Patrick Müller boekt eerste profzege in Volta Limburg Classic na fotofinish

Patrick Müller boekt eerste profzege in Volta Limburg Classic na fotofinish

foto: Cor Vos

zaterdag 6 april 2019 om 17:17

Patrick Müller heeft in de Volta Limburg Classic zijn eerste profzege geboekt. De Zwitserse coureur leek in de finishstraat in Eijsden geklopt te worden door Justin Jules, maar kwam in de laatste honderd meter nog flink opzetten, waarna de jury na een fotofinish besloot de Zwitser tot winnaar uit te roepen.

Ooit heette de wedstrijd de Hel van het Mergelland, maar nu gaat de koers door het leven als de Volta Limburg Classic. De opzet van de Volta Limburg Classic blijft echter hetzelfde: de steile Limburgse klimmetjes zorgen voor een goede voorbereiding op de Amstel Gold Race, die over drie weken al plaatsvindt. Jumbo-Visma en Sunweb kozen dit jaar echter voor een andere voorbereiding op Nederlands grootste eendaagse wielerwedstrijd.

Nerveus koersverloop: kopgroep krijgt weinig ruimte
De afwezigheid van de WorldTour-ploegen zorgden dit jaar voor een minder gecontroleerde koers, wat terug te zien was in de vroege vlucht. Deze vroege vlucht vormde zich pas laat in de wedstrijd en hield niet lang stand. Oivind Lukkedal, Ryan Christensen en Kevyn Ista vonden elkaar, maar wisten geen grote voorsprong bij elkaar te rijden.

Op het moment dat Luuc Bugter, Nils Sinschek en Tuur Deprez de aansluiting vooraan maakten, lukte dat iets beter. Het peloton moest één minuut toegeven op de koplopers, maar met nog 84 kilometer te gaan zorgde de nervositeit in het peloton ervoor dat de zes coureurs vooraan weer bij werden gehaald.

Ole Forfang opent al vroeg de finale
Daarna was het de beurt aan Ole Forfang, die samen met Mathijs Paasschens, Lennert Teugels en Elias Van Breussegem een halve minuut voorsprong kregen. In het peloton ging het echter rap, waardoor ook zij geen schijn van kans maakten.
Zij werden allemaal – behalve Forfang – opgeraapt nog voor het oprijden van de Gulperberg. Na deze klim werd het kaf van het koren gescheiden. Sterke coureurs als Alexander Kamp, Quentin Pacher, Eliot Lietaer en Preben Van Hecke maakten zich daar los van de rest van het peloton, dat inmiddels niet heel groot meer was. Snel hadden zij Forfang bijgehaald en bouwden zij hun voorsprong gestaag uit.

Roompot-Charles mist twee keer de slag, kopgroep met Ben Hermans rijdt weg
Roompot-Charles, dat de slag had gemist, probeerde met Oscar Riesebeek nog de sprong naar voren te maken. Riesebeek kwam echter in een chasse patate te zitten, waarna hij de ploeg op kop posteerde om het gat te dichten. Het lukte Roompot-Charles vervolgens om het gat te dichten, maar Riesebeek was op dat moment uitgespeeld. De Nederlander moest op elke heuvel lossen om vervolgens steeds weer terug te komen.

Drie coureurs maakten hier op het Mheerelindje, toen er nog achttien kilometer te rijden waren, dankbaar gebruik van. Justin Jules, Ben Hermans en Patrick Müller namen direct een voorsprong van dertig seconden op het peloton en al gauw werd duidelijk dat zij de beste renners in koers waren. Rasmus Guldhammer en Quentin Pacher probeerden vanuit de achtergrond nog de oversteek te maken, maar zij kwamen niks dichterbij, waardoor de winnaar vooraan gezocht moest worden.

Patrick Müller wint Volta Limburg Classic na finishfoto
Een sprint moest uitwijzen wie de sterkste van de drie coureurs zou zijn. Het was Jules die al vroeg aanzette en daarmee de wedstrijd naar zijn hand leek te zetten, maar in de laatste honderd meter kwam Müller toch nog opzetten. De Zwitser leek te laat te komen, maar na een finishfoto besloot de jury na lang overleg de jonge coureur toch als winnaar aan te wijzer van de Volta Limburg Classic.

Demi Vollering wint Volta Limburg Classic bij de vrouwen
Alhoewel de Volta Limburg Classic voor vrouwen in tegenstelling tot bij de mannen geen UCI-koers was, stonden er met Boels-Dolmans, Sunweb en Parkhotel-Valkenburg toch een aantal sterke UCI-ploegen aan de start. Demi Vollering trok daar al vroeg ten aanval samen met Susanne Andersen en Franziska Koch. De drie rensters reden een voorsprong van drie minuten bij elkaar en wisten deze vervolgens vast te houden tot aan de finish. Vollering, één van de revelaties dit voorjaar, rekende in Eijsden af met Koch, waardoor zij haar eerste zege van het seizoen boekte. Andersen moest vlak voor de finish lossen en eindigde op de derde plaats.

Dit artikel delen:

12 Reacties

xistnc 6 april 2019 om 17:20

Müller bespaart ons een ‘schiet raak’.

Verweggistan 6 april 2019 om 18:47

Dacht ik ook meteen aan.

JimiH 6 april 2019 om 17:24

Close zeg!! Niet met blote oog te zien.

BlancoProCycling 6 april 2019 om 17:27

Pfoe, dat was echt een ieniemini verschilletje. Commentatoren zaten er goed naast in elk geval.

Jean Dumas 6 april 2019 om 17:28

Tactisch meest slim gespeeld, Jules was bang en ging te vroeg.

Prachtig in beeld gebracht door L1 trouwens.

vanSpringel 6 april 2019 om 20:13

+1

Dolfy 6 april 2019 om 17:30

Het verschil was echt minimaal, net in het voordeel voor Müller de opkomende man. Vooraan beeld gaf het beeld dat Jules het nog net hield, dus zo gek is het niet dat ze dachten dat hij won.. Ik dacht het zelf ook.

Mwielerfan 6 april 2019 om 17:35

Gold race is over 2 weken

Dekker 6 april 2019 om 17:36

Was gewoon gelijk op foto.

vanSpringel 6 april 2019 om 20:13

Was nu maar maar de Specsavers gegaan.

bilthoven 6 april 2019 om 22:32

Meer dan 5 uur na de finish nog steeds geen volledige uitslag bekend, alleen de eerste 5. Hoe is het mogelijk??????? We hebben het hier over een UCI koers, categorie 1.1. Bizar!!! Ook PCS klaagt hierover.

Jonathan 7 april 2019 om 13:30

Roompot verwacht je toch in dit soort wedstrijden, maar echt niks..
Of zie ik dit echt verkeerd.

Ik wil sympathie hebben voor een ploeg als Roompot, maar het is gewoon echt elke keer helemaal niks. Of zie ik iets niet wat anderen wel zien?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair