Pellizotti laakt trage werking van het CONI

donderdag 16 september 2010 om 12:33

Franco Pellizotti is niet te spreken over de snelheid waarmee het CONI zijn zaak behandelt. De Italiaan werd eerder dit jaar, in de aanloop naar de Ronde van Italië, voorlopig geschorst omdat er in juli 2009 verdachte bloedwaarden waren vastgesteld op zijn biologisch paspoort en staat sindsdien aan de kant. “Ik ben bijna beschaamd om Italiaan te zijn”, laat hij optekenen in Il Messaggero Veneto.

Vandaag had hij voor Francesco Plotino, de anti-dopingaanklager van het CONI, moeten verschijnen, maar dat is nu uitgesteld tot 21 oktober. “Ik word van het kastje naar de muur gestuurd”, uit Pellizotti zijn ongenoegen. “Er is geen enkele grond om mij te beschuldigen, behalve de zeer twijfelachtige en onzekere waarden op mijn bloedpaspoort van zes maanden voordien.”

“Samen met mijn advocaat en met ploegarts Roberto Corsetti heb ik bovendien uitgebreid aangetoond dat de waarden die af te lezen zijn op mijn paspoort, natuurlijk zijn. En toch moeten ze de hoorzitting over die waarden uitstellen tot halverwege oktober, terwijl de feiten waarvan sprake nu al dateren van meer dan een jaar geleden”, aldus Pellizotti.

Lees ook:
CONI vraagt twee jaar schorsing voor Pellizotti
Pellizotti hoopt nog altijd op Tourdeelname

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair