Ploegen in de rij voor Ronde van Zeeland

maandag 9 november 2015 om 10:35
Ploegen in de rij voor Ronde van Zeeland

Het is maar de vraag of de Ronde van Zeeland een nieuwe editie krijgt in 2016, toch is de interesse vanuit het peloton groot. Elf ploegen hebben al aangeven te willen starten, meldt Omroep Zeeland.

Lotto Soudal, LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick-Step en de ProContinentale ploegen Team Wanty-Groupe Gobert en Roompot Oranje Peloton zouden zich met zes andere teams al hebben gemeld. Of de wedstrijd op 19 maart 2016 doorgang zal vinden, hangt af van sponsor. De organisatie heeft in de begroting nog een gat te vullen van 40.000 euro.

Medio deze maand wil de organisatie de knoop doorhakken. Volgens oud-prof Cees Bal zouden er twee serieuze kandidaten zijn voor het hoofdsponsorschap. Dit jaar werd de wedstrijd gedomineerd door Etixx-Quick-Step. De overwinning ging naar Iljo Keisse.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 9 november 2015 om 16:35

Het gaat toch gewoon over een Nederlandse .1 koers, die wel/niet doorgaat; er was tocht ook heel veel Veenendaal-Veenendaal nieuws toen Zonneveld de boel overnam.
En Roompot komt uit Zeeland, dan is het toch leuk om te vermelden dat de renner die ze aantrekken uit Zeeland komt. Als die ploeg een Friese sponsor had, dan was de komst van Weening wellicht wel zo aangekondigd.

LinusGerdemann 9 november 2015 om 16:43

@Verweggistan de berichten over het verdwijnen van deze koers worden keer op keer als een halve goed nieuws show gebracht. Terwijl ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat het doorgaan ervan ongeveer 5% is. Leuk dat er dan evt ploegen willen komen, maar dat is niet relevant. Eerder een reclamepraatje voor deze koers. En daar lijkt me deze site niet voor.

En over het Zeeuwse en roompot.. dat is onzin. De ploeg moet een 100% Nederlandse ploeg zijn. Dan heeft de afkomst binnen Nederland geen enkel nut. Of zou het ik worstel en kom boven het Wilhelmus op de bus en in de tenues vervangen?

Jeff®ey 9 november 2015 om 20:35

Mensen doe niet zo moeilijk, in het begin toen deze site begon waren er een paar redacteuren die uit Zeeland kwamen dus de Zeeuwen waren hier gewoon vanaf het begin, En wat maakt het uit, als je het bericht niet wil lezen klik het dan niet aan en ga iets anders lezen, wat je wel interesseert

LinusGerdemann 9 november 2015 om 23:16

@Jeffrey dus? Dan moet bijv een Youri alles over Friesland plaatsen? Die kan dat soort dingen keurig gescheiden houden gelukkig. Wat hem juist sterker maakt. De beste redacteuren hebben dit soort voorkeuren niet.

simplex 9 november 2015 om 23:52

@LinusGerdemann. Los van jou twijfel aan Zeeuwse onafhankelijkheid in de redactie, die nergens op is gebaseerd, speelt er misschien ook nog iets anders?
Ik heb al meerdere malen jou visie gelezen dat koersen en zelfs grote ronde etappes in Zeeland onzin zijn. Limburg bijv. is daar meer voor geschikt. Hoezo dat?
Zeeland is de ideale provincie met veel wielerhistorie om koersen te blijven organiseren.
Daar worden behalve de zeeuwse mannen ook andere wielrenners echte coureurs.
Tevens is dit juist een provincie met ruimte en dus meer geschikte en veiliger trajecten als elders bijv. Limburg of midden-Nederland.
En wielrenner willen worden zonder wind is net zo iets als klimmer zonder heuvels/bergen en wind!
Daarom zijn er juist in Zeeland relatief veel koersen op alle niveau’s .
Laten we hopen dat het goed blijft gaan in Zeeland.

LinusGerdemann 10 november 2015 om 08:35

@Simplex WF reist speciaal af voor een filmpje als Tolhoek en vd Lijke bij Roompot worden gepresenteerd… grootste aanwinst daar is Weening… tja het is dus echt wel ergens op gebaseerd.

Die zogenaamde wielerhistorie is ook al zo’n kul. Er is maar een plaats in Nederland en de wereld met 5 WK’s endaarnaast jaarlijks een klassieker en dat is Valkenburg. Wielertoeristen reizen af naar Limburg om lekker in de heuvels te fietsen. Dat er dan toevallig een zeeuw daar recordwinnaar is dat is dan leuk. Toch doet hij dat in Limburg.

Daarnaast ga ik veel naar koersen en nergens is het zo slecht en chaotisch en vaak onsympathieke vrijwilligers als daar in Zeeland. Van mij mag deze koers zsm verdwijnen. Ik kom er iig niet meer.

EdEnd 10 november 2015 om 08:58

Mij maakt het werkelijk geen bips uit waar een koers gehouden wordt of dat er enige referentie naar de geboortestreek van een wielrenner gemaakt wordt. Tot het vandaag opeens een issue bleek te worden had ik er werkelijk nog nooit bij stilgestaan zelfs, het viel me gewoon niet op.

Maar goed, leuk dat deze koers zoveel interesse heefte n hopelijk vinden ze die 40.000 euro nog ergens. Hoe meer koersen hoe beter toch?

En ik ga helemaal niet voor mijn plezier in Limburg fietsen, niet iederen waait vanzelf weg met een beetje wind en is door dat lichte gewicht in staat die heuvels op te fladderen :)

Natte spons 10 november 2015 om 09:22

De heuvels zijn vaak zeer interessant als finish, maar dat hebben ze ook in België, Frankrijk, Spanje, Italië enz. Juist de kans op wind is zeer groot in Zeeland en zorgt voor waaiers en dus heel de dag koers. Dat beiden aanwezig zijn is juist positief het vergt andere specialiteiten.

Headlines

Materiaalzone

Populair