Pellizotti laat geïnteresseerde teams wachten

woensdag 8 december 2010 om 21:48

Franco Pellizotti zal niet op korte termijn bij een nieuwe ploeg tekenen. Dat vertelde zijn manager Alex Carera tegen Cyclingnews. Pellizotti vertelde gisteren nog tegen Spaanse media dat hij dicht bij een overeenkomst met Movistar is.

Volgens Carara is het echter nog lang niet zo ver. Pellizotti zou eerst willen wachten op een finaal oordeel in zijn zaak omtrent het biologisch paspoort. De Italiaan werd in mei van dit jaar geschorst wegens onregelmatige bloedwaarden, maar werd later weer vrijgesproken. De UCI is nu tegen de zaak in beroep gegaan bij het internationaal sporttribunaal in Lausanne. “Wanneer zijn naam gezuiverd is kan hij een stuk meer verdienen dan nu het geval is,” verklaarde Carara zijn standpunt.

Carara legt uit dat zijn renner geen haast heeft. “Zijn doelen liggen later in het seizoen, dus het is niet noodzakelijk dat hij aan de start al een team heeft. We kunnen wachten.” Onder meer Movistar, Team Sky, Acqua & Sapone, Liquigas en Astana hebben interesse in de diensten van de Italiaanse klimmer.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone