‘Pellizotti zo goed als zeker naar Androni Giocattoli’

zondag 29 april 2012 om 12:54

foto: Sirotti

Franco Pellizotti zal binnenkort in het shirt van Androni Giocattoli terugkeren in het peloton. Dat heeft zijn manager Alex Carera gezegd tegenover Ciclismo a Fondo. Pellizotti zit momenteel nog een dopingschorsing uit vanwege verdachte bloedwaarden in 2009, het jaar waarin hij derde werd in de Giro d’Italia en de bolletjestrui in de Tour de France won. Komende maand zal de inmiddels 34-jarige Italiaan weer wedstrijden mogen rijden.

Volgens Carera is het ‘99% zeker’ dat in de komende dagen het contract, tot en met eind 2013, met de ProContinentale formatie van Gianni Savio wordt getekend. De Giro d’Italia zal Pellizotti dit jaar in ieder geval niet rijden. Om hier te mogen starten moet hij namelijk drie out-of-competition controles hebben ondergaan, terwijl hij er nog maar één heeft gehad.

Pellizotti stond naar verluidt ook in de belangstelling van zijn voormalige werkgever Liquigas-Cannondale, Farnese Vini, Aqua & Sapone en Lampre-ISD. Met name de interesse van die laatste ploeg was concreet, maar daar kon ‘De Dolfijn’ pas vanaf 2013 aan de slag.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone