Pavel Sivakov hervat de competitie in Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos
vrijdag 4 juni 2021 om 09:32

Pavel Sivakov hervat de competitie in Ronde van Zwitserland

Pavel Sivakov brak drie weken geleden nog zijn sleutelbeen in de Giro d’Italia, maar de Russische klimmer is zondag alweer in staat om een rugnummer op te spelden voor de Ronde van Zwitserland. Sivakov maakt deel uit van een sterke INEOS Grenadiers-selectie.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Sivakov begon vorige maand als een van de schaduwfavorieten aan de Ronde van Italië, maar moest al in de eerste week in de remmen knijpen na een vervelende valpartij in de slotfase van de vijfde etappe naar Cattolica. De 23-jarige klimmer wist op karakter nog wel de finish te bereiken, maar bleek een breuk in zijn sleutelbeen te hebben opgelopen.

Sivakov is na een snelle revalidatie echter klaar om opnieuw de competitie aan te gaan in de Ronde van Zwitserland. De vraag is alleen of de beloftevolle ronderenner ook meteen zal worden uitgespeeld als kopman voor het klassement, aangezien INEOS met Richard Carapaz en Rohan Dennis (de nummer twee van 2019) nog twee kleppers heeft geselecteerd.

Eddie Dunbar, Michał Gołaś, Sebastián Henao en Luke Rowe mogen zich opmaken voor een rol in de schaduw. Aanvankelijk stond ook Adam Yates op de voorlopige deelnemerslijst van de Zwitserse ronde, maar de Brit maakt toch geen deel uit van de definitieve selectie van INEOS Grenadiers. Tom Pidcock mist de ronde vanwege een sleutelbeenbreuk.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Ronde van Zwitserland (6-13 juni)
flag-ec Richard Carapaz
flag-au Rohan Dennis
flag-ie Eddie Dunbar
flag-pl Michał Gołaś
flag-co Sebastián Henao
flag-gb Luke Rowe
flag-ru Pavel Sivakov

 
7 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2021 09:53
Geen Adam Yates (3x top-4 in WT-wedstrijden dit seizoen), vreemd.. Op pcs staat hij er enkel op voor de Vuelta. De Plus stond zogezegd ook op de shortlist voor de Tour, maar die staat nog niet ingepland voor andere wedstrijden.
  4 juni 2021 10:18
  Dik salaris deze 2 mannen maar denk dat ze niet bij de Tour selectie zullen zitten. Het is nogal druk bij INEOS met grote namen die naar de grote wedstrijden willen maar dat hadden ze zelf ook wel kunnen bedenken vooraf. Thomas, Hart, Porte, Carapaz, Dennis, Van Baarle, Luke Rowe, Kwiatkovski... Dit is de Tour selectie als het goed is.
4 juni 2021 10:52
Nou, Yates ‘wil’ helemaal geen programma waarin de Tour centraal staat, die rijdt het redelijk perfecte programma om zelf resultaten te rijden. Daar krijgt hij ook salaris voor (kreeg hij ook al bij z’n vorige ploeg hoor)
  4 juni 2021 10:59
  Adam Yates rijdt wel liever de Tour, dan de Giro/Vuelta. Simon prefereert wel de laatste twee rondes en vooral de Giro.
  4 juni 2021 12:07
  Krijgt nu het dubbele dan zijn vorige ploeg volgens mij, ook dubbele van zijn broer die wel is gebleven.
4 juni 2021 10:54
De Plus is natuurlijk een heel ander verhaal met z’n vage afwezigheden. Die zal na z’n contracttermijn wel naar een wat kleinere ploeg verkassen.
4 juni 2021 11:39
Adam Yates was nooit ingepland voor de Tour, hij is de man voor de Vuelta. Alleen had ik wel gedacht dat hij dit zou combineren met Zwitserland, dit wordt toch een beetje de vierde grote ronde genoemd. De Plus is de enige van de op voorhand opgeschreven namen die ze nog zullen vervangen in de tourselectie. Verder ben ik benieuwd of ze hier voor Carapaz of Dennis zullen gaan.

Reacties zijn gesloten.