Paul Herygers: “Van Aert zou wel eens kunnen uitpakken in Spa”

Paul Herygers: “Van Aert zou wel eens kunnen uitpakken in Spa”

foto: WielerFlits / Niels Bastiaens

woensdag 30 november 2016 om 10:52

De maand november was de maand van Mathieu van der Poel. Wout van Aert moest meerdere malen genoegen nemen met de tweede plek, al verwacht oud-wereldkampioen Paul Herygers dat dat komend weekend omgedraaid kan zijn. “In Spa-Francorchamps zal het verschil tussen Van Aert en Van der Poel kleiner zijn dan de voorbije weken”, zegt hij tegen Sporza.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Zaterdag vindt de Superprestige-cross op en rond het Formule 1-parcours plaats. “Ik kijk enorm uit naar die cross”, aldus Herygers. “Vorig jaar is Van der Poel daar op zijn knieën naar boven gekropen. Dat zou nu wel eens helemaal anders kunnen zijn. Het wordt een duel op het scherpst van de snee bergop. Nu durf ik al te zeggen dat Van Aert daar wel eens zou kunnen uitpakken. Zijn materiaal staat de laatste weken op punt, wat alvast hoopgevend is.”

“Wout vecht momenteel op terreinen die niet in zijn kaart spelen”, ziet Herygers. “Het is wachten totdat het weer omslaat, dan krijgen we een heel ander verhaal. In de huidige weersomstandigheden is het vaak Van der Poel die aan het langste eind trekt, maar Wout is niet ver weg. Mathieu heeft ook wel progressie gemaakt: er zijn crossen die hij in het verleden niet kon winnen en die hij nu fluitend gewonnen heeft. Voor Van Aert is het niet gemakkelijk om te crossen tegen zo’n kampioen.”

Dit artikel delen:

43 Reacties

hongerklopje 30 november 2016 om 11:07

Edit redactie: Bedankt.

0
theking 30 november 2016 om 11:07

Wout is gewoon minder dan vorig jaar volgens mij. In Hamme wint hij vorig jaar met grote overmacht en nu kan hij Sweeck er niet affietsen. Maar goed zaterdag zullen we het zien. Spa is een parcours op zijn maat. Echter was Gavere dat ook niet?

0
Boomie1 30 november 2016 om 11:10

Hereygers begint steeds meer wartaal uit te slaan en een echte Belg te worden. Zeuren dat er geen tegenstand is en als er dan een Hollander veel wint klagen ze weer over het parcours dat zogenaamd geen cross is.

0
achtpuntzes 30 november 2016 om 11:11

ik denk dat Mathieu geen (sinterklaas)kadootjes uitdeelt, dus valt er voor Wout dan ook niets uit te pakken.

0
miguelon 30 november 2016 om 11:14

Het valt te hopen, de laatste weken is de spanning er wat uit.

0
Lalsacien 30 november 2016 om 11:19

Of bedoelt Herijgers dat Wout wel kan inpakken?

0
piet.nl 30 november 2016 om 11:59

Is dit soort nieuws belangrijk? Het lijkt mij niet erg slim om dit soort stellingen op voorhand te deponeren.

0
oscaritoforlife 30 november 2016 om 13:31

Ik heb toch echt het idee dat Wout gewoon niet zo goed is als Van der Poel.
Nu niet, vorig jaar niet en daarvoor ook niet.
Hij is een jaar ouder, dus heeft wat meer kracht; niet meer dan logisch dat hij iets harder over zwaardere parcoursen crosst.

En Van Der Poel heeft nu al twee jaar niet fatsoenlijk door de zomer heen kunnen trainen door die knie problemen.

Hij heeft de afgelopen twee seizoenen gewoon "mazzel" gehad dt VDP wat fysiek malheur heeft gehad.
Volgens mij gaat hij vrij veel op zijn appel krijgen als de groeicurve in kracht af vlakt; nu loopt die vanwege de jonge leeftijd nog vrij stijl omhoog

0
richi 30 november 2016 om 14:12

Ja wat een non-nieuws. Zaterdag om 16:05 uur weten we wie de beste is in Spa. En een zachte troost het is voor alle coureurs niet gemakkelijk om te crossen tegen de kampioen Matthieu van der Poel.

0
Kreiger 30 november 2016 om 14:15

@oscaritoforlife: dan ga je er wel wat snel van uit dat beide renners exact dezelfde ontwikkelingscurve volgen. Zonder mij uit te spreken over de mogelijkheden van één van beiden, wil ik er even op wijzen dat twee personen zelden exact hetzelfde evolueren/groeien naar topniveau. Beide renners halen al vrij vroeg een hoog niveau maar zeggen dat de één voor of achter loopt, is echt vingerdik kijken.

0
nederbelg 30 november 2016 om 14:18

'Van Aert zou zijn sporttas wel eens kunnen uitpakken in Spa' 'Van Aert zou cadeau van supportersclub wel eens kunnen uitpakken in Spa' etc
Die Herygers is een kenner, zoveel is zeker…

0
Sunrider 30 november 2016 om 14:54

Nou ja, het zou ook kunnen van niet.

0
girardengo 30 november 2016 om 15:19

Is dit nu wens als vader van de gedachte of objectieve analyse? Ik ga nu toch eens extra letten op het tijdsverschil en de uitslag om na te gaan wat de voorspellende gave van Herygers is. Is dit wel handig van hem?

0
schipperaar 30 november 2016 om 15:43

Bedoelt waarschijnlijk zn lunspakketje maar wie weet houdt Matje zich wat in.

0
Adrianus 30 november 2016 om 16:20

Van Aert heeft gewoon geluk, dat Mathieu al 2 seizoenen achter elkaar met een grote achterstand aan het cross seizoen begint door de gevolgen van valpartijen, die niet te vermijden waren. Was dit niet het geval, dan was het verschil veel groter dan nu het geval is en natuurlijk ook wat betreft het winnen van de klassementen . Zou mooi zijn als Mathieu volgend jaar ook zou mee kunnen doen aan een aantal grotere klassiekers op de weg, want daar kun je hen ook direct bij de kanshebbers plaatsen met zijn talent, inhoud, strijdlust en koersinzicht. Misschien op basis van wildcards voor zijn ploeg voor de Belgische klassiekers en Parijs Roubaix.

0
LucasR 30 november 2016 om 16:52

“Nu durf ik al te zeggen dat Van Aert daar wel eens zou kunnen uitpakken.” Nou nou, boude uitspraak, Paul! :)

0
Johan83 30 november 2016 om 16:53

Ik ben Nederlander en fan van Mathieu, maar in diverse reacties hier wordt er toch wel wat snel over de kwaliteiten van Van Aert heengestapt. Ook Wout is een absolute klasbak. Hij heeft ook al diverse keren wel gewonnen van VdP dit seizoen. En voor wie het vergeten of gemist heeft, kijk ook nog maar eens even naar zijn resultaten in de paar koersen die hij op de weg heeft meegedaan deze zomer. In een tijdrit vermaarde tijdrijders kloppen, dan ben je echt wel een topper. Ik hoop en ga uit van nog veel spannende duels tussen beide heren dit seizoen, dat heeft het veldrijden ook nodig. En ik ben het met Hereygers eens, waarschijnlijk zal het zaterdag dichter bij elkaar liggen door de aard van het parcours. Ik heb er in ieder geval zin in!

0
debarreman 30 november 2016 om 18:10

“zijn materiaal staat op punt wat alvast hoopgevend is.”

Iemand enig idee welk dialect dit is en wat het betekent?

Bv hij heeft geen lekke band en voor de rest ook geen reden om niet te verliezen van vdP ?

0
achtpuntzes 30 november 2016 om 18:15

@ debarreman:
‘op punt staan’ is vlaams voor ‘in orde zijn’. dus ik zou daar geen punt van maken. waarschijnlijk doelt Paul op eerdere materiaalproblemen die nu opgelost zouden moeten zijn. althans, van Aert heet de laatste 2 wedstrijden geen kettingproblemen meer gehad.

0
LutsenkoFan 30 november 2016 om 18:27

@oscarito

jaar ouder?? scheelt maar 3 maanden

0
Col du Bramont 30 november 2016 om 19:26

Het zou kunnen dat Herygers gelijk krijgt, het zou ook kunnen dat hij geen gelijk krijgt, de bal is rond en Parijs is nog ver.
Verder kan het vriezen of dooien en staat er altijd ergens wel een open deur open :)!

0
Beekman 30 november 2016 om 19:41

"Zou Kunnen" ja 50% kans met zo een uitspraak, maar of het ook gaat gebeuren? Maar volgens Sporza heeft hij nog straffere uitspraken gedaan die ik in ieder geval niet zou durven te zeggen.
Maar ik durf nu al te zeggen dat Van Aert zaterdag zal uitpakken in Spa-Francorchamps", zegt veldritanalist Paul Herygers.

0
DeGroteMolen 30 november 2016 om 19:41

Wishful thinking van Herygers, wat moet het de afgelopen weken pijn hebben gedaan bij allerlei Vlaamse diknekjes die voor begin seizoen uitkraamden ‘ wie gaat Van Aert kloppen tot de Kerst’ . We zullen zien van het weekend.

0
Romāns Vainšteins 30 november 2016 om 19:58

Nou, mij doet het hier steeds opnieuw ophemelen van vd Poel omdat hij een betere vorm heeft dan die ene, enkele tegenstander inmiddels ook behoorlijk pijn hoor. Bij het Dzjoengaarse hamsterrennen is Wollie ook wel eens een seizoen sneller dan Knaaggraag, big deal.

0
klootje kriekeljon 30 november 2016 om 20:02

Veel Nederlanders hebben het gewoon niet zo op wouten.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone