Per Strand Hagenes na ritwinst in Duinkerke: “Wist dat ik Grégoire moest volgen”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 20 mei 2023 om 18:13

Per Strand Hagenes na ritwinst in Duinkerke: “Wist dat ik Grégoire moest volgen”

Een indrukwekkend staaltje van Per Strand Hagenes. De nog maar 19-jarige Noor van Jumbo-Visma boekte zijn tweede profzege in de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke door Romain Grégoire (Groupama-FDJ) te verslaan. “Ik wist dat ik hem moest volgen”, zei hij na de finish.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Op de slotklim zat ook Olav Kooij nog in het uitgedunde peloton, maar Hagenes mocht voor eigen kans gaan. “We hadden een plan gemaakt waarin ik op aanvallen mocht reageren als ik de benen had”, aldus Hagenes, die de demarrage van Grégoire volgde. “Hij duwde zo hard mogelijk voor het klassement, daar kon ik van profiteren.”

Uiteindelijk bleven de twee vooruit en mochten ze gaan afsprinten voor de ritzege, waarbij Hagenes overtuigend won. “Ik wist dat hij heel sterk was, dat had ik al gezien in eerdere etappes. Het was slim om hem te volgen. Toen ik de kans kreeg heb ik zijn wiel niet meer losgelaten”, besloot de talentvolle coureur.

Eerde dit jaar maakte Hagenes al indruk door de Ronde van Drenthe te winnen. De Noor komt nu nog uit voor Jumbo-Visma Development, maar maakt volgend jaar ook zijn opwachting bij de profs van de Nederlandse formatie.

 
5 Reacties
Sorteer op:
Mooie renner die Hagenees
20 mei 2023
Leuk jumbo verhaal…. Hè talent gregoire staat ruimschoots eerste in het algemeen klassement…. Zou het hem daar niet veel Meer om te doen zijn
  20 mei 2023
  Quote:
  Hij duwde zo hard mogelijk voor het klassement, daar kon ik van profiteren
  Dit is geen Grieks, toch?
  20 mei 2023
  dat is duits
20 mei 2023
dus een leuk jumbo verhaaltje wat snap je niet

Reacties zijn gesloten.