Ploegbaas van Androni eist een ton van dopingzondaar Appollonio
woensdag 1 juli 2015 om 16:28

Ploegbaas van Androni eist een ton van dopingzondaar Appollonio

Davide Appollonio hangt niet alleen een schorsing, maar ook een enorme geldboete boven het hoofd. Als ook de contra-expertise uitwijst dat de renner van Androni Giocattoli-Sidermec EPO heeft gebruikt, wil manager Gianni Savio een bedrag van honderdduizend euro van hem zien.

Alle renners en de technische staf van Androni Giocattoli-Sidermec tekenden eind vorig jaar een overeenkomst met de toezegging om bij een positieve dopingtest honderdduizend euro te betalen plus compensatie van eventuele extra schade. Ploegbaas Savio wil Appollonio aan de afspraak houden en heeft al een advocaat in de arm genomen om de procedure voor te bereiden.

“Als de uitslag van de contra-expertise de positieve test bevestigt, vorderen we een schadevergoeding van honderdduizend euro, zoals voorzien in de interne gezondheidsvoorschriften die door alle leden van het team zijn ondertekend”, meldt Savio in een persbericht.

“We hebben nooit druk uitgeoefend op de renners”, gaat Savio verder. “We eisen alleen betrokkenheid, betrouwbaarheid en loyaliteit. We hebben altijd zero-tolerance gehanteerd op het gebied van doping. Ik denk dat iemand die nu nog doping gebruikt dom is, want het is een strafbaar feit.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2015 16:35
Beter moeten meer ploegen doen.
1 juli 2015 16:37
Ik ken het italiaanse recht niet uit mijn hoofd. Maar hier in Nederland zou Appollonio er voor zijn eigen financiële situatie goed aan doen om een kale kip te worden waar niet van te plukken valt.
1 juli 2015 16:37
Ga toch weg man Savio. Walgelijk mannetje, alsof je al jaren van niets weet. BAH
1 juli 2015 16:37
Bovenop je salaris van het afgelopen seizoen :)

Wel weer iemand die een niveau omlaag moet. De wil om terug te keren toch groter dan het verstand...
1 juli 2015 16:38
Geen enkel medelijden met deze domoor.
Helemaal niet aangezien er willens en wetens deze overeenkomst ondertekend is...
1 juli 2015 16:38
niet eens zo verkeerd, en dan nog 4 jaar schorsen. dat zal hem leren. :p
1 juli 2015 16:50
Kan iemand dat van de technische staf uitleggen?
1 juli 2015 16:51
Das ook lekker geld verdienen.
1 juli 2015 16:54
@ xistnc:
het zal dan wel om mechanische doping gaan. ze mogen dus geen motortjes in de fietsen van de renners bouwen. ;)
1 juli 2015 17:11
Een tonnetje van Davide, een paar duiten van Johnny, het budget voor volgend jaar is weer al aardig opgevuld. Ben benieuwd of we Apollo nog terugzien, of wordt het Daag Epollonio
1 juli 2015 17:32
@alsjewint:
4 jaar als het goed is. dat is nogal een periode om te blijven trainen voor een comeback.
1 juli 2015 17:47
Ik vind dit soort clausules voor renners behoorlijk riskant. Even advocaat van de duivel: ploegbaas heeft genoeg van renner, zorgt dat renner (meer) doping binnenkrijgt, zonder dat renner daarvan weet,renner wordt betrapt en ploegbaas heeft een ton extra bij z'n budget.

Ik geef toe dat dit hypothetisch is, maar zeker niet ondenkbaar
1 juli 2015 18:25
@achtpuntzes

Inderdaad 4 jaar blijven trainen en de vraag welke ploeg je dan nog wil hebben; dan moet je mentaal wel heel sterk zijn. Bovendien zal de schoorsteen thuis toch ook moeten blijven roken, en ik verwacht niet dat hij zijn schaapjes al op het droge heeft.
1 juli 2015 18:25
"Ploegbaas van Androni eist een ton van dopingzondaar Appollonio"
En ik eis twee ton van Androni:
-voor het onder druk zetten van deze jongeman met gevaar voor zijn gezondheid
-voor het meedoen en daardoor schuldig zijn aan het systeem van doping
-voor het belazeren van het publiek
1 juli 2015 18:45
Dit is de eerste keer dat een ploeg zich op de boeteclausule beroept, klopt dat?

@Tinus: goed punt, maar zo kun je sowieso renners (dus ook concurrenten) uitschakelen (ik meen dat Ben Johnson ook voor vals spel van de Amerikanen een positieve dopingtest kreeg).
1 juli 2015 19:01
@Poeksel. Johnson had een blessure, ruzie met coach Francis en was 6 weken onvindbaar. Achteraf bleek dat hij die doorgebracht heeft bij zn arts (Asthepan) op een tropisch eiland (Ik meen Barbados). Dat geklets over een vermeende insluiper in de post race area die Johnson een vervuild drankje gaf is al jaren ontkracht.
Johnson (en de rest van zn team) speelden vals. Waarschijnlijk niet valser dan team USA, maar Canada is nu eenmaal niet zo'n Olympische reus als good old US of A. Feit dat Lewis niet eens had mogen starten tijdens de US trials wegens verboden middelen maar toch Olympisch kampioen werd zegt genoeg.
1 juli 2015 19:19
nou nou, dit is wat je noemt cordaat optreden.
1 juli 2015 19:31
@ poeksel:
geloof je het zelf. Johnson was destijds zo 'opgepompt' dat het er af straalde. ook ene F. Schleck was vergiftigd zeker.
overigens was de rest van de 100 meter lopers destijds net zo gedopeerd....
1 juli 2015 19:48
Ze gebruikten allemaal, maar alleen Johnson werd gepakt: of hij heeft iets heel doms gedaan, of er was inderdaad sprake van vals spel (los van het dopinggebruik).

Reacties zijn gesloten.