Patrick Lefevere lovend over zege Remco Evenepoel in Luik: “Dit was redelijk fenomenaal”

zondag 23 april 2023 om 19:21
Video

Patrick Lefevere was na afloop van de tweede overwinning op rij van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik uiteraard blij, maar hij kon het niet laten om een sneer uit te delen. “Er zullen wel weer enorm veel criticasters zijn die weer een podcastje maken, en dan zeggen dat Pogačar is gevallen“, vertelt hij tegen Sporza.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Verleden jaar hadden we ook een moeilijk voorjaar, en nu staan we hier weer. Hij wint weer en dit was een aangekondigde overwinning”, lacht Lefevere, die Evenepoel op de top van de Redoute zag aanvallen. “Dit was het plan, boven op de Redoute. Dat nieuwe stuk hadden we uitvoerig verkend, en ja, eigenlijk was dit wel gepland.”

“De ploeg had heel veel aan elkaar. Die mannen hebben drie weken getraind op de Teide. Mensen zien dat niet altijd, maar ze zijn maar vier dagen thuis geweest door trainingskampen, hoogtestages en wedstrijden. Dat is de nieuwe trend, en dat gaat niet meer veranderen denk ik.”

Het voorjaar van Soudal Quick-Step was niet om over naar huis te schrijven. In aanloop naar de Giro d’Italia redt Evenepoel nu het voorjaar van de ploeg, opnieuw. “Dit is een enorme opkikker”, stelt Lefevere. “Je wil altijd bevestiging. Je weet dat je goed getraind hebt, maar je wil toch de bevestiging van wat je voelt.”

Lees ook:
Wereldkampioen Remco Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Luik weer na groots nummer

“Als je heel het voorseizoen kritiek krijgt… Ik heb altijd gezegd dat dit een andere ploeg is, en nu hebben we vandaag 21 overwinningen, 20 tweede plaatsen en een monument. Heel triest kan ik niet zijn”, voegt Lefevere daar nog aan toe tegen WielerFlits.

De invloed van Evenepoel op de selectie is groot, volgens ploegbaas. “Als de leider sterk is, dan doet iedereen iets extra’s”, zegt hij daarover. De solo van dit jaar vindt Lefevere dan ook straffer dan die van vorig jaar. “Iedereen wist wat er ging gebeuren. En nog doet hij wat hij deed. Dat is toch redelijk fenomenaal.”

Dit artikel delen:

77 Reacties

Bas-r 23 april 2023 om 17:25

Pogacar is gevallen.

20
kingofthemolehill 23 april 2023 om 17:32

Pogacar is inderdaad gevallen. Dat is geen kritiek, maar een feit. Maar dat hoort er soms bij en doet niets af aan de zege van Evenepoel. In een volgende koers kunnen de rollen omgedraaid zijn. Directe duels tussen deze twee komen er ongetwijfeld nog vele malen.

3
KopOverKop 23 april 2023 om 19:10

Ja, en? Dat weet toch iedereen.

3
Verschrikkelijk 23 april 2023 om 19:26

Pogacar heeft geluk gehad dat Evenepoel niet meedeed in AG en Waalse Pijl: zo heeft hij tenminste deze kunnen pakken !;)

2
sus 23 april 2023 om 20:23

En dan? Hoort erbij toch

3
Dikke Kater 23 april 2023 om 17:30

Mooie zege voor Evenepoel. We zullen nooit weten of hij Pogacar had verslagen, maar dat doet er niet meer toe.

Jammer wel dat Lefevere hier weer zoveel aandacht krijgt. Ik vind het een vervelende man.

14
Chippen 23 april 2023 om 17:36

hij heeft alleen maar gewonnen omdat kron in een haag hing

13
Panache 23 april 2023 om 17:45

Hij staat inmiddels bekend als ‘de kroonluchter van Albertslund’.

1
Rulifaller 23 april 2023 om 17:36

Kritiek is het niet, je kunt niet verslaan wie er niet ( meer) is. Maar een vaststelling is het wel, en voor iedereen behalve Patrick werd het daardoor een oersaaie wedstrijd. Het was al duidelijk dat er weinig echte toppers zijn die zich druk maken om LBL zonder Roglic, Vingegard, WVA, MVDP. En zo blijft het een feit dat Remco al veel grote wedstrijden heeft gewonnen zonder daarbij de allerbesten op hun allerbest te hebben verslagen. Dat is ook voor hem wel zonde, ik geloof best dat ie het kan en het had vandaag een fantastische tweestrijd kunnen zijn. Maar de realiteit is dat hij alweer zonder veel tegenstand naar de eindstreep heeft kunnen rijden.

10
Mechanieker 23 april 2023 om 17:53

Als de tegenstand besluit om thuis te blijven of om andere reden uitgeschakeld wordt doet dat NIETS af aan de overwinning van Evenepoel. Iemand die iets anders beweerd heeft een dubieuze kijk op de uitslag. Let wel over één week is iedereen vergeten wat de inhoud en verloop vd wedstrijd was, ea

3
plattenband 23 april 2023 om 18:10

iedere topper zijn programma en zijn doelen.

Ik denk niet dat er één tussen zit die z’n programma aanpast aan dat van ’n andere topper om toch maar eens tegen die topper uit te kunnen komen.

Rev’s doel is de Giro en LBL is voor hem prima ter bevestiging. Rog en Vinge zijn in fantastische doen. Waarom rijden zij niet?

2
Oude indianentruc 23 april 2023 om 18:49

@mechanieker het doet mijn inziens zeker wel wat af van de overwinning als je grootste concurrenten uitvallen of niet aanwezig zijn. Dat ie oersterk was staat ook buiten kijf, maar je weet niet hoe het was geweest met de andere klasbakken. Daar kan Remco verder niets aan doen. Dat mensen het volgende week al weer vergeten zijn staat dan weer lijnrecht op de reactie waar je op reageert, die stelt juist dat ie vaker zo wint.

0
KopOverKop 23 april 2023 om 19:16

Zoals ene Happel ooit zei: Allemaal kehloel, nicht loelen, koers machen.

En dat wat het gewoon puur koers. Saai spannend… Alsof dit niet mooi was. De winnaar rijd gewoon ijzersterk en wanneer we zijn stijgende lijn zien was dit één van de opties voor deze koers vandaag. Prima dus.

1
Mechanieker 23 april 2023 om 21:32

Oude indianentruc, helaas is mijn post niet compleet overkomen (te snel geëntered… en daarna niet meer in staat zijn om post aan te passen); wat ik wilde schrijven: hoe de zege behaald is zal over ee week niemand meer weten maar hij staat vanaf vandaag wel op de lijst van LBL winnaars….

0
Canyonracer 23 april 2023 om 17:47

Patrick…zucht… 1 koersje gewonnen en gelijk weer een grote bek. Kunnen ze die dorpsgek niet ergens opsluiten?

6
Albeijing Feeniks 23 april 2023 om 18:08

Patrick leidt al jarenlang een succesvol World Tour Team. Criticasters zoals jij zijn Stikjaloers

-4
zietemgaan 23 april 2023 om 18:29

Doe eens wat geschiedenis, op, je zal er niet van doodgaan, integendeel, het zal je helpen

-2
sus 23 april 2023 om 21:38

Wel een monument hè in tegenstelling tot JV die enkel troostprijzen kunnen winnen

0
Panache 23 april 2023 om 17:33

Lefevere maakt een valse tegenstelling. Dat Pogacar uitgevallen is en Remco dominant gewonnen heeft kan je prima naast elkaar leggen.
Twee monumenten, een grote ronde en een wk-trui zou genoeg moeten zijn. Remco heeft de benen laten spreken en vrijwel iedereen zet hem tussen ‘de grote zes’. Dat Lefevere wederom het conflictmodel hanteert in plaats van te genieten van een grootse zege zegt veel.

4
Handige Harry 23 april 2023 om 17:29

Waarom krijgt deze dorpsidioot telkens een podium.

Pogacar is gevallen en dat heeft de koers gewoon veranderd.

3
plattenband 23 april 2023 om 18:07

omdat de media ‘brulkikkers’ nodig heeft!

Merijn Zeeman is leider van de dominerende ploeg maar die zie of hoor je (bij ons) nooit! Grijze muis…

0
sus 23 april 2023 om 20:29

Merlijn zeeman is ploegleider van de ploeg die een paar kermiskoersjes gewonnen heeft hahaha en heeft alle reden om bescheiden te zijn

0
Jean Berben 23 april 2023 om 20:32

Dat heeft de koers wellicht veranderd…maar zeker weten zullen we het nooit.

1
Romāns Vainšteins 23 april 2023 om 18:55

Ik durf best te stellen dat een ongevallen Pogi ook door deze Evenepoel gelost had kunnen worden. Volgend jaar nieuwe kans.

3
Wilde Willem 23 april 2023 om 19:09

Als je ziet hoe vorige week Pogacar nog weg reed van Pidcock (in zowel AGR als in Huy, op de steile stroken), en als je bedenkt dat nu Pidcock de enige was die nog heel even kon aanhaken, dan lijkt mij dat Pogacar gewoon mee was geweest met Evenepoel.

Wat maakt dat je denkt dat Evenepoel ook Pogacar gelost zou hebben?

-2
Romāns Vainšteins 23 april 2023 om 19:31

Dat Pogacar al eventjes bezig is en Luik de zwaarste koers is. Los nog even van hoe speels eigenlijk hier de koers beslist wordt.

6
Verschrikkelijk 23 april 2023 om 19:35

Zo zag het er alvast naar uit ja: Pogacar had vorige week veel meer moeite (en dat bevestigde hij ook zelf in het interview) met dezelfde tegenstanders als Evenepoel vandaag . Maar dat is spijtig genoeg koers, een valpartij lonkt achter elke hoek…en we zullen weer moeten wachten op het duel der titanen.

2
Deef Dubbelzwammer 24 april 2023 om 00:43

Dorpspastoor, heb je al eens gekeken hoever Pogi was weggereden van de rest in zijn grootse overwinningen, en de vergelijking gemaakt met Rev, vandaag alweer? Dan zou je zien dat je onzin uitkraamt met je Pidcockargument.
Je zal het ook wel niet hebben willen zien, maar Evenepoel heeft gewoon lichtjes versneld, meer niet. Kon bijna door zijn neus blijven ademen.
Ach wat.

-1
Melkzuur 24 april 2023 om 13:43

Pogacar is echt wel tot het gaatje geweest vorige week om te kunnen winnen, terwijl dat bij Evenepoel duidelijk niet zo was. Van zodra het 1% naar beneden liep, deed hij zelfs geen moeite om bij te trappen. Hij kon een minuut eerder binnen zijn geweest, had hij gewild/als het nodig was geweest.

1
KopOverKop 23 april 2023 om 19:09

PL zou beter dergelijke opmerkingen achterwege laten en puur vanuit eigen kracht spreken.
PL is bewezen een topmanager en zijn personeel loopt ermee weg. Maar hij en José Morihno zouden beiden een wat minder scherpe tong moeten hebben.
Zou goed zijn voor iedereen.

3
Wilde Willem 23 april 2023 om 19:28

Mourinho en Lefevere spreken vooral ook in dit soort taal als ze gewonnen hebben. Dan kan er gesneerd worden.

Alleen daarom al had ik gehoopt dat Feyenoord had gewonnen in Rome, en dat Evenepoel er hier naast gegrepen had. Maar helaas waren zowel de overwinning van AS Roma als die van Evenepoel meer dan verdiend.

1
KopOverKop 23 april 2023 om 21:40

Mbt Feyenoord kan ik je goed volgen. Mbt REV niet. Het is PL die weer de confrontatie zoekt. Niet de sporter die gewoon op sportieve wijze gewonnen heeft.
Ik ben geen REV of Wout adept. Wel enigzins al meer dan 10 jaar lichtie voorkeur voor MvdP maar fan van niemand.
Sportieviteit, koers maken, inzet en in interviews gewoon toegeven wanneer je niet de beste bent en verder een open vizier. Dat kan en mag elke supporter waarderen.
Het misgunnen vanwege afgunst of afkeer past niet bij een sportieve inslag.

0
Gunther Leonhardt 23 april 2023 om 22:10

Lefevere is een markant figuur, maar ik heb hem liever dan Gianetti om voor de hand liggende redenen. Ik vind deze overwinning straffer dan wat Pogacar in de Amstel liet zien, maar tegen de Pogacar van de RvV had ik het nog moeten zien.

3
Bimbo Visma 23 april 2023 om 18:15

Knap dat ze PatLef vandaag voor de camera hebben gekregen

1
plattenband 23 april 2023 om 18:16

spijtig voor de spankracht dat Pogi gevallen is. Maar goed, ook recht blijven is deel van koersen. Meer nog dan materiaalpech naar mijn mening want stuurvaardigheid is ook een kunst.
Daar werd Rev de voorbije jaren ook genoeg op aangepakt.

Maar inderdaad, als de tegenstand er niet is en je bent kwa niveau gewoon hors categorie, dan wordt dat door de haters als ‘makkelijk winnen’ gezien…

1
In de waaier 23 april 2023 om 18:31

Nou dat is toch zo?? Geen speld tussen te krijgen.

1
Wilde Willem 23 april 2023 om 18:26

Bijzonder is dat blijkbaar Lefevere zelf degene is het grootste punt lijkt te maken van de val van Pogacar, en dat dit de glans weg zou nemen van de overwinning van zijn poulain.

Er moet dus een behoorlijke mate van frustratie zitten bij deze man: richting de media (die “hun podcastjes moeten vullen), of wie weet ook wel richting wielerflitsers die af en toe een kritisch geluid laten horen.

0
Deef Dubbelzwammer 25 april 2023 om 12:32

Wilde Willem-Michelangelo-Elena-enzovoort heeft het over frustratie bij een ander. Genieten is dat!

-1
Pedalo 23 april 2023 om 18:58

Evenepoel pakt hier een mooie overwinning. De rest van het klassieke voorjaar was erg slecht. Alaphilippe vandaag ook weer knudde. Denk dat Patje meer gefrustreerd is door de hoge salarissen van Alaphilippe, Asgreen en Lampaert die niets presteren.

0
sus 23 april 2023 om 21:42

Alaphilippe was een voorbeeld ploeggenoot vandaag.
Respect man

3
guyremgabdel 23 april 2023 om 17:22

Juist zoals de redactie schrijft. Het voorjaar voor QS is gered dankzij Remco. Maar geslaagd is het zeker niet als je tussen de Omloop en Luik amper 1 renner op het podium kunt brengen.
Grote buis voor hun kasseikern en dat lag niet alleen aan pech.

-1
Deo 23 april 2023 om 17:37

Je bent de eerste die het zegt Patrick

-1
Lars Maden 23 april 2023 om 18:14

Zonder Evenepoel stelt die ploeg niets voor.

-1
Jean Berben 23 april 2023 om 20:34

Zonder Evenepoel heeft die ploeg toch al een 15-tal overwinningen binnen dit seizoen…

2
Gapenberg 23 april 2023 om 21:01

UAE zonder Pogacar ook niet
Lotto zonder De Lie ook niet
Astana zonder Lutsenko ook niet

Veel ploegen op Ineos en Jumbo na steunen op die 1ne topper of zelf geen topper

50% van het peloton heeft een mindere ploeg dan SQS zonder Evenepoel

4
plattenband 23 april 2023 om 22:14

Alleen ploegen met geld hebben meer deftige kopmannen, maar het is nog geen garantie op succes, zie Ineos.

Eerder al aangehaald dat Jumbo geluk heeft dat alle kopmannen tot nu aan boord blijven en ze die kunnen betalen. Hoeveel ploegen hebben 2 GR-winnaars en meerdere kopmannen die klassiekers kunnen winnen? Om dan nog maar te zwijgen over de kwaliteit van de luitenanten en de sprinters.

2
Cycling 23 april 2023 om 22:35

@Plattenband Het is natuurlijk geen geluk dat de kopmannen bij JV willen blijven en echt niet alleen een financiële kwestie. Het management en beleid van JV is gewoon perfect op orde. Ze hebben deze renners trouwens zelf opgeleid net zoals hun sprinter Kooij. Maar ja, Lefevere napraten dat het alleen een financiële kwestie is, is natuurlijk makkelijker.

-1
Gr.R. 23 april 2023 om 18:43

Zozo, Patrick. Goede lunch geweest, weer.

-1
Pizzi 23 april 2023 om 19:10

Ok Patrick.

-1
Txirrindularitza 23 april 2023 om 21:13

Het was een onthoofde koers. Fenomenaal zou ik het niet noemen. We hebben dit voorjaar fenomenalere overwinningen gezien, me dunkt.

-1
Keltador 23 april 2023 om 21:28

Wanne mooskop

-1
peerduell 23 april 2023 om 23:43

wat een vervelende “wethouder Hekking” figuur is die Lefèvere toch.Je ziet hem alleen met zijn snuffert op de voorgrond bij succes.Voor mij een uiterst onsympatieke vent.Bij mindere resultaten zie je hem nooit.Het zou precies andersom moeten zijn.Bij succes op de achtergrond en bij tegenslag op de voorgrond om de “klappen” op te vangen.Het zit niet in de aard van deze narcistische man.

-1
Pietspeed 23 april 2023 om 17:23

Criticasters zullen zeggen : wat een koersvervalsing door het gangmaken van de motor tientallen km’s op een ijzersterke Tratnik. Schandalig gewoon. Bij pech van Pogacar moest natuurlijk ook hier het Podium met Evenepoel op één bezet zijn.

-2
ronddraaien 23 april 2023 om 18:07

Kom je moet eerlijk zijn, Tratnik werd ingelopen toen de finale nog moest beginnen. Laat staan dat die nog een echte rol zou spelen.

0
plattenband 23 april 2023 om 18:13

er zat ook een motor bij Tratnik en hij kon die evengoed als mikpunt gebruiken.

Ingelopen tijdens de eerste meters van La Redoute. Dus heel kleine kans dat ‘m de finale mee zou kleuren, met of zonder helpende motor

0
Handige Harry 23 april 2023 om 18:46

Het is natuurlijk wel nadelig als de achtervolgende ploeg minder energie verspeelt door zo’n gangmaker.
Het is best fijn als je knechten daardoor 10 kilometer langere meekunnen, of dat je in een grote ronde een man meer over hebt voor de sprintvoorbereiding of het treintje bergop.

De techniek is voortaan goed genoeg dus het is helemaal niet nodig dat er motoren zo dichtbij het peloton en/of kopgroep rijden.

1
thenewGOAT 24 april 2023 om 15:38

Je beseft toch dat een Remco in absolute topconditie iedere morgen 2 van die Tratniks tussen zijn boterhammen legt. Met andere woorden, als jij denkt dat dat ook maar enigszins een andere uitslag ging opgeleverd hebben, dan dwaal jij, en niet zo een klein beetje zelfs.

-1
Marik 24 april 2023 om 16:23

Ik vermoed ook dat Tratnik langer bij REV had kunnen blijven dan Pidcock als hij niet veel te vroeg zijn kruit had verschoten. Het is zo jammer dat als je op deze website zoiets plaatst, je meteen de Evenepoel-politie op je dak krijgt. Blijkbaar MOET je hier schrijven dat Evenepoel God op aarde is. Die jongen kan daar niets aan doen en tegelijkertijd merk ik wel dat ik het daardoor lastiger vind om te genieten van zijn prestaties.

2
Romāns Vainšteins 24 april 2023 om 16:32

Tratnik was altijd kansloos geweest al had ie 2 min op de top gehad. Van alle renners die op de rots voorbij kwamen zag hij er het kapotst uit.

Niks geks aan ook, reed vanaf de Wanne min of meer solo in kutweer.

Dat het niet nodig is om hem tot beleg te degraderen ben ik het wel mee eens. Maar dat schijnt iets fanboyerigs te zijn, dat gesmaal

0
Marik 24 april 2023 om 16:38

Ik bedoel dat als Tratnik niet op 80 km van de meet deze zinloze actie had ondernomen, maar net als Pidcock netjes had gewacht tot REV was aangegaan, hij langer in het wiel had kunnen blijven dan Pidcock. Tenminste dat is mijn verwachting.

0
Romāns Vainšteins 24 april 2023 om 16:46

Mwoah. Top 10_20? Benoot was wel de juiste kopman denk ik: waren ze andersom ingezet had dat niet bijzonder veel uitgemaakt

Zijn actie was an sich OK maar er hadden er iets van 3 mee moeten zijn.

0
Wilde Willem 24 april 2023 om 16:46

Ik denk eerder dat het afhaken van Sheffield en die FdJ? renner bij Tratnik cruciaal was. Met 2 of 3 hadden ze QS in een compleet andere positie gebracht. Nu was het Flip en Vervaeke tegen Tratnik. Waardoor het gat beperkt bleef en Van Wilder zijn kruit droog kon houden tot aan de Redoute.

Had het veel aan de uitslag veranderd? Misschien wel, misschien niet. Evenepoel was overduidelijk de sterkste. Maar in koers wint niet altijd de sterkste. Soms wint ook gewoon het “broodbeleg”

1
Romāns Vainšteins 24 april 2023 om 17:03

Gisteren was er geen enkele kans voor het beleg om aan de Pac-Man te ontsnappen, ook met 3 fittere Sheffields aan zijn zijde was het niet gelukt. En dat komt niet alleen door Evenepoel zelf maar ook zijn prima team waarin Flip&Varvaeke goed waren en van Wilder echt super. Ze zijn werkelijk op geen enkel moment bedreigd geweest.

0
Jacco van Stierop 24 april 2023 om 17:31

Ik begreep die hele actie van Tratnik niet. Als je tussen de Wanne en de Rosier geen medestanders vindt en daardoor veel energie moet spenderen, en SQS weet de marge op hooguit een dikke minuut te houden, wat voor zin heeft het dan om als een blind paard door te jakkeren richting La Redoute? Ik kreeg niet de indruk dat SQS er erg nerveus van werd. Ja, leuk om te zien, maar hij had tijdig het heilloze van zijn onderneming moeten inzien, en zich weer ten dienste moeten stellen van Benoot, zeker omdat Valter nogal warrig bezig was.

0
Wilde Willem 24 april 2023 om 17:41

Misschien ergens de hoop dat de kopgroep niet volledig uitgepierd was, en er nog 2 of 3 een klein beetje over hadden.
Of dat er in de achtergrond wat gebeurt (valpartij, lekke band, chaos) waardoor je ineens wel 2 minuten voorgift krijgt.

Vond de actie van Tratnik prima, maar eigenlijk had er een “tweede Tratnik” mee moeten zijn om het meer te maken dan slechts een voetnoot in de Evenepoel-show.

0
Kopinkas 24 april 2023 om 19:02

@Jacco
Tratnik ten dienste van Benoot , om hoogstens een vijfde plek uit de wacht te slepen? En zelfs dat is al hoogst twijfelachtig.
Want Benoot zag er gaandeweg steeds bleker uit, en herpakte zich pas op het vlakke gedeelte.

0
thenewGOAT 24 april 2023 om 19:20

@Marik. Volgens mij zal het zowel Evenepoel, als de Evenepoel politie worst wezen of jij van zijn prestaties kan genieten of niet. Ten tweede moet er hier niemand schrijven dat iemand God is. En ten slotte, als je ook maar iets van wielrennen afweet, dan zou je moeten weten dat een renner die op dik 80km van de aankomst in een zware wedstrijd als L-B-L aangaat, dat enkel en alleen doet omdat hij goed weet dat zijn winstkansen nihil zijn. Als een renner in dat soort wedstrijden van zo ver aangaat doet hij dat om de tegenstander uit zijn kot te lokken, en om al dan niet zijn eigen ploegmaats te sparen. Zelfs al bleef Tratnik tot op la Redoute braaf zitten bij de rest van de groep, tegen een Evenepoel in bloedvorm is hij sowieso kansloos. Een Evenepoel in bloedvorm kan enkel door Pogacar en misschien Roglic verslagen worden.

0
Marik 24 april 2023 om 19:30

@Goat, je schrijft iets anders dan hoe je je gedraagt. En daar laat ik het bij.

0
Klootje Kriekeljon 23 april 2023 om 17:59

Dacht vandaag even dat Donatella Versace naar Luik was gekomen.

-2
Delson 23 april 2023 om 19:33

Ook gespot,maar ik dacht aan Guido Belcanto haha

1
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone