Philipsen over ploegmaat Pogacar: “Moet Ronde van Vlaanderen zeker aankunnen”

vrijdag 10 juli 2020 om 13:38
Philipsen over ploegmaat Pogacar: “Moet Ronde van Vlaanderen zeker aankunnen”

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar waagt zich over drie maanden voor de eerste keer aan de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners. Jasper Philipsen vlakt zijn Sloveense ploeggenoot zeker niet uit. “Tadej moet dat zeker kunnen”, zo citeert Sporza.

Voor Pogačar wordt het niet de eerste keer dat hij de Vlaamse heuvels en kasseien betwist, want twee jaar geleden ging hij al eens van start in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Zes tellen achter winnaar James Whelan kwam de Sloveen destijds in een eerste elitegroep met favorieten over de streep.

Philipsen – die zelf niet meedoet aan de Ronde van Vlaanderen – verwacht wel wat van de beloftevolle ronderenner. “Tadej kan goed in een peloton rijden en kan ook goed uit de voeten op kasseien. “Hij is een hele sterke renner. Ik denk niet dat hij zomaar de Ronde van Vlaanderen wil rijden. Hij heeft het zeker in zich om mee te strijden in de finale.”

Philipsen over het EK: “De plekjes zullen duur zijn”
De Ronde van Vlaanderen zal worden verreden op 18 oktober, maar Philipsen richt zich op een debuut in de Vuelta a España (20 oktober-8 november). De sterkte sprinter kent inmiddels zijn programma in aanloop naar de Spaanse ronde. Philipsen hoopt dat bondscoach Rik Verbrugghe hem selecteert voor het EK wielrennen in Plouay.

“Ik heb in die regio nog gereden bij de jeugd. Plouay en omstreken ligt me heel goed. De plekjes zullen duur zijn. De renners die naar de Tour gaan, zullen dan al in een uitstekende conditie verkeren. Ook bij die renners is er veel interesse (al zijn er nog enkele mitsen en maren, red.) om naar het EK te gaan.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

vincenzo 10 juli 2020 om 13:53

Deze jonge renner met lef verraste vorig jaar in de Ronden, dus waarom nu niet in de Ronde als een eendaagse klassieker met heuvels en keien?

0
boenk 10 juli 2020 om 14:27

Hangt ervan af. Indien het een ander jong talent betrof zou het hier “eerst zien, dan geloven” zijn, al wat de klok sloeg.

Als er dan al een reden zou kunnen zijn, hij heeft nog maar één koers van meer dan 220km uitgereden (gaf op in Amstel en San Sebastian), en dat was het WK. Daar deed hij het wel heel goed, ook al was dat in zijn geliefde weersomstandigheden. Normaal zou je denken dat hij dit moet kunnen dus. Hij lijkt ook stuurvaardig en pienter genoeg om op het juiste moment op te schuiven.

0
LB108 10 juli 2020 om 17:25

@boenk, in Vuelta en TO California waren er ook meerdere ritten over de 200km

0
lander luypaert 10 juli 2020 om 18:04

Luik Bastenaken Luik werd hij 18e en was toch ook een wedstrijd van 258km.

0
boenk 10 juli 2020 om 20:08

Ik schreef 220, LB108, en noch in de Vuelta noch in California waren er ritten langer dan 220km.

Lander, inderdaad, Luik had ik over het hoofd gezien.

0
LB108 10 juli 2020 om 20:47

Oh ja slechts 219 en 218km..

0
bonimenier 10 juli 2020 om 17:37

Zeer benieuwd wat hij er vanaf gaat brengen. Ik verwacht er persoonlijk nog niet al te veel van, maar hij mag mij aangenaam verrassen.

Wel vreemd dat Philipsen de Ronde niet rijdt. Vorig jaar lieten ze hem werkelijk alles rijden, je zou zelf kunnen zeggen te veel. Dit jaar krijgt hij een vrij belachelijk programma.

0
Romāns Vainšteins 10 juli 2020 om 18:10

Hoe minder de ronde mannen er aan te pas komen op de keien des te beter. Ik vind het juist mooi wanneer de verschillende disciplines onbereikbaar blijven voor hen die zich er niet op toeleggen. Laat de keien aan de Flandriens.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone