Paul Herygers: “Van Aert zou wel eens kunnen uitpakken in Spa”
foto: WielerFlits / Niels Bastiaens
woensdag 30 november 2016 om 10:52

Paul Herygers: “Van Aert zou wel eens kunnen uitpakken in Spa”

De maand november was de maand van Mathieu van der Poel. Wout van Aert moest meerdere malen genoegen nemen met de tweede plek, al verwacht oud-wereldkampioen Paul Herygers dat dat komend weekend omgedraaid kan zijn. “In Spa-Francorchamps zal het verschil tussen Van Aert en Van der Poel kleiner zijn dan de voorbije weken”, zegt hij tegen Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zaterdag vindt de Superprestige-cross op en rond het Formule 1-parcours plaats. “Ik kijk enorm uit naar die cross”, aldus Herygers. “Vorig jaar is Van der Poel daar op zijn knieën naar boven gekropen. Dat zou nu wel eens helemaal anders kunnen zijn. Het wordt een duel op het scherpst van de snee bergop. Nu durf ik al te zeggen dat Van Aert daar wel eens zou kunnen uitpakken. Zijn materiaal staat de laatste weken op punt, wat alvast hoopgevend is.”

“Wout vecht momenteel op terreinen die niet in zijn kaart spelen”, ziet Herygers. “Het is wachten totdat het weer omslaat, dan krijgen we een heel ander verhaal. In de huidige weersomstandigheden is het vaak Van der Poel die aan het langste eind trekt, maar Wout is niet ver weg. Mathieu heeft ook wel progressie gemaakt: er zijn crossen die hij in het verleden niet kon winnen en die hij nu fluitend gewonnen heeft. Voor Van Aert is het niet gemakkelijk om te crossen tegen zo’n kampioen.”

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
30 november 2016 20:07
Hoe dan ook vind ik hem een goede co-commentator op tv. Heeft o.a. prima - eerder dan Wuyts- in de mot als Mathieu zijn versnelling gaat plaatsen. Afgelopen zondag: "hou je vast" . Mooi.
30 november 2016 20:18
ik weet eigenlijk niet eens wie Paul Herijgers is, moet ik me nu gaan schamen?. ja, oud wereldkampioen lees ik hierboven. en uit foto's van eerdere berichtgeving weet ik dat hij een hondje heeft.
30 november 2016 21:01
Ik vind het een beetje een viespeuk. Bij de 'meisjes' heeft 'ie het altijd over hoe ze gebouwd zijn en afgelopen zondag in Hamme reed Meeusen het publiek in, waarop Paultje "Zo tussen de benen van die mevrouw!" riep. Wuijts reageerde met een "oei, Paul!". :)
Ach ja, maar ik mag graag naar die Vlaamse folklore kijken. Lekker om de winter mee door te komen!
30 november 2016 21:05
@Borsje, volledig met je eens, Herijgers blijft neutraal met zijn zeer kundig commentaar/ervaring, ik hoor hem graag. Die vervelende Wuyts is puur op de Belgen gericht.
30 november 2016 21:32
Ben benieuwd hoe de koers in Spa zal uitpakken. Zou maar zo kunnen dat Van Aert weet te winnen. Hij is sterk genoeg om op een zwaardere omloop te winnen. De start zal wel belangrijk zijn als ze elkaar weinig ontlopen. Voor mij maakt het eigenlijk niet veel uit wie er wint, als het de sterkste of de slimste maar is.
30 november 2016 21:43
Ik heb even de beelden van vorig jaar terug gekeken, toen was WvA wel errug sterk zeg! En die muur waar ze tegenop moeten, amai, zou Herygers zeggen. Ik heb in ieder geval zin in de beelden van komend weekend.

En niet weten wie Herygers is, en toch talloze reacties plaatsen onder nieuwsitems over veldrijden. Amai!
30 november 2016 21:44
Mentaal is v. Aert in ieder geval sterker dan v.d. Poel.
30 november 2016 21:49
Hoe bepalend is de kop van het artikel.
De laatste zin "Voor van Aert is het niet gemakkelijk om te crossen tegen zo'n kampioen" zou ook als kop gekozen kunnen worden.
Lekker manipuleren.
30 november 2016 23:35
Rationeel zou een deskundige kunnen voorspellen dat de minder brede basis van Mathieu, als gevolg van zijn gemankeerde voorbereiding deze zomer, er voor zorgt dat zijn zegereeks binnen afzienbare tijd ten einde zou moeten zijn. De risicomijdende analist noemt dan eind februari begin maart als tijdstip. De optimistisch gestemde Vlaming schaalt het in op begin december.

Voorbeschouwingen, even zinloos als leuk
30 november 2016 23:59
@lnnrt: Helemaal mee eens.
1 december 2016 00:07
@nl
Je neutraliteit vertoont al haarscheurtjes.
1 december 2016 00:12
@schipperaar: M'n accountnaam heeft niks te maken omdat ik eens ben met de reactie van lnnrt.
1 december 2016 03:08
Het gaat hier natuurlijk niet om de kwaliteiten van van Aert of van de Poel maar om de kop van het artikel. Als je zonodig een artikel over de uitspraken van Herygers wil maken geef de kop dan een meer de hele inhoud dekkende titel. Komt de kwaliteit van Wielerflits ten goede en voorkomt zeker een deel van de cynische reacties. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er bewust sensatie journalistiek wordt gepleegd. Kwaliteit heren, daar kun je je in onderscheiden.
1 december 2016 03:13
De mening van Liboton is ook interessant trouwens.
1 december 2016 08:52
@ Innrt:
Herygers is van voor mijn tijd, en dat zou dan moeten betekenen dat ik niet zou mogen posten in nieuwstopics over veldrijden?
of bedoel je toch wat anders?
1 december 2016 09:02
@ sunrider: bij de uitspraken van Liboton over de (on)mogelijkheid voor toppers om weg- en veldrijden te combineren moest ik denken aan de discussie over wel/niet kunnen combineren van Giro en Tour.
1 december 2016 10:29
@ 8.6: ik heb het idee dat veldrijden je totaal niet interesseert, aangezien je de commentator niet kent van alle veldritten die op sporza worden uitgezonden (en een oud wereldkampioen uiteraard). Ik snap dan gewoon niet dat je toch eindeloos blijft reageren in de veldrijden topics (net als Romans overigens).
Ik heb jarenlang gebasketbald, en zeer gedetailleerd de NBA gevolgd, maar ging toen ook echt niet op korfflits.nl discussiëren of Janssen of Vandenkerke de beste korfballer was.
1 december 2016 11:30
@ Innrt:
nou, ik wist niet dat die commentator Paul Herygers heet, mijn excuus daarvoor.
dat het veldrijden mij totaal niet zou interesseren is overdreven. ook ik moet de winter doorkomen dus op een verveelde zondagmiddag wil ik nog wel eens een veldritje kijken als het tenminste niet achter de decoder zit.
maar ik zie een en ander dan weer wel een beetje in perspectief, het blijft toch een Belgensport die internationaal gezien maar niet van de grond komt. een leuke speeltuin voor jong talent, en als je redelijk veldrijder bent maar op de weg tekort komt kan je nog altijd in het veld je boterham verdienen. en daar is helemaal niks mis mee.
maar voor echt uitzonderlijk talent zou het toch eeuwig zonde zijn je hele carriere in het kleine veldritwereldje te blijven vertoeven. dus ik hoop, net als vele anderen, dat Wout en Mathieu snel de overstap naar de weg zullen gaan maken.
overigens ken ik geen Janssen of Vandenkerke maar als die gasten echt zo goed zouden zijn met een bal in hun handen hadden ze beter op basketbal kunnen gaan voor een carriere in Amerika in de NBA.

Reacties zijn gesloten.