Peter Sagan gelooft dat huidig wielerpeloton geen doping gebruikt

dinsdag 13 december 2016 om 16:36
Peter Sagan gelooft dat huidig wielerpeloton geen doping gebruikt

foto: BORA-hansgrohe

Peter Sagan is ervan overtuigd dat het huidige wielerpeloton geen doping gebruikt. De wereldkampioen zegt dat vandaag in een interview met het Duitse televisieprogramma Sportschau.

“De hedendaagse professionele wielersport is schoon. Wat gebeurd is, is gebeurd. Er is nu een nieuwe generatie. Het wielrennen is nu zeer schoon.”

Volgens de 26-jarige Slowaak is het haast onmogelijk om verboden middelen te gebruiken, vanwege de strenge controles. “We leven in een gevangenis. We moeten altijd laten weten waar we zijn. De dopingcontroleurs kunnen overal langskomen.”

“Maar ik ben blij dat ik fiets in een schoon peloton. Jonge renners krijgen vandaag de dag de kans om te winnen. Dat is het bewijs dat je geen dingen meer kunt doen, die niet kunnen.”

Dit artikel delen:

37 Reacties

Baukema Tomoulin 13 december 2016 om 20:57

Pfffffffffffff, riool journalistiek. Suggestieve of retorische vragen zouden sowieso verboden moeten worden in de media. Verdomming van de samenleving dit soort nieuws. We kunnen net zo goed een live verslag van een schijtende eend maken.

JohanP 13 december 2016 om 21:04

Geloof er niks van.
Overigens een boeiende foto. De tegenstelling kan niet groter zijn. Eén met de uitstraling van een kip waarvan zojuist de nek is omgedraaid en de ander met die van een zelfbewuste, aan alles maling hebbende winnaar.

Romāns Vainšteins 13 december 2016 om 21:34

Uitstraling is boring, overschat en 'in the eye of the beholder' Er zijn er vast genoeg hier die als drol-op-een-stokje uitziende winnaars en eeuwig naast de prijzen grijpende mooiboys kunnen opdreunen.

Romāns Vainšteins 13 december 2016 om 21:52

Froome bijvoorbeeld, zou even goed als ‘kan je mijn browser opnieuw instellen ?’ door het leven kunnen gaan. Een mooie kerel met topuitstraling die er gaan kloot van bakt laat ik effe, ik heb daar verrekte weinig kijk op.

schipperaar 13 december 2016 om 22:51

Nou Romans je laat er weer geen gras over groeien, wat is er toch mis aan renners met personality die er ook nog leuk uitzien wwaardoor ook de vrouwen aan hun trekken komen, zoveel vrouwen die de weg naar de fiets hebben weten te vinden door Peter met zijn toverfluit.

Polleke 13 december 2016 om 23:18

Laten we ons alvast maar voorbereiden op veeeel dopingvragen nu de Tour weer naar Duitsland gaat… Die hebben nl nog een serieuze kater aan Telekom/Ullrich overgehouden…

JohanP 13 december 2016 om 23:18

@Romans Vainsteins Natuurlijk is uitstraling subjectief en zegt het niets over het prestatieniveau. Maar ik vond de foto een heel boeiend portretje opleveren van twee mensen die toevallig dezelfde sport beoefenen. That’s all.

LucasR 14 december 2016 om 08:09

Deze foto is gewoon een random foto van de perspresentatie van het team gisteren – heeft niks met het interview in Sportschau te maken. Mooi hoe sommigen hier dit als het bewuste moment zien waarop Sagan de dopingvraag beantwoordt. :-D

klootje kriekeljon 14 december 2016 om 08:19

Denk dat de meesten dat wel doorhadden hoor Lucas, zijn we inmiddels wel gewend creatief foto-gebruik op WF.

52voor11achter 14 december 2016 om 09:33

Als hij de sport een dienst wil bewijzen is het beter om gewoon toe te geven dat het Dopingbeest altijd op de loer ligt en er zeker renners zijn die gebruiken maar dat het een stuk schoner is dan tien jaar geleden. Het is inherent aan deze sport dat mensen proberen om met doping hun voordeel te doen.

De Brigadier 14 december 2016 om 15:55

Vond hem wel aardig omschreven, JohanP. Dat iemand enkel het woord ‘uitstraling’ er uit pikt om furieus te bazelen over de correlatie tussen uiterlijk en koers… lekker laten gaan.

Iedereen weet trouwens dat er wel degelijk een verband is – tussen een lekkere bakkus hebben en goed presteren. Al is het rondewerk niet (meer) geschikt voor een dergelijk verbond vanwege de abnormaliteit in trainingsintensiviteit. Stuk voor stuk Star Trek karakters: Froome, Quintana, Bardet, Contador, Nibali, Armstrong, Rasmussen, Riis. Niet welkom op verjaardagspartijtjes, geen (extra) vrouwen die zich door zulke aberraties willen laten nemen. Vereenzelvigd raken met de fiets en als een totale asperger door het peloton hobbelen.

Majka heeft -hier- trouwens zo’n typische Oostblokse eendenbek, gelijk Dzsudzsak. Denk dat de gynaecoloog er blijer van wordt dan de WADA-inspecteur.

TomDJ 15 december 2016 om 17:35

Wat moet de man dan antwoorden?
Het peloton is nog door en door verrot, en toch win ik nog de meeste koersen?

Overigens denk ik dat hij wel gelijk heeft. Het is dan wel niet helemaal schoon, maar het is nu een heel stuk beter dan 20 jaar geleden.

Headlines

Materiaalzone

Populair