dinsdag 4 juli 2023 om 18:17

Lead-out Danny van Poppel sprint naar zesde plek: “Jakobsen viel recht voor me”

Video Danny van Poppel moest in de vierde etappe eigenlijk zijn ploeggenoot Jordi Meeus naar een goede uitslag piloteren, maar de Nederlander kreeg na een akkefietje in de laatste kilometer een vrijbrief om zelf te sprinten. Van Poppel wist zich te plaatsen en kwam uiteindelijk als zesde over de streep.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na afloop keek Van Poppel met WielerFlits terug op een zeer chaotische finale, die werd ontsierd door enkele valpartijen. De renner van BORA-hansgrohe ging zelf ook nog bijna onderuit. “Fabio Jakobsen viel recht voor me. We knalden tegen elkaar op, maar ik kon daarna nog net de fiets van Fabio ontwijken. Ik ben al lang blij dat ik zelf niet gevallen ben. Het lijkt wel alsof een sprint niet normaal kan verlopen…”

“Jordi reed echter wel over de fiets van Fabio heen. Hij bleef gelukkig overeind, maar ik kreeg in de radio te horen dat ik moest sprinten. In win hier wel liever als een goede lead out-man, maar het is niet anders. Ik ben op zich al blij met het resultaat.”

Van Poppel was voor het opdraaien van het racecircuit van Nogaro overigens al op zijn hoede. “Er gebeurde vandaag echt heel veel. Ik weet dat de bochten op een raceparcours echt supersnel zijn en dat je bijna niet kunt opschuiven. We zaten eigenlijk super geplaatst, maar voor me viel dus Fabio.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2023 18:37
Bij NOS geeft ie nog de schuld aan Philipsen… dat die valpartij veroorzaakte
  4 juli 2023 18:46
  Wanneer ongeveer? Ik probeer het terug te zoeken maar kan het niet vinden.
  4 juli 2023 18:56
  Filmpje van gisteren
  4 juli 2023 19:20
  In de AD geeft Van Poppel uitleg over de val van Jakobsen
4 juli 2023 19:16
Vandaag, in de nabeschouwing, bij de NOS zei hij dat Philipsen vaak niet weet wat hij doet. Volgens Van Poppel waren Philipsen en Jakobsen in duel om positie, waarna Jakobsen viel.

Reacties zijn gesloten.