Peter Koning: “We wachten op die overwinning”

zondag 21 mei 2017 om 12:20

Aqua Blue Sport wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. De nieuwe ProContinentale formatie heeft al wel vier tweede plaatsen bij elkaar gereden. “We wachten op die overwinning, maar het is niet een ding“, zegt Koning in WielerFlits Live.

“Het is een nieuw project en het seizoen is moeizaam gestart. Er wordt geen druk opgelegd dat we moeten winnen, maar het is prettig als er gewonnen wordt. Dan gaat de sfeer ook leven”, legt Koning uit. “We zijn wel dichtbij, onder andere met Adam Blythe. We staan op het podium en zitten zo dicht bij de overwinning. Soms moet het balletje net de goede kant op vallen.”

Komende week staat Koning aan de start van de Ronde van België. “Daar probeer ik mee te doen voor een mooie uitslag”, klinkt het. “Voor mij zal de tijdrit rood omcirkeld zijn.”

Vuelta a España
Aan het einde van het seizoen mag Aqua Blue Sport dankzij een wildcard deelnemen aan de Vuelta. Voor Koning is dat een doel. Hij maakt een goede kans om geselecteerd te worden in de smalle selectie van de Ierse formatie.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

ditisdavid 21 mei 2017 om 12:35

Begrijp nog steeds niet op basis waarvan Aqua Blue en Manzana die wildcard hebben, behalve dan dat Blythe en Molano het aantal sprinters zullen verdubbelen…

Peter Post Forever 21 mei 2017 om 13:40

Manzana heeft een aantal leuke Colombiaanse talenten (Reyes en Aguirre o.a.), dus dat snap ik nog een beetje. Aqua Blue snap ik helemaal niet, er zijn veel leukere en betere teams!

HoofdIsVrij 22 mei 2017 om 11:40

Aqua Blue kan als ze alle toppers sturen een bijna world-tour waardige selectie sturen.

Headlines

Materiaalzone

Populair