Peeters waarschuwt: “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voortdoet”

Peeters waarschuwt: “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voortdoet”

foto: Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

zondag 25 februari 2018 om 09:47

Rob Peeters zet vandaag een punt achter zijn loopbaan, maar de Belgische veldrijder luidt de noodklok. “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu van der Poel zo voortdoet en dan heeft hij ook geen collega’s meer om tegen te rijden”, zegt Peeters tegen Sporza.

De 32-jarige Peeters is crosser sinds 2004, maar na het eentonige seizoen – met meer dan dertig zeges voor Van der Poel – pleit hij voor verandering. “De veldrijders moeten zelf een klein beetje beseffen dat niemand erbij gebaat is als ze niemand minuten gunnen om in beeld te komen. Wie daar iets kan aan doen? De man op kop zelf”, zegt hij.

“Je kunt in het begin met de rem op rijden, iedereen de tijd geven om in beeld te komen en dan voluit gaan in de laatste rondes”, geeft Peeters al voorbeeld. “Nu rijdt Mathieu in het begin supersnel en dan kan hij in de laatste ronde uitbollen. Dat komt op hetzelfde neer. Of hij dan toneel moet spelen? Dat is niet echt toneel spelen, want Sven Nys heeft zijn hele leven zo gekoerst.”

In de Sluitingsprijs van Oostmalle sluit Peeters definitief zijn veldritcarrière af, dat doet hij samen met de 35-jarige Klaas Vantornout.

[poll id=”735″]

Dit artikel delen:

71 Reacties

Piet Lut 25 februari 2018 om 09:50

Ha leuk, het natour criterium idee. Heb deze tak van wielersport toch al nooit serieus genomen

0
vluggejapie 25 februari 2018 om 09:54

Het is suf als steeds dezelfde wint. Maar deze ‘oplossing’ opperen, is vragen om Belgenmoppen.

0
LyndaLid 25 februari 2018 om 09:54

Hahaha net op Sporza gelezen, wat geweldig dit! Dit toont echt perfect aan wat er mis is met deze “sport”, waar totaal geen niveau in zit. Een stel hobbyfietsers die graag vies worden en 1 of 2 lui met echt (veel) talent.

Mathieu, laat die boerenpummels en dat biersmijtende publiek lekker ver achter je, en kom met de normale mensen op de weg rijden alsjeblieft. “Met de rem op rijden”… Die nemen zichzelf toch hopelijk ook niet serieus?

0
Arema Pro Cycling Team 25 februari 2018 om 09:54

Wat een jankerd.

0
Mathieu Moller 25 februari 2018 om 09:56

Hij heeft op zich wel een puntje, maar VDP moet vooral doen waar hij zich goed bij voelt. Als de rest in beeld wil komen, moeten ze maar harder trappen.

0
Joachim 25 februari 2018 om 09:57

Tja, je kan toch moeilijk aan sporters vragen om hun sport anders dan ze willen te gaan beoefenen om het spektakel omhoog te krijgen. Wat Peeters zegt is een beetje hetzelfde als aan Mourinho vragen om zijn focus op defensieve organisatie te laten vallen om leukere voetbalwedstrijden te krijgen. Gaat ook niet gebeuren.

0
Fernandi 25 februari 2018 om 09:59

Al komt het mss een beetje kleinzerig en zielig over, hij heeft wel een punt.
Overigens vroeg Sporza dit ook aan VDP zelf, waarop die als antwoord gaf dat hij dat doet om een marge op te bouwen voor als hij pech krijgt.

0
Doomsday 25 februari 2018 om 09:59

Dat het een probleem wordt/is wil ik wel geloven, de oplossing echter niet. Dan stel ik voor om maar meteen afspraken over de winst te maken..

0
WernerFranke 25 februari 2018 om 10:01

Idiote oplossing van een topsporter, maar hij heeft wel gelijk. Behalve Beobank zal er geen enkele sponsor tevreden zijn over dit seizoen. Als van Aert niet meer terugkeert naar het veld, is ook het laatste kleine beetje spankracht weg. De tv-kijkers zakken, de toeschouwersaantallen zakken, de internationale uitstraling kan al een paar jaar niet meer zakken. Om het cru uit te drukken: de cross is op sterven na dood.

0
horsm 25 februari 2018 om 10:02

Is dit de Speld?

0
Hoebele 25 februari 2018 om 10:02

Hoeveel domheid in één klein interview. Ook nog even Nys beledigen dat ie z’n carrière lang met de rem op gereden zou hebben. En hij snapt niet dat de echte ‘oplossing’ tegen MvdP is: de concurrentie moet harder rijden!
Net als die opmerking laatst (van Wout?) dat het ‘geen circus moet worden’. Ze snappen duidelijk hun eigen sport niet. Er komen duizenden mensen kijken (en betalen) voor hun kunstjes over kunstmatige hindernissen, dat is precies waar ze hun brood mee verdienen.

0
drikkes 25 februari 2018 om 10:03

Er zit een grond van waarheid in, er komt ook minder en minder volk naar kijken naar deze suprematie. Mathieu is de cross een beetje dood aan het doen. Heb het al eens gepost, in Hoogstraten was in de verste verte niet genoeg volk om ook maar break even te draaien.

0
debbie1998 25 februari 2018 om 10:05

Tijdens het WK heeft Mathieu zich netjes ingehouden, dus niet zeuren.

0
Jungle Man 25 februari 2018 om 10:06

Veldrijden is een relatief kleine sport, waardoor het inderdaad zo kan zijn dat 2 renners alles winnen. Vergelijk met korfbal, daar wint Nederland ook alles

0
skylimit 25 februari 2018 om 10:06

Peeters, misschien meer trainingsarbeid verrichten i.p.v. dit soort “gejank” te verkondigen.
Goed dat hij stopt, heb hem dit jaar niet op een fatsoenlijke uitslag kunnen betrappen.

0
Noud89 25 februari 2018 om 10:07

Ach Mathieu gaat vanzelf naar de weg. Zeker wanneer van Aert daar meer focus op gaat leggen is er toch geen reet meer aan voor van der Poel. Andersom zou ik zeggen, laat van der Poel de wereldtitel nog een keer winnen, dan zullen zijn laatste ambities ook vervuld zijn. De sleutel ligt dus net zo veel bij van Aert als bij van der Poel.

0
Max1 25 februari 2018 om 10:09

Mathieu is een veel te goede renner om zich enkel en alleen maar bezig te houden met off road werk. Door alle wedstrijden te rijden en 90% te winnen maakt hij het bijzonder moeilijk voor andere renners, maar vooral ook voor ploegen die de zaak moeten financieren. We kunnen VDP niet verbieden van te crossen, maar we kunnen wel meer crossen op de nationale kalender plaatsen zoals de kleicross in Lebbeke gisteren, daar mogen enkel en alleen Belgen starten. Kleinere crossen zoals Brico crossen en Soudal Classics op de nationale kalender zetten. Mathieu zou dan moeten crossen in het buitenland zoals Zwitserland en dat kan de aandacht voor de cross wel ten goede komen daar.

0
Geflitst 25 februari 2018 om 10:13

Een vriend van mij zit in de organisatie van een niet-klassementscross, en het lijkt erop dat dit jaar hun laatste editie was. De startgelden die de renners vragen, gaat steeds omhoog (onwaarschijnlijk wat iemand als Meeuwsen of Baestaens edit: ik bedoelde Bosmans, vangt) terwijl ze steeds minder sponsors vinden. Zwak deelnemersveld, waardoor er ook veel minder volk aanwezig was dan andere jaren. Gevolg: ook de gemeente twijfelt om het evenement volgend jaar nog te subsidiëren. Peeters kletst echt niet uit zijn nek, het gaat slecht met de cross.

0
xistnc 25 februari 2018 om 10:14

Deelname van prutsers zoals Peeters aan veldrijden als topsport is sportief niet logisch. Deelname van een kampioen zoals Van der Poel aan veldrijden als folklore is sportief niet logisch.

Maar voor de smeltkroes aan aspecten die het veldrijden maakt tot wat het is, zal de dominantie van een enkele persoon op langere termijn echt geen probleem zijn. Soms zal de folkore overheersen, soms de topsport. Maar geld en bier zullen samen voor een voldoende onderstroom blijven zorgen.

Peeters zet met zo’n uitspraak vooral zichzelf voor schut.

0
vlek 25 februari 2018 om 10:22

Van der Poel moet inderdaad snel serieuze competitie op gaan zaken, want dit slaat nergens meer op voor iemand die als groot sportman de herinnering in wil gaan.

0
picogrammos 25 februari 2018 om 10:24

Hoe was dat eigenlijk vroeger met Eddy Merckx ?????
Hadden we toen ook zo een probleem ??????

0
Col du Bramont 25 februari 2018 om 10:25

Ofschoon ik zelf ook wel eens dacht, vd Poel doe het de eerste ronden wat rustiger aan, dan lijkt het net alsof we naar een spannende wedstrijd kijken.
Maar is als je de cross als serieuze topsport beschouwt geen verstandige uitspraak, het is nog net geen oproep tot matchfixing.

Natuurlijk was VDP extreem dominant en kon van Aert alleen winnen als VDP pech had of een slechte dag had, zie Namen en WK.
Zo’n uitspraak kan ik me voorstellen van een Amerikaan die de uitspraak met een knipoog doet in de stille hoop niet 2 ronden voor het end gedubbeld te worden.

Cross moet topsport zijn met bijbehorende uitstraling, geen reden om op de zondagmiddag in Vlaanderen de biertap te laten lopen en blijk te gaan geven van overdreven chauvinistische Vlaamse gevoelens.

Juist vd Poel en zeker ook van Aert zorgen voor deze topsport uitstraling.

0
Thijs E 25 februari 2018 om 10:25

Als iemand zoals Baestaens al startgeld krijgt dan zit daar al een oplossing in. En Meeuwsen hoeft volgend jaar zijn hand ook niet meer op te houden, wat een mager seizoen draait hij.
Als die torenhoge bedragen gewoon niet worden betaald aan mensen die amper presteren, dan scheelt dat al veel in de kosten.

Wat het sportieve aspect betreft: Mathieu remt voor niemand, maar meer spankracht zou wel welkom zijn. Volgend seizoen is WvA vol of bijna volledig op de weg gericht en is de weg nog meer vrij voor Mathieu. Maar de cross heeft Liboton en Nys ook overleefd.

0
De Brigadier 25 februari 2018 om 10:35

Sagan heeft dat beter begrepen.

0
Wheely 25 februari 2018 om 10:36

Sagan is al drie jaar achter elkaar wereldkampioen, Froome heeft al vier keer de Tour gewonnen en Valverde vijf keer de Waalse Pijl en vier keer Luik. Kunnen deze gasten ook niet eens met de handrem gaan koersen? Straks vallen er nog slachtoffers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone