Ploeg Hincapie gaat door als continentale formatie

vrijdag 9 november 2018 om 20:01
Ploeg Hincapie gaat door als continentale formatie

foto: Holowesko-Citadel

Holowesko-Citadel, de ploeg van George Hincapie, gaat verder als continentale formatie. In 2018 acteerde zij nog in het ProContinentale circuit – en daardoor ook in bijvoorbeeld de Amgen Tour of California. Financiële problemen brachten de toekomst van de ploeg echter in gevaar. In het continentale circuit en met negen renners kan nu toch worden voortgereden.

Holowesko-Citadel werd in 2008 uit de grond gestampt onder de bezielende leiding van oud-prof George Hincapie, die tegenwoordig de functie vervult van teambaas. Sinds 2012 maakte de ploeg deel uit van het continentale circuit, maar afgelopen seizoen had de ploeg de promotie gemaakt naar het ProContinentale niveau.

Afgelopen september kwamen echter financiële problemen aan het licht, waardoor de ploeg een nieuwe inschrijving voor een ProContinentale licentie uit het zicht zag verdwijnen.

Dankbaar
Vandaag bevestigde Hincapie Racing – de organisatie achter het team – dat sponsors Arapahoe Resources en BMC Switzerland zich langer aan de ploeg hebben gebonden. Daardoor kan de ploeg een continentale status aanvragen en negen renners aanmelden voor het komende jaar. “We zijn Arapahoe Resources en BMC Switzerland erg dankbaar dat ze ons team nog een jaar steunen. Ik hoop dat we met deze partners – en het vernieuwde team – overwinningen kunnen behalen en een succesvol seizoen kunnen hebben”, reageert manager Hincapie.

Selectie Hincapie Racing 2019
flag-us Miguel Bryon
flag-us Andrew Dahlheim
flag-us TJ Eisenhart
flag-lv Andz Flaksis
flag-us Seth Jones
flag-us Justin Oien
flag-us Tanner Putt
flag-us Brendan Rhim
flag-us Ben Wolfe

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone