Piotr Havik kan ondanks vingerblessure starten op NK

Piotr Havik kan ondanks vingerblessure starten op NK

foto: Cor Vos

vrijdag 21 augustus 2020 om 18:00

Piotr Havik heeft vandaag groen licht gekregen om zondag te starten op het Nederlands kampioenschap wielrennen in Drenthe. De coureur van Riwal Readynez liep deze week een akelige blessure op aan zijn wijsvinger. “Er zitten nu plakhechtingen over het vingertopje en een sicliconenkapje, dus kan mijn stuur redelijk normaal vast houden”, vertelt hij tegen WielerFlits.

Bij een val in de Tour de Wallonie kwam Haviks hand tussen spaken te zitten. Daarbij was hij bijna zijn vingertopje kwijtgeraakt. Diezelfde avond nog werd de vinger gelijmd, omdat niet door de gescheurde nagel gehecht kon worden. Na enkele dagen rustig trainen kreeg de Zuid-Hollander vandaag goed nieuws van de dokter.

“Er zitten geen ontstekingen in de wonden”, zegt hij. Met de nodige hulpmiddelen om zijn vinger zal Havik starten op het technische circuit op en rond de VAM-berg. “Het zal wel even op de tanden bijten zijn op de kasseien, maar koersen kan het niet verslechteren.”

“Fietsen gaat goed zolang er geen putten of klinkers op de weg liggen”, legt Havik uit. “Schakelen en remmen gaat gelukkig nog met de andere vingers. Ik hoop dat de pijn nog wel iets wegzakt tijdens het trillen van het stuur, maar ik probeer het nu nog zoveel mogelijk te ontzien tot het NK begint.”

Lees ook: Voorbeschouwing NK wielrennen 2020

Dit artikel delen:

2 Reacties

Manfred Hagen 21 augustus 2020 om 18:41

Dat zal vooral naar worden op de kasseien. Sterkte

LightPhoenix 21 augustus 2020 om 20:14

Ik heb wel eens met Piotr gekoerst, die gozer kan ongelofelijk hard rijden pff. Als hij een beetje in goede doen is maakt hij wel kans op een podium plek denk ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair