Patrick Lefevere reageert cryptisch op INEOS-interesse in Remco Evenepoel
foto: Cor Vos
woensdag 28 september 2022 om 17:38

Patrick Lefevere reageert cryptisch op INEOS-interesse in Remco Evenepoel

Patrick Lefevere heeft bij Het Laatste Nieuws gereageerd op het nieuws dat INEOS Grenadiers interesse zou hebben om Remco Evenepoel per direct over te nemen. De CEO van Quick-Step-Alpha Vinyl reageerde geprikkeld, maar wilde er niet veel over kwijt over de mogelijke interesse in de wereldkampioen en Vuelta-winnaar.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Als in een huwelijk iemand door zijn partner wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet. Meer ga ik daar niet over zeggen”, vertelde Lefevere woensdag aan de Vlaamse krant, naar aanleiding van berichtgeving van VeloNews dat INEOS Grenadiers de opties bekijkt om Evenepoel per direct over te nemen.

Daarvoor zal de Britse miljoenenploeg een geldbedrag op tafel moeten leggen, omdat de 22-jarige coureur nog een contract heeft tot eind 2026 bij Lefevere.

Vader Patrick Evenepoel, tevens zaakwaarnemer van zijn zoon, bevestigde dat hij contact heeft gehad met Dave Brailsford en Rod Ellingworth van INEOS Grenadiers. “We kennen elkaar al jaren. Het is normaal dat ze me bellen om me te feliciteren met de Vuelta-eindzege en na Luik-Bastenaken-Luik”, zei hij tegen VeloNews.

Over 2023 wilde Evenepoel senior niets kwijt. “Remco heeft een contract voor vijf jaar met Quick-Step-Alpha Vinyl. Het is niet aan mij om te praten. We willen de Vuelta en het WK vieren, en wat er in de toekomst gebeurt, zien we wel.”


 
61 Reacties
Sorteer op:
28 september 2022 18:37
Ben hier geen fan van: transfers en het verdienmodel erachter mogen wat mij betreft in het voetbal blijven. Ik zou de transfer echter wel begrijpen: Patje zei laatst volgens mij nog dat hij niet snel bereid is om tussentijds contracten sterk te verbeteren. Voor vader en zoon Evenepoel is dit nu natuurlijk een heel mooi moment om te cashen (en uiteindelijk ook voor Lefevere). Bovendien is denk ik Ineos een betere ploeg voor een ronderenner dan QS. Simpelweg vanwege het DNA van de ploeg. En als Evenepoel inderdaad verder wil met het grote rondewerk dan is Ineos een heel logische partij. Bijkomend voordeel: weg uit Belgie! Want daar is de gekte helemaal losgebarsten, en dat zal denk ik niet helpen om hard te gaan fietsen. Bij Ineos zal iets meer rust zijn rond zijn persoontje. En voor Lefevere is er een dilemma opgelost voor de komende TdF, namelijk gaan met een topsprintploeg of met een klassementsrenner met beperkte ondersteuning. Maar voor de lange termijn is het een ander verhaal: het grote plaatje voor sponsoren is toch om te proberen de TdF te winnen met een Belg. Van Wilder kan dus aan de bak.
28 september 2022 17:50
Dat klinkt juist alsof er echt wel iets gaande is. Waarbij Lefevre uiteraard de bedrogen echtgenoot is. Benieuwd hoe dat verder gaat.
  28 september 2022 17:54
  Daar lijkt inderdaad meer aan de hand dan alleen maar een bijvoeglijke bijzin in een whatsappje. Maar laten we niet vergeten dat Ineos/Sky in de jaren waarin Roglic in opkomst was ook elk jaar een poging heeft gewaagd om hem over te nemen.
28 september 2022 20:08
Waarom mijdt Sporza dit onderwerp?
  28 september 2022 21:18
  Omdat die niet in leven moeten blijven door het aantal clicks dat ze genereren…
  28 september 2022 21:23
  Wuyts gaf duiding voor de basiliek van Scherpenhuivel tijdens het 7u. journaal van VTM.
28 september 2022 19:20
Quickstep had het als ploeg nog best aardig gedaan afgelopen Vuelta, maar het perfectionisme van Ineos 3 weken lang zie ik hen toch niet snel bereiken.. En wat zou er mooier zijn als we in de Tour 3 buitencategorie renners met elk een ploeg op volle oorlogssterkte te zien zouden krijgen..
28 september 2022 21:27
Gelukkig voor Remco is hij geen sprinter.
  28 september 2022 22:05
  Scherp Panache, Vlijmscherp!
  28 september 2022 22:22
  die vergelijking gaat voor geen meter op natuurlijk
28 september 2022 22:46
Dus als ik het tot nu toe correct heb gevolgd, (Corigeer me AUB als ik verkeerd zit), dan heeft Patrick Lefevre zelf aan de Amerikaanse website Velonews te kennen gegeven dat hij van Dave Brailsford een App heeft gekregen, waarin deze zijn interesse uitspreekt om Evenepoel te willen inlijven. (Wat op zich geen nieuws is, want dat Ineos interesse had/heeft in Remco is al jaren bekend.) Maar reageert hij nu geprikkeld omdat de geruchtenmolen op gang komt ? Tsja, dat lijken wel praktijken zoals we ze uit het voetbal kennen. Kwestie van de prijs wat op te voeren. Ik kan de plank hierin natuurlijk helemaal misslaan, maar welke reden heb je anders om App'jes openbaar te maken ? Als geld niet de achterliggende reden is, dan ontgaat mij de logica. Maar misschien heb ik wel te weinig inzicht in dit soort materie, en dan hoop ik dat één van de vele kenners het hier op de site het mij kan uitleggen.
  28 september 2022 23:12
  De crux is Remco zelf, wil hij weg dan gaat hij weg contract of geen contract. Zo lang we daar niks over horen lijkt het meer een spel om het ijzer bij QSA te smeden nu het heet is en er een mooie opslag uit te slepen. Bonussen zijn leuk maar het vaste salaris zal omhoog moeten. Toen Wout in onderhandeling was over zijn vorige verlenging bij TJV kwam INEOS ook plotseling om de hoek kijken en ik zie dit voorlopig als een zelfde soort tactiek. Natuurlijk is er interesse maar kamp Evenepoel gebruikt die voor betere voorwaarden en dat hoeft niet alleen salaris te zijn, Wout kreeg zijn klassieker top knechten en misschien wil Remco wel een paar klimmers erbij.
  28 september 2022 23:47
  @ Murcia ...> Tuurlijk, tuurlijk, als iemand weg wil dan zal dit linksom of rechtsom altijd wel gebeuren. (Mits de financiële vergoeding groot genoeg is.) Maar als dit een kwestie zou zijn van Remco en of z'n vader om het salaris op te krikken, dan zouden dit soort berichten toch via hen naar buiten moeten komen. Of via iemand uit zijn omgeving om de schijn hoog te houden. Maar nu komt de berichtgeving via Velonews, die hun informatie dan weer doorgespeelt hebben gekregen van Patrick Lefevre. Dus dat zou dan de omgekeerde wereld zijn toch ? Vandaar dat ik me hardop afvroeg wat Lefevre erbij te winnen heeft om dit soort berichten indirect via de media naar buiten te laten komen ? Als dit vanuit het kamp Evenepoel in de pers was gekomen, ja dan had ik het gelijk begrepen. Kan natuurlijk zijn dat Ineos inmiddels al een enorm bedrag (afkoopsom) geboden heeft, en dat dit een poging is om er nog wat meer uit te persen ? Een afkoopsom van 20 miljoen is tenslotte toch zo ongeveer het jaarbudget van een ploeg als Quick-Step. Maar zoals gezegd ben ik ook maar wat hardop aan het gissen. We zullen er weldra wel achter komen. ;)
28 september 2022 18:11
Plot twist! Zou wel een ferme bom leggen onder de ploeg van Lefevere. Het hele meerjarenplan met de sponsors is toch min of meer opgehangen aan het nieuwe Belgische wonderkind en de jacht op Tourwinst. Op zich is dit wel het ideale moment om te onderhandelen voor Evenepoel, met de recente winning streak met een grote ronde en nu ook de regenboogtrui. Hij is nog niet 1 van de grootverdieners van het peloton en zijn ploeg is ook niet op oorlogssterkte om het in de Tour op te nemen tegen Jumbo-Visma en UAE. Wellicht wil hij zich tegen volgend seizoen al gevoelig verbeteren op beide vlakken. Bovendien is al eerder doorgeschemerd dat Remco zijn programma zelf meer wil bepalen, en ik vermoed dat hij graag naar de Tour gaat volgend jaar. Met nog andere prima donna's in het team als Alaphilippe en Jakobsen die zelf een grote rol willen spelen in Frankrijk, kan dit best gewoon een drukkingsmiddel zijn van Evenepoel Sr. Hij speelt het als een volleerd makelaar. Een overstap naar Ineos zou op zich wel logisch zijn voor Remco. Daar kom je in een echte groterondeploeg terecht en kan je rekenen op een team dat in de Tour wel de koers kan controleren mocht hij in de leiderstrui staan. Ook voor Ineos is het een welgekomen versterking nu het afwachten blijft op welk niveau Bernal terugkomt en de andere kopmannen eerder voor een podiumplek lijken te bikkelen dan voor de eindwinst. Zou wel een enorme aderlating zijn voor Quick-Step. Dit seizoen heeft Evenepoel toch eigenhandig van slecht omgezet in erg goed seizoen. WK, Vuelta, LBL, San Sebastian en de rest zijn toch eerder de kruimels. Op korte termijn haal je wellicht ook geen vervanging meer van dat kaliber, en ik heb niet het gevoel dat Alaphilippe er nog zo'n seizoen in heeft zitten dat 'ie van februari tot het najaar op topniveau rijdt. Saga in de maak?
  28 september 2022 21:27
  Het is Lefevere zelf die er een meerjarenplan van maakt omdat hij gewoon niet klaar is. 1. Het geld is er niet. 2. Het topteam voor de tour is er niet. 3. Jacobsen, een spurter met een serieus prijskaartje is er wel, maar niet bruikbaar in een tourploeg die voor het hoogste gaat. 4. Alaphilippe is de duurste vogel bij QS en past in feite ook niet in het plaatje, hoe goed hij ook overeen komt met Remco. Een andere topploeg weet dat ook en toetst af wat mogelijk is momenteel.
28 september 2022 18:19
INEOS is op zich het perfecte team voor Remco. Ze kunnen zoals in de vervlogen Sky-tijden een trein opzetten om de bergritten mee af te werken. Een hoog, strak, versmachtend tempo ligt Evenepoel beter dan de tempoversnellingen van Pogacar & Vingegaard.
  28 september 2022 18:33
  @Alfons en Beer: de voordelen voor Evenepoel zijn me zeker duidelijk, maar ik kan het me echt niet voorstellen. Gans de toekomst van de ploeg (sponsors, renners) is gericht op het project Evenepoel. Bovendien denk ik dat hij echt wel een teamplayer is, die zich verantwoordelijk voelt voor zijn ploeg en ploeggenoten. Als hij zou vertrekken laat hij een enorme chaos achter, en dat weet hij ook wel.
  28 september 2022 21:34
  @melkzuur Je bent duidelijk een romanticus. Het feit is dat wanneer de bedragen die circuleren kloppen dit elke discussie overbodig maakt. Als jij bij Belgacom werkt aan een loon van 5000 Euro per maand en Telenet biedt je 20000 Euro aan !? Toch blijven omdat je gewoon je maat daar wel tof vindt !? Dacht het al ... Ooit vind je de job van je leven en moet je springen.
28 september 2022 19:46
Gek, ik kreeg gisteren een SMS'je van ene Dave: 'Gefeliciteerd, wat een lekker ding die echtgenote van jou, en als je op een dag wil dat ze het een keer met een ander doet, bel me dan'.
  28 september 2022 20:23
  Toch beter dat hij jou belt i.p.v. je vrouw, niet ? :-p
28 september 2022 20:19
Tja, als Lefevere maar een miljoen per jaar veil heeft en Ineos wil vijf miljoen per jaar betalen, ben je toch snel uitgepraat. Doe daar nog eens drie toprenners bij als 'helper' van het niveau van pakweg Kwiatkowski en Sivakov en je bent nog eens zes miljoen kwijt. Het zou hem misschien niet eens slecht uitkomen want ik zie QS nooit zulke bedragen bij elkaar krijgen in België. (tenzij Engie met haar overwinsten zou willen uitpakken ....) Fantastische reclame gehad met Remco drie jaar voor een prikje. En dan nog een afkoopsom van Ineos ? Misschien heeft hij hem dan wel gratis gehad al die tijd. Bovendien kan hij dan verder doorgaan met Alaphilippe en Jacobsen, toprenners die hij allebei naar de uitgang zou moeten leiden om Remco zijn tourploeg te geven. En voor alle moraalridders nog een boodschap, zelf nooit van werk veranderd ? Remco heeft een tijdelijk contract, wat in feite betekent dat deze arbeidsovereenkomst ten laatste eindigt op de einddatum van dat contract. Nergens staat geschreven dat je ook tot die datum in dienst moet blijven. Bij grote lonen is er dan wel een overeenkomst voorzien dat er een verbrekingsvergoeding betaald wordt van een jaar loon. Voor gewone werknemers is dat evenwel niet weggelegd ... Die staan met een opzeg van een paar maanden op straat. Contract van bepaalde duur of niet ...
  28 september 2022 20:35
  In Nederland kan een contract voor bepaalde tijd door beide partijen niet eenzijdig opgezegd worden, ook niet door de werknemer.
  28 september 2022 21:00
  @Marcus Aurelius Dat klopt niet. In België kan je een contract van bepaalde duur enkel tijdens de eerste zes maanden opzeggen met alleen maar een opzegtermijn. Nadien moet je een opzegvergoeding betalen, ook als gewone werknemer. https://www.acerta.be/nl/werkgevers/themas-en-dossiers/ontslag/contract-bepaalde-duur-opzeggen#:~:text=Het%20eenzijdig%20verbreken%20van%20een,een%20arbeidscontract%20van%20onbepaalde%20duur. Voor sportbeoefenaars geldt in principe 'de wet van 1978'. Wie een contract van bepaalde duur eenzijdig verbreekt, moet een verbrekingsvergoeding betalen die gelijkstaat aan het loon dat uitgekeerd zou moeten worden tot aan het eind van de overeenkomst. Daar zit wel een maximum op, bij een loon van boven de 140 000 euro is dat 36 maanden. Dus als Evenepoel een arbeidscontract naar Belgisch recht heeft (Quickstep-Alphavinyl heeft haar zetel in Luxemburg), dan moet hij Lefevere als hij zonder diens goedkeuring weg wil drie jaarlonen. https://werk.belgie.be/nl/themas/arbeidsovereenkomsten/bijzondere-arbeidsovereenkomsten/arbeidsovereenkomst-voor-betaalde
  28 september 2022 22:31
  Er is Europese wetgeving over. Eén jaar loon als maximum vergoeding blijkbaar. Alle zaken die ik ken zijn zo afgehandeld. Ook dat van Wout Van Aert trouwens dat al volledig is afgehandeld voor het hof van beroep.
28 september 2022 20:28
Weet niet waar Lefevere over zeurt. Als hij niet wil dat er gebruik wordt gemaakt van opstapclausules, dan moet hij ze niet in de contracten zetten. Of heeft hij ze niet hoog genoeg gemaakt indien hij dacht dat niemand erop zou ingaan. Al is 't voor hem wel een meerjarenproject rond één renner, dat helemaal in elkaar zou zakken en is 't logisch dat hij dat niet had verwacht. Maar goed, ook dan, zie eerste alinea. Al zie ik het niet gebeuren. Kan begrijpen dat Ineos niet tot 2027 wil wachten als het echt de witte merel is, maar misschien wel tot 2024, om op zijn minst te zien of Evenepoel een stabiele, constante contender is voor podia in grote rondes. En als Evenepoel zelf kan je niet meegaan in het wolfpack-sprookje én tegelijk wegtrekken voor de eerste de beste die met een berg geld zwaait, zonder daar als opportunistische hypocriet uit te komen. Al boeit hem dat mogelijk niet en is den Vlaemschen fan dat snel vergeten als hij ook bij Ineos zou blijven winnen.
  28 september 2022 20:39
  Patje zal hem sowieso nooit kunnen omringen zoals Ineos dat kan, maar naar volgend seizoen toe is enkel Hirt als versterking wel heel beperkt. Ik kan begrijpen dat Evenepoel op zijn minst nog één (top)klimmer extra had verwacht en dat die het niet leuk vindt om daar nog eens een extra seizoen op te moeten wachten. Dan maar hHopen dat Van Wilder deze winter 2 stappen vooruit kan zetten, blijft ook een onzekere gok.
28 september 2022 21:35
Toch ben ik wel benieuwd hoe dit écht in elkaar steekt: - zijn het de media die van niets iets gemaakt hebben? - is het Lefevere zelf die dit in gang gezet heeft om zijn eigen sponsors onder druk te zetten? - is het Ineos die daadwerkelijk ten koste van alles Evenepoel wil binnenhalen? - is het pa Evenepoel geweest, die na de Vuelta en het WK vindt dat zijn zoon meer waard is dan zijn huidige contract? Gezien de voetballerij lijkt me het laatste niet eens onwaarschijnlijk. Daar stikt het van dit soort makelaars, en daar is het de normaalste zaak van de wereld om spelers met een contract elders aan te bieden om er beter uit te komen. Transfers als verdienmodel. Ik hoop persoonlijk op het eerste, want dit soort praktijken mag van mij in het voetbal blijven. Al denk ik dat Evenepoel zelf beter af is buiten Belgie en bij een ploeg als Ineos (nog even afgezien van het financiele stuk). Een betere omgeving als hij ronderenner wil worden, en iets meer in de luwte van media en fans.
28 september 2022 22:29
Lol, alles is te koop. Kwestie van hoeveel knikkers en Patlef gaat door de knieën.
28 september 2022 23:31
Daar gaan de mogelijkheden voor Arensman om bij Ineos nog voor eigen kans te gaan.
29 september 2022 05:58
Eind volgende week heeft Patlev 10 miljoen extra investeringsmiddelen om een Tourploegje klaar te stomen. Aangezien bijna alle berggeiten onder contract liggen, zal hij contracten mogen gaan afkopen. Valt er bij Trek, Bora en Movistar iets te rapen?
  29 september 2022 07:53
  De enige interessante klimmer die nog vrij is, lijkt Formolo.
29 september 2022 07:32
Remco heeft al gebeld met Patrick volgens Het Nieuwsblad om te zeggen dat hij er niks van moet geloven en dat hij blijft, we kunnen dus stoppen met speculeren.
  29 september 2022 07:54
  Het nieuwsblad, yeah right, alsof die geloofwaardig zijn..
  29 september 2022 08:10
  Het Nieuwsblad is het best geïnformeerde wielernieuwsmedium van België. ;)
28 september 2022 18:40
Wolf in schaapskleren.
28 september 2022 18:43
Volgens mij gewoon spel van de Evenepoel's om het contract gevoelig open te breken.
  28 september 2022 21:19
  Brailsford heeft Lefevere een bericht gestuurd, als je hem ooit verkoopt, bel me.
28 september 2022 19:18
Ineos zou 50 miljoen bieden voor Remco, waarschijnlijk afkoopsom + salaris.
  28 september 2022 19:51
  En heb je daar ook een betrouwbare bron voor of denk je goh ik drop een bedrag wat leuk klinkt?
  28 september 2022 20:20
  Waar haal je dit?
  28 september 2022 20:26
  Zou op Eurosport verteld zijn deze middag, weet wel niet of het helemaal klopt.
  28 september 2022 20:31
  Afkoopsom, dat zal niet veel zijn. Een jaarloon, een miljoentje denkelijk, max. Een contract van 49 miljoen voor Remco ? Da's een contract van zeven jaar aan zeven miljoen. Zou kunnen, maar dan is dit het strafste contract ooit in de wielersport. Ik zou zeggen, doen. Soit, zo'n voorstel zou gewoon alle discussies en onderhandelingen stoppen.
28 september 2022 19:22
Ik hoop gewoon dat Evenepoel voor altijd bij een Belgisch team rijdt, liefst van al bij QS. Hij past niet bij een buitenlands team. Dan zou hij enkel voor geld rijden en niet voor de trots van het land.
  28 september 2022 19:32
  Welke renner rijdt er voor de trots van het land?
  28 september 2022 22:33
  Wou net zeggen… wat is dit nou voor onzin. ‘Trots van het land’. Eigen belangen eerst en als daarmee het vaderland een dienst bewezen kan worden, dan nemen we dat graag mee. Evenepoel is echter alleen verantwoording aan zichzelf schuldig voor het veiligstellen van zijn financiële toekomst, palmares, etc.
28 september 2022 21:16
Dit is pa die zegt: "Kom maar op met dat verbeterd contract." En de gewiekste Patlev die zegt: "Ik ga mij niet laten pluimen, wij hebben meer te bieden dan alleen geld." Lefevere zag dit al van ver aankomen natuurlijk. Dit is niet de eerste keer dat iemand zijn renner(s) wil wegkomen. De communicatiestrategie lag al klaar, zonder twijfel. De financiële-, dat zal nog een paar dinertjes kosten. Als Swerts en Bakkala mee inleggen moet 4, kleine 5 miljoen mogelijk zijn, maar als INEOS 6 miljoen biedt (zoals Pogacar verdient) dan zal moeilijk worden om dat te matchen.
  28 september 2022 22:34
  De ondersteuning voor de bergen zal ook een rol gaan spelen. Hij gaat die in de toekomst in de Tour nodig hebben en bij QS heeft hij dat niet en daar gaan ze ook geen knechten van het niveau Sivakov kunnen halen ook al zouden ze het willen. Tenzij een paar fanatieke rijke sponsors zijn salaris willen opkrikken lijkt me idd ook niet mogelijk om ook maar in de buurt van de aanbieding van INEOS te komen.
  28 september 2022 22:35
  Ik geloof nooit dat het om een verschil van een miljoentje gaat. Eerder om zeven keer zijn huidig loon ...
  28 september 2022 22:44
  Eens met Grote Plateau, Patje laat zich niet doen door een papamanager, daar is hij te ervaren voor. Of hij blijft achter met een enorme bak geld, of hij houdt Evenepoel voor een marktconforme prijs met extra steun van sponsoren. Bij scenario 1 gaat hij weer klassiek+verder met Belgisch rondetalent Bij scenario 2 gaan ze voor de Tour en komen er extra krachten bij als Flip verkast
28 september 2022 18:09
Die gaat naar ineos. Patlev is nu zelfs eens een keer niet de bedrieger in het huwelijk
  28 september 2022 18:16
  En wanneer was hij wel de bedrieger?
  28 september 2022 21:13
  Binnen de wielrennerij, bedoelt Beer, neem ik aan. Ik kan me ook niks herinneren..
28 september 2022 18:59
Dit mag toch niet als hij contract heeft tot 26 ??
  28 september 2022 19:05
  Tenzij er een of andere clausule in het contract staat. Bijvoorbeeld bij een exorbitant hoog aanbod elders. Anders wordt het moeilijk ja.
  28 september 2022 19:58
  Misschien wel. Zie Wiebes.
  28 september 2022 20:15
  Wanneer alle partijen een akkoord bereiken mag alles.
  28 september 2022 20:44
  Lees eens het volgende artikel. https://sportenrecht.be/in-de-media/hoge-verbrekingsvergoeding-voor-faiz-selemani/ Heel interessante literatuur. Zoals altijd is een juridisch consensus nog steeds een discussiepunt.
28 september 2022 19:46
Ineos zal likkebaardend uitkijken naar een nieuwe periode treintje bergop met de beste wattagerammer van allemaal als af te vuren kernkop. Met Pogacar enerzijds en de Vingegaard/Roglic tandem aan de andere kant zal het echter ‘geen sinecure’ zijn dat die tour meteen in het bakkie ligt en REVKET neemt maximale druk op zich door met Ineos voor de tour te gaan. Dat hele ‘weg uit België, kan de druk en aandacht niet aan’ is bewezen bullshit, dat kan hij juist als geen ander aan en geeft hem, zoals Boonen al zei, alleen maar extra energie. Bij SKY wordt het rustiger misschien maar is dat goed voor hem? Ik denk juist van niet. Aankomend jaar zou ik hem liever in de Ardennen zien, tour als underdog en dan Italiaans najaar + wk, met QS. Maar meteen al Ineos en vol op het hoofddoel is ook iets waar ik me mentaal wel op voorbereiden kan. Komt goed.
28 september 2022 19:18
Het grote geld van teams als UAE, TJV en Ineos maakt de sport kapot. Bah bah.

Reacties zijn gesloten.