Peter Velits vindt geen nieuwe ploeg en beëindigt carrière

zaterdag 26 november 2016 om 13:42
Peter Velits vindt geen nieuwe ploeg en beëindigt carrière

foto: Sirotti

De professionele wielerloopbaan van Peter Velits is voorbij. De 31-jarige Slowaakse wielrenner heeft aangekondigd te stoppen met wielrennen vanwege het uitblijven van een nieuwe ploeg. Hij reed sinds 2014 in dienst van BMC en won in totaal drie wereldtitels ploegentijdrit.

“Het zat eraan te komen. Al twee jaar voel ik mij niet meer top. Sinds de operatie aan een slagader in mijn been in het voorjaar van vorig jaar (voorjaar 2015, red.) heb ik geen goede resultaten meer kunnen behalen”, zegt hij in gesprek met het Slowaakse Sportky.

Velits kreeg al vroeg in het seizoen te horen geen nieuw contract bij BMC te krijgen. “Mijn seizoen begon al in januari en het eerste koersblok duurde tot aan de Ronde van Romandië. De teamleiding gaf toen ineens aan dat het goed voor mij zou zijn om naar een ander team uit te kijken. Dat verbaasde mij.”

“Mijn managers zijn daarna op zoek gegaan naar een nieuw team. Ze hebben gedaan wat ze konden door onder meer te praten met Trek-Segafredo, FDJ en Bahrain-Merida, maar er was geen interesse. Misschien denken mensen dat ik me gefrustreerd voel en dat teleurgesteld ben… Zo voel ik me niet. Ik kijk juist uit naar de volgende fase.”

De carrière van Velits kwam in 2007 in een stroomversnelling toen hij in Stuttgart het wereldkampioenschap bij de beloften won. Hij stond in zijn loopbaan aan de start van acht grote rondes en behaalde in totaal zeven overwinningen, waaronder driemaal het nationale kampioenschap tijdrijden, een tijdrit in de Vuelta (2010) en het eindklassement van de Ronde van Oman (2012).

Tweelingbroer Martin Velits stond dit jaar onder contract bij Etixx-Quick-Step. Over de sportieve toekomst van Martin is nog niks bekend.

Dit artikel delen:

8 Reacties

klootje kriekeljon 26 november 2016 om 13:44

Die 3e plek in de Vuelta is voor mij toch wel het grootste wapenfeit uit zijn carriere, dat ik hier mis.

Edit: 2e zelfs zie ik nu, na het wegvallen van Mosquera.

Doomsday 26 november 2016 om 13:54

Toch wel verrassend dat er niemand ruimte heeft voor velits.

Verweggistan 26 november 2016 om 14:11

Ik had niet verwacht dat Martin langer prof zou zijn dan Peter.

Naspa 26 november 2016 om 14:28

Zijn tweeling broer Martin rijdt nog wel, zie ik. Terwijl Peter toch altijd als de talentvollere werd genoemd. Zo zie je maar weer wat zo’n blessure kan doen.

Darth333 26 november 2016 om 15:57

Heeft Martin al een nieuw contract dan? Nee toch? Lijkt mij ook einde verhaal.

F e r o x 26 november 2016 om 17:49

Ongelooflijk eigenlijk. Had echt wel talent, maar sinds die Vuelta eigenlijk enkel bergaf. Dan reed zijn broer uiteindelijk nog veel beter.

Koentador 26 november 2016 om 23:01

Gelukkig heeft hij er met zijn Isadore nog een prachtig kledinglijntje aan over gehouden.

Musselwhite 27 november 2016 om 12:20

Martin Velits zou een verlenging gekregen hebben

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair