ik hou van deze discipline. Ik hoop dat we dit in de toekomst vaker mogen doen. Het was echt een leuke ervaring.” In het algemeen klassement staat Pogačar nu tiende. Het verschil met Vingegaard is elf seconden in het voordeel van de Deen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

the_tank 8 maart 2023 om 09:18

De fietsen pas een paar dagen geleden gekregen?!? Ik snap dat Poggy alles kan, maar het is toch handig om daar de hele winter mee te trainen.

1
Peetvader 8 maart 2023 om 09:40

Ik denk inderdaad dat als Pogi bij Jumbo zou rijden, hij nog een stuk sterker zou zijn (ploeg, materiaal, training etc).

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone