Patrick van der Duin beslist slagveld Olympia’s Tour in zijn voordeel

Patrick van der Duin beslist slagveld Olympia’s Tour in zijn voordeel

Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

woensdag 6 september 2017 om 14:56

Patrick van der Duin heeft de eerste etappe in Olympia’s Tour 2017 op zijn naam geschreven. De 21-jarige Drent van Baby-Dump was na een door waaiers getekende rit de snelste renner in een kopgroep van twaalf. Pascal Eenkhoorn zat daar ook bij en vergrootte zijn leidende positie op de concurrentie. Hij werd tweede, voor Marten Kooistra van SEG Racing Academy.

BMC Development en SEG Racing Academy bepalen de koers
Door de harde wind en de regen, bleven de aanvallers in de eerste kilometers uit. Uiteindelijk trokken Jason Talen (Delta Cycling Rotterdam) en Arjan Arentsen (WV De IJsselstreek) samen op pad. Nadat Talen in Gieten zich verzekerde van de bergpunten, werden de twee rap teruggepakt door het door SEG Racing Academy aangevoerde peloton. Daarna nam BMC Development het commando over en werd er achteraan door vele renners gelost.

Van der Duin troeft vluchtmakkers af
Na 55 kilometer brak het peloton vooraan. Daardoor belandden er dertien renners op kop van de koers. Met Eenkhoorn, Pavel Sivakov (BMC Development), Julius van den Berg, Edoardo Affini (SEG Racing Academy), Stan Dewulf (Lotto Soudal U23) en Mehdi El Chokri (Dimension Data U23) waren er enkele favorieten en outsiders voor de eindzege mee. De dertien werkten goed samen en bouwden langzaam hun voorsprong uit. Sunweb had de slag voorin gemist en was aangewezen op achtervolgen.

In de laatste kilometers probeerden achtereenvolgens Dewulf, Van den Berg, Affini en nogmaals Van den Berg een sprint te ontlopen, maar steeds kwam alles weer samen. Op de wielerbaan van Assen was Van der Duin uiteindelijk de snelste van de twaalf. El Chokri moest namelijk lossen. Het peloton kwam een dikke minuut later over de streep, waardoor er een forcing in het klassement is gemaakt.


Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 6 september 2017 om 21:50

Vacansoleilsprint van SEG :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone