‘Tadej Pogacar start voor het eerst in Ronde van Vlaanderen’

woensdag 8 juli 2020 om 14:48
‘Tadej Pogacar start voor het eerst in Ronde van Vlaanderen’

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar waagt zich over drie maanden voor de eerste keer aan de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners. Dat blijkt uit het wedstrijdprogramma van de UAE-renner, dat Sporza vandaag publiceert.

Voor Pogačar wordt het niet de eerste keer dat hij de Vlaamse heuvels en kasseien betwist, want twee jaar geleden ging hij al eens van start in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Zes tellen achter winnaar James Whelan kwam de Sloveen destijds in een eerste elitegroep met favorieten over de streep.

De kopman van UAE Emirates vangt het tweede deel van het seizoen aan met Strade Bianche en Milaan-San Remo. Daarna is het nog ongewis of hij in Italië blijft voor de Ronde van Lombardije of dat hij afreist naar Frankrijk voor het Critérium du Dauphiné. Vervolgens maakt hij voor het eerst zijn opwachting in de Tour de France.

Na zijn debuut-Ronde van Frankrijk gaat hij van start in de heuvelklassiekers, achtereenvolgens de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Naar het zich laat aanzien wordt de Ronde van Vlaanderen zijn laatste koers van het seizoen.

Voorlopig programma Tadej Pogačar
flag-it Strade Bianche (1 augustus)
flag-it Milaan-San Remo (8 augustus)
flag-fr Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) (of Ronde van Lombardije)
flag-it Ronde van Lombardije (15 augustus) (of Critérium du Dauphiné)
flag-fr Tour de France (29 augustus – 20 september)
flag-be Waalse Pijl (30 september)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober)
flag-nl Amstel Gold Race (10 oktober)
flag-be Ronde van Vlaanderen (18 oktober)

Dit artikel delen:

21 Reacties

Groningen 8 juli 2020 om 14:51

Ideaal jaar om er eens te komen kijken, geen tour die bij een mogelijke valpartij op de keien of in het gedrang in gevaar komt

0
Chris Van Uden 8 juli 2020 om 15:45

Ben zeer benieuwd wat hij ervan maakt!

0
Yeez 8 juli 2020 om 15:50

Zie meer renners hetzelfde doen

0
TijmenCamps 8 juli 2020 om 16:27

Hahahaha ziek

0
Jean Dumas 8 juli 2020 om 16:55

De Giro en Vuelta zijn echt in het pak genaaid bij die herindeling.

0
GreenDay 8 juli 2020 om 17:00

Denk dat hij daar hoge ogen kan gooien. In de laatste vijf jaar is het wielrennen toch weer een pak minder gespecialiseerd geworden. Renners zoals Sagan, Van der Poel, Benoot, Lutsenko, Van Aert, Pogacar en Evenepoel laten zich niet één vakje capteren. Als de koersen zouden doorgaan, dan wordt het wel iets dat we als wielerfans nooit meer zullen vergeten. Duimen!

0
moa 8 juli 2020 om 17:03

kansloos. de kasseiklassiekers kan je met niets anders vergelijken. het positioneren vraagt enorm veel energie, net als de kasseien zelf. denk maar aan Nibali die na 200km Terpstra moest laten rijden op een stukje van 4%.

0
Franco Ballerini 8 juli 2020 om 17:36

Nu pak je er slechts één voorbeeld uit. Ik ben er van overtuigd dat Nibali de sterkste in de PR etappe in de Tour was, maar Boom beloond heeft voor het voorbeeldige knechtenwerk. Valverde deed het ook niet onverdienstelijk in de RvV. Of Pogacar nu al genoeg inhoud heeft is de vraag, maar zeker op termijn zie ik hem ook in de klassiekers tot mooie dingen in staat.

0
adelaarvanantwerpen 8 juli 2020 om 17:58

Nibali eindigt die dag gewoon in de top 25. In dezelfde groep als Démare en Kristoff. Ondanks dat hij net MSR had gewonnen was Nibali dat voorjaar helemaal niet zo goed. Hij was niet goed in de T-A, Baskenland en in de Ardennen.
Nibali in topvorm gaat echt niet lossen op de hotond.

Valverde heeft vorig jaar ook bewezen dat jij als klimmer ver kan geraken in de RVV

0
S. Morgenstern 8 juli 2020 om 18:08

Waarom kwam Nibali niet binnen in het wiel van Boom?! Vreemde deal.

0
Franco Ballerini 8 juli 2020 om 18:44

@Morgenstern: het moest ook niet al te ongeloofwaardig worden. Nibali die een sprint van Boom verliest? Die 20 seconden of zo die hij toegaf waren pure calculatie. Boom reed de wedstrijd van zijn leven, maar kijk de etappe nog maar eens terug en je zult zien dat Nibali die dag superieur was.

0
S. Morgenstern 8 juli 2020 om 19:18

Nibali voor het klassement, Boom voor de rit had iedereen geslikt. Het had Nibali veel extra tijdwinst opgeleverd, die hij nooit had laten liggen als hij had gekund. Totaal ongeloofwaardig scenario dat een kanshebber op Tourwinst in de eerste week berekend een halve minuut zou laten liggen.

0
De Brigadier 8 juli 2020 om 19:30

Valverde heeft meerdere keren meegedaan met kinderkopkoersen, waarbij de nadruk ligt op meegedaan. Dichtbij een zege is hij nooit gekomen.

Ervaring (effectief vooral weten wanneer waar voorin te zitten, maar dat kan je ook ingefluisterd worden) is belangrijk, kunde (kasseitje rijden, wringen) nog belangrijker en vorm het belangrijkste. De klassementsvogels die uit een soort antropologische interesse even een frisse koersneus komen halen, hoef je echt niet als favoriet op te schrijven.

Met het programma dat Pogacar heeft, zal zijn vorm niet best zijn. Ervaring heeft hij nog niet en aanleg/kunde moet blijken. Hij zal enkel een ‘naam’ op de startlijst zijn.

0
Domestique 8 juli 2020 om 17:20

Leuk!

0
Wheely 8 juli 2020 om 18:01

De winnaar van de Tour die meedoet in de Ronde!

(?)

0
Lalsacien 8 juli 2020 om 18:10

Voor het eerst, en dat op die leeftijd…..

0
tvm 8 juli 2020 om 19:36

Perfecte keuze.
Ik geef hem al kans om hem nu of later eens te winnen. Dit getuigt ook van een liefhebber te zijn. Niet te veel berekenen of voorzichtig brengen.

Kom daar eens om met veel jonge renners de laatste jaren. Altijd maar dat voorzichtig brengen.

Wat goed is, komt snel. En met goed bedoel ik de echte top (Bernal etc.).

0
Limal 8 juli 2020 om 23:41

Bij UAE hebben ze naar mijn gevoel net de neiging om die jonge gasten te véél in de strijd te gooien. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan Philipsen die vorig jaar als neoprof na een overvol voorjaar ook nog eens in de Tour werd gedropt. Dit jaar is natuurlijk anders, met een seizoen van slechts drie maanden, en het is een uitgelezen kans om kopmannen uit de Tour eens te laten testen in de RVV.

In het algemeen worden jonge renners nu trouwens vroeger gebracht in de grote koersen dan in het recente verleden.

0
Samlambeej 8 juli 2020 om 21:34

Tadej is een liefhebber. Mooi zo.

0
Limal 8 juli 2020 om 23:45

Benieuwd wat hij en eventuele andere Tour-kopmannen gaan doen. Op het lussencircuit is het traditionele wringen en terreinkennis toch net iets minder belangrijk geworden dan vroeger.

0
gavirialaphilippe 9 juli 2020 om 12:47

Liefhebber, maar vooral alleskunner. Na Valverde en Alaphilippe is dit de meest complete van zijn generatie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone