Pavel Sivakov: “Dit is onze overwinning, niet alleen die van mij”

vrijdag 26 april 2019 om 16:28
Pavel Sivakov: “Dit is onze overwinning, niet alleen die van mij”

foto: Cor Vos

Pavel Sivakov kreeg zijn eindzege niet cadeau in de Tour of the Alps. Vanuit de vroege vlucht had de jonge Rus van Sky te duchten van Fausto Masnada en op de laatste klim zette ook Vincenzo Nibali hem nog onder druk. Toch kraakte hij niet en stelde hij zijn eerste grote eindzege veilig.

“Het was een verraderlijke etappe met deze kopgroep vooruit, maar het team was geweldig. Ze deden het perfect”, was Sivakov dankbaar naar zijn ploegmaats. “Even was ik wat nerveus, maar ik wist dat de jongens alles aan het geven waren. En dan aan het eind…dit is fantastisch. Deze overwinning is ónze overwinning, niet alleen die van mij.”

De pas 21-jarige renner van Team Sky greep de macht in de tweede rit naar Scena, waarin hij ook het dagsucces pakte. In de dagen erna stond hij de leiderstrui nooit meer af. “Ik voelde me de hele week zelfverzekerd, we konden meerdere ritten winnen en vandaag slaagden we erin de koers uitstekend onder controle te houden. Ik ben sprakeloos.”

Froome: ‘Binnenstebuiten keren’
Zijn sterke optreden was ook viervoudig Tourwinnaar Chris Froome niet ontgaan. “Ik ga mezelf binnenstebuiten keren om Sivakov aan de winst te helpen in de Tour of the Alps”, kondigde hij in aanloop naar de slotrit aan. “Voor hun leeftijd hebben Tao (Geoghegan Hart) en Pavel ongelooflijk gekoerst. Ze zijn echt volwassen geworden en dat belooft wat voor de toekomst.”

“Ik heb niet precies meegekregen wat hij over mij gezegd heeft, maar Chris was geweldig vandaag”, zei Sivakov na de finish. “Op de laatste klim deed hij vrijwel al het werk. Hij reed er een groot gat dicht en het is fantastisch om zijn ploeggenoot te zijn.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 27 april 2019 om 02:28

Deze overwinning is alleen van mij, en niet van de ploeg. Chris reed een hele col op kop en kwam geen seconde dichterbij die ukkels van Androni en Manzana. En die Hart sprint zich de hele week een ongeluk voor boni’s die ik goed had kunnen gebruiken.

Headlines

Materiaalzone

Populair