Poels, Benoot, Bouhanni en Mareczko

Poels, Benoot, Bouhanni en Mareczko

foto: Sirotti

donderdag 1 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder meer Wout Poels over koud weer, Benoot over Strade Bianche, Bouhanni over zijn mindere seizoensstart en het blakende vertrouwen in Jakub Mareczko.

Poels ziet trainen in slecht weer als voordeel

Wout Poels start komende zondag als kopman in zijn allereerste deelname aan Parijs-Nice. “Na de Ruta del Sol ben ik direct doorgegaan op trainingskamp naar Tenerife”, vertelt hij op de website van Sky. “De weersomstandigheden waren wisselend. De ene dag was het beter dan de andere dag. Het sneeuwde en het regende. Desondanks hebben we de trainingen kunnen doen die we wilden doen. En misschien was het nog niet eens zo slecht. In Parijs-Nice is het toch altijd koud, maar hopelijk niet zo nat. We hebben het ermee te doen in deze tijd van het jaar, dus misschien is het wel goed dat we in dezelfde omstandigheden getraind hebben.”


Benoot: “Wie zaterdag het minste pech heeft, wint”

Lotto Soudal liet zich tijdens het openingsweekend meermaals van voren zien. Maar toen de prijzen verdeeld werden, waren ze afwezig. Tiesj Benoot hoopt dat in Strade Bianche te keren, vertelt hij in een persbericht. “Michał Kwiatkowski, Peter Sagan en Greg Van Avermaet zijn de topfavorieten voor zaterdag wat mij betreft. En Alejandro Valverde als hij voldoende is gerecupereerd na zijn ziekte. Tom Dumoulin is ook een gevaarlijke klant op dit parcours. Na twee achtste plaatsen is het alvast mijn doel om beter te doen. De slothelling in Siena is eerlijk en schrikt me niet af. De beste die geen pech heeft gehad zal zaterdag winnen.”


Bouhanni heeft tijd nodig om zich aan te passen

Nacer Bouhanni is niet zo flitsend aan 2018 begonnen. In de koersen die hij reed, kon hij nog niet echt opboksen tegen de concurrentie. Dat komt doordat hij zich moet aanpassen aan Cedric Vasseur, die nieuw is in het begeleidingsteam van Cofidis. “De laatste twee seizoenen werkte ik op mijn eigen manier”, legt de Franse sprinter uit aan Cyclingnews. “Nu moet ik alles opnieuw scherpstellen. Ik heb tijd nodig om mezelf de nieuwe manier van werken aan te meten. Dat gaat nog niet automatisch. Desondanks blijven mijn doelen hetzelfde. Ik wil het goed doen in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en Milaan-San Remo. Als ik daar op het podium wil eindigen, moet ik er alleen maar voor zorgen dat mijn ketting er niet af vliegt”, verwijst hij naar zijn materiaalpech van twee jaar geleden.


‘Mareczko staat maar net onder het niveau van Kittel en Gaviria’

Volgens Wilier Triestina-Selle Italia-ploegleider Serge Parsani hikt zijn poulain Jakub Mareczko tegen een doorbraak aan. “Ik plaats hem op dezelfde hoogte als Alexander Kristoff en Elia Viviani”, vertelt hij tegen Chronique du Velo over de in Polen geboren Italiaanse sprinter. “In de Giro d’Italia komt hij Viviani tegen. Daar zullen we wel eens zien hoe het met de nationale hiërarchie zit. Maar hij heeft last van de verwachtingen en houdt er niet van om op de voorgrond te treden.” Zelf weet de sprinter – die eerlijk toegeeft dat hij moeite heeft om mee te komen op zelfs de kortste klimmetjes – ook wel waar het aan schort: “In de laatste tientallen meters moet ik rustiger blijven.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Raafje 1 maart 2018 om 20:08

Mareczko is dus net zo’n soort renner als Pelucchi, razend snel maar komt nog geen drempel over. Toch wel jammer dat zulke mannen hun volledige potentie niet kunnen waarmaken.

Mathieu Moller 1 maart 2018 om 20:16

edit wf: bedankt aangepast

josi 1 maart 2018 om 20:35

Ik plaats Mareczko pas op dezelfde hoogte als Kristoff en Viviani als hij resultaten van hetzelfde kaliber boekt, en daar zit hij nog een flink eind vanaf.

Arry1337 1 maart 2018 om 20:36

In het artikel over Benoot staat: "The best men in the race, who doesn't have bad luck, will win the race." dit betekent toch heel wat anders dan "Wie Zaterdag het minste pech heeft wint.". Dat suggereert namelijk dat je alleen maar geen pech hoeft te hebben om te winnen.

edit wf: aangepast

AWestie 1 maart 2018 om 21:39

Opboksen bij Bouhanni, ghe

Mwielerfan 1 maart 2018 om 22:33

Marezcko heeft last van druk door te hoge verwachtingen. Dus wat doet zn ploegleider? Hem onrealistisch ophemelen. Rare jongens…

Benoot zegt inderdaad iets anders in zn interview op sporza. Hij laat niks los over het waarom van de slechte tactiek van lotto. Hebben die ploegleiders daar wel door gehad dat het parcours veranderd was en ook nog eens de wind op kop stond na laatste helling?

Mwielerfan 1 maart 2018 om 23:12

Bouhanni door manier van werken? Zouden de laatste twee zwakkere seizoenen er niks mee te maken hebben?

TomVD 2 maart 2018 om 09:45

Mareczko is nog steeds erg jong (23 jaar). Hij is al prof sinds zijn 19de, maar hij heeft nog 5-7 jaar om die stap hoger te zetten. Dit jaar zie ik het voor hem echter niet gebeuren… maar ooit zal hij er wel komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair