Patrick Lefevere over sponsorperikelen Jumbo-Visma: “Ik voel mee met Richard Plugge”
Foto: Cor Vos
zaterdag 10 juni 2023 om 10:57

Patrick Lefevere over sponsorperikelen Jumbo-Visma: “Ik voel mee met Richard Plugge”

Nu Jumbo-Visma problemen kent met flitsbezorger Gorillas, dat zijn verplichtingen niet meer nakomt en zo voor een gat in de begroting zorgt bij de Nederlandse formatie, krijgt het steun uit onverwachtse hoek. Collega-CEO Patrick Lefevere van Soudal – Quick-Step laat zich namelijk uit over het probleem in zijn column in Het Nieuwsblad.

“Het stemt mij enigszins somber als één van de meest succesvolle wielerploegen van het moment tot twee keer toe in het nieuws komt met sponsorperikelen”, schrijft Lefevere. “Ik voel mee met collega Richard Plugge, want in de huidige context is het niet evident om budgettaire gaten te vullen.”

Volgens Lefevere zijn alleen de allergrootsten nog in staat om zulke problemen vlot aan te pakken. “In het wielrennen zitten alle ploegen budgettair op het puntje van hun zadel. Het zijn maar de Ineos’en van deze wereld die ruimte hebben om een appeltje voor de dorst opzij te zetten. De rest komt in de problemen zodra één sponsor afhaakt.”

Dit heeft te maken met de algemene economische toestand. “Een wielerploeg leeft niet los van de wereld: als rondreizend circus voelen we de stijgende prijzen heel erg. En in een organisatie waarin tachtig procent van het budget naar de lonen van renners en personeel gaat, heeft de loonindexering er ook ingehakt. Zelfs als alle sponsors netjes blijven betalen, zit er budgettair overal weinig vet op de soep.”

 
9 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2023 11:57
Tja, zo lang je geen inzicht hebt in de kosten en inkomsten is hier weinig zinnigs over te zeggen.
Is ook heel lastig, voor veel bedrijven is er een max exposure die ze kunnen creëeren in het wielrennen en daarna is er weinig baat aan het sponsoren. Ik denk dat het betalen van transfersommen, en dus mogen en kunnen transfereren onder contract, samen met goede opleidingsvergoedingen een goede extra bijdrage zou kunnen leveren.
  10 juni 2023 14:48
  Transfersommen zouden toch ook komen uit de budgetten van de teams. Daar genereer in totaal je geen extra geld mee.
11 juni 2023 11:09
Misschien kunnen de boodschappen dan ook wat goedkoper worden bij dn Jumbo, verder onder visma, hengelsportbeurs lol
10 juni 2023 12:11
Bij Jumbo komt het wel goed.
10 juni 2023 11:09
Owwla, PatLef heeft iets gezegd! En 't gaat over z'n stokpaardje... de centjes! Benieuwd naar de reacties!
  10 juni 2023 12:05
  Waarom deze cynische reactie? Ja Patrick doet veel uitspraken om aandacht te nemen en is vaak controversieel. Maar hier zegt hij niks geks en laten we eerlijk wezen het is wel een man met verstand van zaken. Anders kun je niet zo lang een team zowel financieel als sportief aan de top houden
  10 juni 2023 15:17
  @ Orange ik heb op dit forum al zovele keren de man opgehemeld omdat hij de enige in het wereldje is met zo'n enorm palmares en staat van dienst. Een man die zijn manier van communiceren heeft en daarmee veel wind vangt. De gemiddelde volger op dit forum kan de man niet af en gooit er modder naartoe. Zij hebben liever grijze muizen die nooit hun mond opentrekken. PatLef heeft intussen al zoveel modder mogen vangen dat ie een wellness met modderbaden kan openen. Cynisch? Neeeeee...
  10 juni 2023 19:02
  Waarom zo sarcastisch? De man zegt hier niets vreemds, toch?

Reacties zijn gesloten.