Peeters: “Met Gaviria als mogelijke sprintkopman genoeg kansen”

dinsdag 17 oktober 2017 om 18:24

Wilfried Peeters nam namens Quick-Step Floors de honneurs waar bij de presentatie van het Tourparcours in Parijs. De Belgische ploegleider ziet een Tour vol variatie, met kansen voor zijn eigen ploeg. “De combinatie maakt het een mooie Tour. Ik hoop dat we in de kasseienrit naar voren kunnen komen”, stelt Peeters tegenover WielerFlits. 

Ondanks het feit dat de Tourorganisatie opteert voor meer spektakel, ziet Peeters voldoende sprintmogelijkheden. Hij laat doorschemeren dat de kans aanwezig is dat Gaviria de rol van de vertrokken Marcel Kittel zal overnemen. “Ik tel acht mogelijke massasprints. Er zijn kortom genoeg kansen. Gaviria heeft bewezen dat hij heel erg snel is. Hij is een optie voor de Tour van volgend jaar.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Sebas 17 oktober 2017 om 19:39

Ja dat is hij zeker. Die hype was ff de kast in na het voorjaar, maar die ritten in de Giro .. Poh! Mooie coureur, van mij mag hij er drie winnen!

LutsenkoFan 17 oktober 2017 om 19:46

Hmmja in de klassiekers moet hij zich nog bewijzen in ieder geval. Maar dat komt vanzelf wel met de jaren…

teunster 17 oktober 2017 om 19:56

Er zal wel weer een procentje bij moeten bij Gaviria, ik verwacht wat betere tegenstand in de Tour tov de Giro dit jaar. Als dat lukt dan wordt het smullen!

Raafje 17 oktober 2017 om 20:04

Ik verwacht dat volgend jaar zowat alle topsprinters in de Tour zullen verschijnen:
Kittel
Cavendish
Sagan
Greipel
Kristoff
Demare
Bouhanni
Coquard
Groenewegen
Gaviria
Ewan
Matthews
Degenkolb

belooft toch wel leuk sprintspektakel. Als er tenminste geen rare fratsen(zoals dit jaar) worden uitgehaalt natuurlijk.

MME 17 oktober 2017 om 21:01

Ik denk inderdaad dat er heel wat sprinters naar de tour willen met dit parcours. Maakt de concurrentie in de andere ronde wel minder. Kan mij nog een jaar herinneren dat Bouhanni redelijk wat etappes pakte daardoor.

Jungle Man 18 oktober 2017 om 07:43

Met 8 getelde sprintetappes weet ik dat ik 8 keer niet echt de behoefte heb om te kijken.
Daarentegen kijk ik wel uit naar de overage etappes.

Jean Dumas 18 oktober 2017 om 08:09

De sprintetappes zijn wel beter uitgetekend dan vorig jaar. Kans op waaiers in de Vendee, Sarzeau en richting Chartres en Amiens, een rit zoals Romans sur Isere naar Valence, klassieke aankomsten in Pau en Parijs, ASO zet de puntjes op de i. 8 kansen inderdaad, en dan tellen we Quimper niet mee. Die moet Gaviria ook liggen.

Schollekop 18 oktober 2017 om 19:37

Dat belooft weer een saaie Tour te worden waarin het maar weer eens sprintersbal wordt. Acht keer niet kijken dus of de oortjes moeten verboden worden dan wordt het weer leuk.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair