Pellizotti hoopt nog altijd op Tourdeelname

woensdag 23 juni 2010 om 12:05

De winnaar van de bolletjestrui in de Tour van 2009 gaat hem dit jaar gewoon weer verdedigen. Althans, als het aan Franco Pellizotti zelf ligt. De Italiaan kreeg vlak voor de Giro te horen dat er abnormale bloedwaarden in zijn biologisch paspoort waren gevonden. Toch denkt hij binnenkort weer op de fiets te kunnen stappen.

“Officieel is er niets veranderd”, verklaart hij in La Gazzetta dello Sport. “Ik wilde terugkomen in de Ronde van Slovenië (vorige week, red) maar ik ben met mijn advocaten overeengekomen om nog even te wachten, om de antidoping-aanklagers van de CONI en de UCI niet in verlegenheid te brengen.”

De Italiaan is namelijk zeker van zijn zaak. “Ik heb al het mogelijke gedaan, alles geleverd, wat mijn zaak kan helpen. De aanklager vertelde me bij de hoorzitting van de CONI dat ik gewoon kon rijden omdat er geen positieve test was. Volgens hem was er nog geen soortgelijke zaak geweest en wachtte hij nu op de experts.”

“Mijn team staat aan mijn zijde. De manager Roberto Amadio heeft gezegd dat het beter is een paar weken te wachten en dan terug te komen in het peloton. Ik ben altijd blijven trainen, dus klaar voor de Tour. En anders ga ik voor de Vuelta. In ieder geval heb ik nu genoeg tijd voor mijn familie”, besluit ‘De Dolfijn’.

Lees ook:
UCI maakt bekend: Pellizotti, Valjavec en Rosendo verdacht

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair