Pech voor de kijkers: WK Mixed Relay niet live te zien op tv en online

vrijdag 3 februari 2023 om 10:06
Pech voor de kijkers: WK Mixed Relay niet live te zien op tv en online

foto: Cor Vos

De aftrap van het WK veldrijden 2023 is niet live te zien op tv of online. Het nieuwe onderdeel Mixed Relay is vrijdagmiddag de start van het driedaagse evenement in Hoogerheide, maar alle betrokken tv-zenders hebben geen uitzendingen in hun programmering staan.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Mixed Relay begint vrijdag om 12.30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek in Hoogerheide, maar op tv zal de wedstrijd niet worden uitgezonden. Rechtenhouders NOS, Sporza en Eurosport hebben geen live-uitzending staan en ook Omroep Brabant, dat zaterdag en zondag de elite-wedstrijden op de beeldbuis brengt, ontbreekt in dat lijstje. Ook via de online kanalen van de genoemde zenders zal de Mixed Relay niet te zien zijn.

Vorig jaar was de Mixed Relay nog een testevent tijdens het WK in Fayetteville, Verenigde Staten. Toen werd op het laatste moment ervoor gekozen om toch een live-uitzending te doen van die wedstrijd. Italië won uiteindelijk die test.

De UCI vond het een geslaagde proef en heeft de Mixed Relay nu officieel aan het programma toegevoegd; maar het gaat dus voor een groot deel van het publiek niet te zien zijn. Nederland is, met onder meer Fem van Empel in de selectie, de absolute topfavoriet voor het goud in eigen huis.

Zaterdag en zondag zijn alle jeugd- en elitewedstrijden in Hoogerheide wel live te zien op tv. Bekijk hier de WielerFlits TV-gids.

Lees ook:
WK veldrijden 2023 in Hoogerheide: Voorbeschouwing Mixed Relay – Ouderwets Nederlands vs. België?

Dit artikel delen:

15 Reacties

Ardoisier 3 februari 2023 om 10:40

Erg jammer en dom. Begrijp hier helemaal niets van. De meningen of dit een leuk onderdeel van het WK is zijn verdeeld. Als je het wil promoten, hoort een tv-registratie daarbij. Dus kan de UCI niet goed volgen. Hadden toch moeten bedingen dat er een live-uitzending zou zijn? Als is het Eurosport :-)

10
Wheely 3 februari 2023 om 10:53

Ja hoor, helemaal eens, ik vind dit ook niet uit te leggen. Het kost natuurlijk wel geld maar al het materiaal en infra is er al wel.

4
Sjaak P 3 februari 2023 om 11:04

Het schijnt dat een aantal wielerbonden hadden bedongen dat Fem hun mannelijke deelnemers niet zou inhalen, live op TV. UCI kon dat niet garanderen.

6
Dikke Vrouw 3 februari 2023 om 10:16

Wat jammer !

3
Oblomov 3 februari 2023 om 10:29

In het vervolg zou je van organisatoren gewoon moeten eisen dat ze afspraken maken met de partij die de registratie verzorgt, dat die camera’s er vrijdag al staan. Een afgang dat ze het in Amerika wel kunnen, maar de NOS niet. Ik ga er tenminste van uit dat de NOS hier achter zit.

3
Mystery Rider 3 februari 2023 om 10:49

Ja, toch jammer, er staan net veel teams aan de start – foutje van de UCI toch !

1
Polleke 3 februari 2023 om 11:51

Nog duidelijker gaat het niet meer worden… dit is een moeterje onder druk van het OIC en de tijdsgeest… doe het goed dan krijgt het een kans om evenueel te rijpen maar laat het niet spartelen in de marge…

1
Yeez 3 februari 2023 om 10:26

Uci verzorgt toch de beelden? Niks beschikbaar op hun youtubekanaal of 1 of andere gare stream?

0
Oblomov 3 februari 2023 om 10:30

Denk dat het gewoon de NOS is, die de registratie doet.

0
Maillot à Pois 3 februari 2023 om 10:32

Het lijkt erop van niet.
Live streams van alle 6 andere events op het UCI youtube kanaal, maar niet van de team relay. En de gare illegale streams kunnen natuurlijk niets tonen dat nergens op legale wijze getoond wordt.

0
Wheely 3 februari 2023 om 10:38

Hopelijk filmen ze het wel dat we later alsnog beelden hebben. Als broadcaster zou ik het altijd doen, heb je gelijk een test event.

0
Poeksel 3 februari 2023 om 11:04

Juist dit onderdeel had ik willen kijken :(

0
Solkanar 3 februari 2023 om 11:27

Waardeloos! Als je nieuw onderdeel wil promoten, dan doe je er alles aan om dat in beeld te brengen.

Veel mensen hebben al reservaties over het ganse concept. Zo ga je ze niet overtuigen.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 3 februari 2023 om 11:46

Kunnen wij niet met 10 man afspreken om met onze telefoontjes aan de kant te gaan staan? 1 live editor en een streampje op youtube en klaar!

0
Het Belgische Jachtluipaard 3 februari 2023 om 10:08

No one cares

-12

Headlines

Populair

Materiaalzone