Peeters: “Er zullen er veel schrikken in de tweede Tourrit”

woensdag 2 juli 2014 om 18:44

Omega Pharma-Quick-Step heeft woensdag de tweede etappe in de Tour de France verkend. “Het is best een lastige rit”, concludeert ploegleider Wilfried Peeters na afloop tegenover Het Nieuwsblad. “Ik denk dat er veel gaan schrikken.”

“Wij hebben echter de tijd genomen voor een verkenning. Die verkenning leerde ons toch dat de finale best lastig is met nijdige hellingen en smalle wegen. Daar mag je je niet laten verrassen. Donderdag gaan we in de voormiddag de openingsetappe, Leeds-Harrogaate, nog eens bekijken. Die eerste rit gingen we al eens verkennen, maar het kan nooit kwaad om alles op te frissen. Er staat in die rit immers heel veel op het spel. De ritwinnaar is meteen ook de eerste geletruidrager en dat heeft voor Mark Cavendish een speciale betekenis”, aldus Peeters.

Sprintaantrekker Mark Renshaw heeft op Instagram een foto geplaatst waarop zijn ploeggenoten een steil klimmetje op rijden. “Er zullen er veel zoals deze zijn in de tweede Tour-etappe. Korte, steile beklimmingen die de benen pijn gaan doen”, schrijft Renshaw.

Profiel etappe 2, York – Sheffield (201 km):

TdF2014

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair