Pieter Weening naar Roompot Oranje Peloton

dinsdag 11 augustus 2015 om 22:29
Pieter Weening naar Roompot Oranje Peloton

foto: Sirotti

Pieter Weening koerst volgend jaar voor Roompot Oranje Peloton. De ProContinentale formatie maakt dat bekend via haar website. De Fries, die sinds 2012 voor Orica-GreenEDGE rijdt, zal binnenkort zijn handtekening zetten.

Weening: “Ik wil graag terugkeren in eigen land”
Lang sprak Weening de wens uit om langer te blijven bij Orica-GreenEDGE, waar hij nu aan zijn vierde seizoen bezig is. Ook van Australische kant waren er louter positieve woorden te horen. “Ik had kunnen bijtekenen in Australië, waar ik vier prima jaren heb gehad”, aldus de eenmalig Tourritwinnaar en tweevoudig ritwinnaar in de Giro.

“Maar ik wil graag terugkeren in eigen land. Het verhaal van Roompot Oranje Peloton spreekt mij erg aan en het lijkt mij gaaf om vanaf januari deel uit te maken van een groep ‘jonge honden’. Ook omdat ze mijn favoriete wedstrijden in het voorjaar rijden en daar wil ik nog eens helemaal voor gaan.”

Boogerd: “Hij gaat zeker van waarde zijn”
Michael Boogerd is een oude bekende van Weening, de twee hebben nog samen gereden bij Rabobank. “Ik ken Pieter al jaren en weet dus dat het een fijne jongen is om mee te werken”, vertelt de ploegleider. “Hij is natuurlijk een aanvaller bij uitstek, met liefst 15 grote ronden in de benen. Hij gaat dus zeker van waarde zijn voor ons team.”

Ploegbaas Michael Zijlaard is verheugd op de komst van de 34-jarige Weening. “Hij is al jaren één van de beste Nederlandse profs”, zegt hij. “Wat dat betreft zullen de wielerfans het denk ik erg leuk vinden dat hij volgend jaar in het oranje zal rijden. Bovendien kan Pieter met zijn routine bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jonge renners.”

Weening klopte zelf aan bij Roompot
Tegen De Telegraaf vertelt Boogerd dat het Weening zelf was die zich meldde bij de Nederlandse ploeg. “Eigenlijk was het een verrassing dat een renner als Weening, die zich nog zo nadrukkelijk tussen de wereldtop mengt, bij ons aanklopt”, vertelt de Hagenees. Met de komst van de voormalig rozetruidrager hoopt Roompot Oranje Peloton – naast de heuvelklassiekers – op een mogelijke uitnodiging voor de Giro d’Italia.

De renner uit Harkema zal inleveren op het salaris dat hij bij Orica-GreenEDGE had kunnen krijgen. “Ik had in Australische dienst inderdaad voor twee jaar kunnen tekenen en ook meer geld kunnen verdienen. Maar ik ben tevreden met de aanbieding van Roompot”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

68 Reacties

Timocycling 11 augustus 2015 om 22:30

Zeer verrassend! Wil natuurlijk voor eigen kansen rijden nog. Prima versterking voor Roompot. Al zal dit wel een extra centje kosten lijkt me.

Paul Urbach 11 augustus 2015 om 22:32

Dit jaar niet best gereden, zal zijn contract niet verlengt zijn bij Orica??

Striga 11 augustus 2015 om 22:33

Wow! Vond hem bij Orica goed op zn plaats, maar dit is wel een hele goede voor Roompot.

Jero10 11 augustus 2015 om 22:33

Mooie aanwinst, zal meteen kopman worden denk ik! Mooie dag voor Roompot!

Wheely 11 augustus 2015 om 22:34

Huh wot? Die zou ook zomaar nog naar een grote WT ploeg kunnen.

TeamNL 11 augustus 2015 om 22:34

Heel erg verrassend! Zeker omdat op 15 juli nog het volgende bericht verscheen.

Pieter Weening staat op het punt om zijn contract bij Orica-GreenEDGE te verlengen. Volgens Matthew White, de manager van de Australische ploeg, ligt er een contract klaar voor de 34-jarige Fries. “Pieter gaat helemaal nergens heen en blijft bij ons. We zijn in onderhandeling, dat komt goed”, vertelt hij aan AD Sportwereld. “Als Pieter nog twee jaar wil blijven, krijgt hij een contract voor twee jaar.”

RubenAV 11 augustus 2015 om 22:35

Deze zag ik niet aankomen, maar een zeer welkome aanwinst voor Roompot! Dit jaar hebben ze veel ereplaaten, hopelijk kunnen ze met het doorgroeien van de huidige talenten en wat externe kwaliteitsinjecties de stap naar het hoogste schavot zetten.

LinusGerdemann 11 augustus 2015 om 22:36

Heeft Weening een tiknmet de hamer gekregen? Geen grote rondes meer? Kon altijd zn gang gaan bij Orica…

OudeKwaremont 11 augustus 2015 om 22:40

Pieter wil gewoon lekker naar huus, snap ik best. Orica is een mooie ploeg, maar bij Roompot krijgt hij ongetwijfeld de mogelijkheid om de kersen van de taart qua koersen te rijden in een vrije rol. Leuke transfer!

Koldo 11 augustus 2015 om 22:41

Vreemde keuze. Kan toch beter rittenkoersen met bergen rijden dan voorjaarsheuvels.

krypton 11 augustus 2015 om 22:42

Goede aanwinst voor Roompot! Zal Hoogerland dan moeten vertrekken? Heeft echt nul komma nul gepresteerd dit seizoen en lijken me mannen met ongeveer dezelfde rol en wat hoger salaris voor Roompot begrippen.

Koel 11 augustus 2015 om 22:42

Mooie aanwinst, nuchtere ontspannen kerel die nog wel wat kan laten zien en jonge renners bij kan staan!

Mark96 11 augustus 2015 om 22:42

Ik vond hem juist een mooie renner voor Orica. Hij brengt natuurlijk wel veel ervaring aan het team: waar Honig en Hoogerland toch vooral bij Roompot zitten omdat er nog weinig voor ze over was.

Verweggistan 11 augustus 2015 om 22:47

Goed gedaan van Roompot.

fietskoen1 11 augustus 2015 om 22:49

Verassend. Bij Orica kon hij ook altijd wel lekker zijn gang gaan, maar achteruit gaat hij er niet op vind ik. Misschien geen grote ronde, wel de absolute kopman. Bijvoorbeeld in de Amstel.

vlek 11 augustus 2015 om 22:50

Heel opvallend! De keuze om nog eens alles op de klassiekers te zetten is geen vreemde, aangezien de grote ronden dit jaar ondanks alle vrijheid nergens op leken. Het kopmanschap in de koersen die wel liepen en verder een wat rustigere kalender zijn dan wel lekker. Dat hij wil terugkeren naar eigen land vind ik dan weer wat vreemd klinken. De ploeg waarvoor je rijdt heeft daar in principe nauwelijks invloed op.

Vanuit Roompot een mooi uithangbord en een betere 'begeleider' dan de oudjes die ze nu hebben. Daarnaast kunnen ze nu in het voorjaar misschien meedoen voor de toptien in de Ardennen. Dat ze met hun bod concurrent konden zijn met Orica is misschien wel het grootste winstpunt.

tylerhamilton 11 augustus 2015 om 22:51

Zeer verrassend inderdaad, maar wel mooi! Ze zullen toch nog wel een plekje overhebben bij Roompot denk ik. Alhoewel komt er volgend jaar natuurlijk ook nog de winnaar van de Topcompetitie bijkomt. Misschien dat Hoogerland op sociaal vlak van grote waarde is, anders ben ik ook bang dat als ze naar zijn prestaties kijken het wel is voorbij zou kunnen zijn na dit seizoen.

xistnc 11 augustus 2015 om 22:52

Goede aanwinst voor Roompot. Pieter kan er nog bij zijn in de finales waar ze het nu regelmatig lieten afweten. Meteen ook kanshebber voor het NK, uiteraard :p

Quote van artikel:
Michael Boogerd is een oude bekende van Weening

Tijdens het lezen was ik benieuwd wat daarna zou komen. Neutraal opgelost ;)

TeamNL 11 augustus 2015 om 22:52

Op PCS stond zelfs al dat hij tot 2017 bij Orica zou rijden. Echt een hele verrassende keuze maar brengt echt een hoop ervaring naar de ploeg van Roompot. Ik neem dan aan dat ze afscheid gaan nemen van Hoogerland.

Edit: Benieuwd wat er met de laatste Nederlander bij Orica gaat gebeuren ofwel de 35 jarige Mouris.

Zou Orica plek aan het maken zijn voor Cavendish? Onzin natuurlijk aangezien ze Ewan, Gerrans en Matthews al hebben.

LucasR 11 augustus 2015 om 22:59

Jammer.

Koersmaniak 11 augustus 2015 om 23:00

Ik meen net gehoord te hebben dat Hoogerland nu niet bepaald de man is om jongeren te begeleiden.

FondriestTF3 11 augustus 2015 om 23:05

Vanuit Roompot begrijp ik het wel maar Weening… die zal toch wel betere opties hebben dan dit? Ideale knecht die af en toe iets moois voor zichzelf uit het vuur sleept.

TeamNL 11 augustus 2015 om 23:05

@koersmaniak
Ik weet in ieder geval dat Hoogerland heel erg vervelend is bij dopingcontroles aan huis. Hij is daarnaast gewoon niet iemand die renners kan begeleiden. Als de Roompot jongens straks opeens allemaal op het grote verzet rijden weten we in ieder geval welke invloed Pieter heeft.

Kwibus 11 augustus 2015 om 23:11

Hij heeft zelf bij roompot aangeklopt. Zal vast veel minder verdienen nu. Bewuste mooie keuze van hem. Hoop dat hij echt nog wat kan laten zien bij roompot.

Cadellie 11 augustus 2015 om 23:11

Zoooo, niet zien aankomen!

Headlines

Materiaalzone

Populair