Peloton verkijkt zich op vluchter Tonelli in Kroatië

vrijdag 20 april 2018 om 16:56
Peloton verkijkt zich op vluchter Tonelli in Kroatië

foto: Sirotti

De vierde etappe van de Ronde van Kroatië is verrassend gewonnen door Alessandro Tonelli. De 25-jarige coureur van Bardiani-CSF was de beste uit een kopgroep van zeven, waaruit hij op de enige beklimming van de dag ontsnapte. In de bochtige finale van Crikvenica hield hij het aanstormende peloton knap achter zich. Het is voor Tonelli zijn eerste profzege. Enrico Barbin maakte het feest voor de Italiaanse ploeg compleet door tweede te worden na een ontregelde sprint, Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) werd derde.

Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Zhandos Bizhigitov (Astana), Janez Brajkovic (Adria Mobil), Laurent Didier (Trek-Segafredo) en Aristobulo Cala (Bicicletas Strongman Colombia Coldeportes) waren attent en sprongen weg. Oscar Riesebeek ging nog in de achtervolging, maar hield niet lang stand aan kop.

Caja Rural-Seguros RGA en Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini voerden het peloton aan, maar toen de enige klim van de dag naderde – met de top op twintig kilometer van de meet – kwamen de klassementsploegen naar voren. Bahrain Merida leidde de achtervolging op de klim. Tonelli toonde zich ondertussen de beste der vluchters. Hij hield het aanstormende peloton lang achter zich. Het verschil schommelde rond de veertig seconden.

Tien kilometer voor de finish waagde Lets kampioen Krists Neilands de poging om de oversteek te maken. Het was de inleiding van diverse schermutselingen aan kop van het peloton, maar desondanks bleef Tonelli uit het zicht. De Italiaan ging met een voorgift van een halve minuut de uiterst bochtige finale in en hield stand, mede doordat in het peloton gevallen werd in een van de scherpe bochten. Yevgeniy Gidich, de nummer drie van het peloton, wilde sprinten om de bonificaties, maar hij ging op zijn snufferd en kon een goede uitslag vergeten.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Tiim 20 april 2018 om 16:58

Een laatste kilometer neerleggen met zulke bochten, parcoursbouwer was ook niet helemaal nuchter vermoed ik.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair