Pellizotti hoopt op deelname Giro 2012

donderdag 17 november 2011 om 07:32

Franco Pellizotti hoopt volgend seizoen terug te kunnen keren in de Giro d’Italia. De voormalig bergkoning in de Tour de France zit momenteel een tweejarige schorsing uit vanwege onregelmatigheden in zijn biologisch paspoort. De 33-jarige Italiaan is geschorst tot 3 mei 2012. De Giro 2012 start op zaterdag 5 mei.

De werkloze Pellizotti kondigde eerder aan te willen stoppen met wielrennen, maar is op dat voornemen terug gekomen. Hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Wil Pellizotti aan de Giro deelnemen, dan zal hij nog op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. “Ik sprak met een aantal teams, maar er is momenteel niets concreet,” vertelde Pellizotti tegen Italiaanse media. “Ik ben echter altijd blijven trainen. De schorsing eindigt op de vooravond van de Giro en ik zal er klaar voor zijn.”

Pellizotti wordt onder meer gelinkt aan Acqua e Sapone, dat eerder oud Giro-winnaar Danilo Di Luca vastlegde. “Ik heb inderdaad gesproken met de ploeg. Maar zij hebben ook nog Stefano Garzelli. Die deed het vorig jaar ook erg goed.” De 38-jarige Garzelli won dit jaar in de Giro het bergklassement.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone