Pieter Weening naar Roompot Oranje Peloton

dinsdag 11 augustus 2015 om 22:29
Pieter Weening naar Roompot Oranje Peloton

foto: Sirotti

Pieter Weening koerst volgend jaar voor Roompot Oranje Peloton. De ProContinentale formatie maakt dat bekend via haar website. De Fries, die sinds 2012 voor Orica-GreenEDGE rijdt, zal binnenkort zijn handtekening zetten.

Weening: “Ik wil graag terugkeren in eigen land”
Lang sprak Weening de wens uit om langer te blijven bij Orica-GreenEDGE, waar hij nu aan zijn vierde seizoen bezig is. Ook van Australische kant waren er louter positieve woorden te horen. “Ik had kunnen bijtekenen in Australië, waar ik vier prima jaren heb gehad”, aldus de eenmalig Tourritwinnaar en tweevoudig ritwinnaar in de Giro.

“Maar ik wil graag terugkeren in eigen land. Het verhaal van Roompot Oranje Peloton spreekt mij erg aan en het lijkt mij gaaf om vanaf januari deel uit te maken van een groep ‘jonge honden’. Ook omdat ze mijn favoriete wedstrijden in het voorjaar rijden en daar wil ik nog eens helemaal voor gaan.”

Boogerd: “Hij gaat zeker van waarde zijn”
Michael Boogerd is een oude bekende van Weening, de twee hebben nog samen gereden bij Rabobank. “Ik ken Pieter al jaren en weet dus dat het een fijne jongen is om mee te werken”, vertelt de ploegleider. “Hij is natuurlijk een aanvaller bij uitstek, met liefst 15 grote ronden in de benen. Hij gaat dus zeker van waarde zijn voor ons team.”

Ploegbaas Michael Zijlaard is verheugd op de komst van de 34-jarige Weening. “Hij is al jaren één van de beste Nederlandse profs”, zegt hij. “Wat dat betreft zullen de wielerfans het denk ik erg leuk vinden dat hij volgend jaar in het oranje zal rijden. Bovendien kan Pieter met zijn routine bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jonge renners.”

Weening klopte zelf aan bij Roompot
Tegen De Telegraaf vertelt Boogerd dat het Weening zelf was die zich meldde bij de Nederlandse ploeg. “Eigenlijk was het een verrassing dat een renner als Weening, die zich nog zo nadrukkelijk tussen de wereldtop mengt, bij ons aanklopt”, vertelt de Hagenees. Met de komst van de voormalig rozetruidrager hoopt Roompot Oranje Peloton – naast de heuvelklassiekers – op een mogelijke uitnodiging voor de Giro d’Italia.

De renner uit Harkema zal inleveren op het salaris dat hij bij Orica-GreenEDGE had kunnen krijgen. “Ik had in Australische dienst inderdaad voor twee jaar kunnen tekenen en ook meer geld kunnen verdienen. Maar ik ben tevreden met de aanbieding van Roompot”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

68 Reacties

Wheely 12 augustus 2015 om 08:56

Wie weet mogen ze wel in Polen starten met de oud winnaar?

Kwouter 12 augustus 2015 om 09:00

Mooie zet voor beide. Roompot heeft een topper voor hun begrippen bij en weening kan zich eindelijk tonen als kopman met veel vrijheid.

Weening kan best verrassen in de klassiekers hoor. Is vaak als luitenant ingezet. Als hij nu tussen km 50 en 20 voor de finish rustig kan houden kan hij meedoen voor top 10

billi 12 augustus 2015 om 09:01

Dit was wel een verrassing voor mij, had dat niet verwacht.
Uitnodiging giro lijkt me sterk, verwacht een soortgelijk programma voor Roompot als dit jaar, of er moeten nog meer verrassingen uit de hoge hoed komen.
Dit jaar was het vooral knechten waar Weening tot zijn recht kwam, volgend jaar zal hij meer voor eigen kans mogen rijden, dat zal de doorslag hebben gegeven, lijkt me.
Afwachtend koersen is vreemd voor Roompot, dat zal Weening ook wel aanspreken.

burgyv 12 augustus 2015 om 09:33

Met Weening en De Maar met daarachter al Lammertink en een paar jonge sprinters doe je toch niet heel erg veel onder voor Bora Argon? Als ze naast de leiderstrui in de Eneco tour dit jaar nog een paar resultaatjes kunnen boeken maken ze volgend jaar kans op wildcard grote ronde. Maar het zal moeilijk worden.

LinusGerdemann 12 augustus 2015 om 09:37

Weening wil terug naar Nederland dus. Dan zit LottoNL Jumbo toch wel enorm te slapen. Als je ziet hoe krap ze dit jaar zitten in de Ardennen dan had hij daar dezelfde rol kunnen krijgen ook in de kleine rondjes en de Giro/ Vuelta was Weening een heel welkome versterking geweest. Was absoluut een aanwinst geweest binnen de visie van LottoNL.

el cyclisto 12 augustus 2015 om 10:00

Wat? weer 2 nederlanders minder in de wt..

Fernandi 12 augustus 2015 om 10:09

Aparte move, dat had ik niet verwacht.
Misschien heeft hij wel geen zin om in zijn laatste jaren als knecht voor de Yates bro’s te fungeren.

Wheely 12 augustus 2015 om 10:22

@el cyclisto
er stromen ook weer genoeg in hoor. Per 1 augustus rijden er zeker zes nieuwe Nederlandse stagiairs bij WT ploegen.

Don Stephano 12 augustus 2015 om 10:23

Het moeten rijden van de Tour vlak na het overlijden van zijn vader kan meespelen in de beslissing om Orica-GreenEdge te verlaten.

Wheely 12 augustus 2015 om 10:27

@Don
Zoiets als het overlijden van een dierbare doet je ook anders tegen het leven aankijken. Het zet alles in een heel ander perspectief. Vanuit dat oogpunt is het ook zeker een logische beslissing van Pieter.

Koel 12 augustus 2015 om 10:32

@LinusGerdemann – 12 augustus 2015 om 09:37
Weening terug naar Nico Verhoeven….?

Tutu888 12 augustus 2015 om 10:33

@LinusGerdemann
Hoezo hier weer een zwarte piet neerleggen bij Lotto-Jumbo? Eerder dit jaar hadden zowel Orica als Weening nog aangegeven graag met elkaar verder te willen gaan. De argumenten die Weening nu plaatst zouden bij TLJ ook niet van pas zijn. Die vrije rol en het mentorschap zijn daar veel minder van toepassing.

LinusGerdemann 12 augustus 2015 om 10:37

@tutu888 niks met een zwarte piet te maken. Weening zou bij LottoNL namelijk die mentorrol ook enorm goed kunnen uitdragen op jonge jongens als Timo Roossen die ook wel wat ervaring in de Ardennen om zich heen kan hebbben. In het rondewerk zou je hem dan in de Giro en Vuelta als ervaren man met vrije rol en mentor kunnen meesturen met de vaak jonge jongens die daar debuteren. Enkel een gemiste kans voor TLJ.

vlek 12 augustus 2015 om 10:38

Weening terug naar Erik Breukink….?

Tutu888 12 augustus 2015 om 10:46

@LinusGerdemann
Los dat ik Weening zeker geen verkeerde renner had gevonden voor TLJ denk ik dat er met Gesink, Martens, Tankink, ten Dam en Kruijswijk toch wel aardig wat ervaring rondrijdt voor de Ardennen en de grote ronden. Het is eerder dat de basis voor die koersen te smal is en daar was Weening zeker een goede aanvulling voor geweest.

vlek 12 augustus 2015 om 10:50

Enkel een gemiste kans of enorm zitten slapen? Ik denk dat Weening zelf oud en wijs genoeg is om een keuze te maken die het best voor hem is. Desnoods klopt hij zelf bij ploegen aan..

RiGHT 12 augustus 2015 om 11:43

Wow, die had ik echt niet verwacht.
Mooi dat Weening het verhaal van Roompot van 100% NL wel ziet zitten.
Echt mooi.
Hopelijk kan Weening toch nog een grote ronde rijden met een wildcard…. Zou jammer zijn als hij niet op WT niveau zich in 2016 kan meten met de wereldtop. Want dat kan hij zeker.

ProfrondeZevenbergen 12 augustus 2015 om 20:37

Leuk bericht. Ik hoop dat hij het waar maakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair