Patrick Lefevere: “Alaphilippe aanbod gedaan, hoop binnenkort op nieuws”

woensdag 22 mei 2019 om 16:11
Patrick Lefevere: “Alaphilippe aanbod gedaan, hoop binnenkort op nieuws”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft Julian Alaphilippe een voorstel gedaan om hem langer te binden aan Deceuninck-Quick Step. Hoewel de ploegbaas nog altijd niet weet of hij ook na dit seizoen verzekerd is van de sterke Fransman, hoopt hij binnen enkele dagen op nieuws.

“Ik heb een voorstel neergelegd bij de zaakwaarnemer van Alaphilippe tijdens de Ronde van Californië en ik hoop de komende dagen nieuws te hebben. Ik weet niet of hij aanblijft, maar natuurlijk hoop ik het. Het is echt een geldkwestie”, vertelt Lefevere aan Cyclingnews. Alaphilippe wordt gelinkt aan andere ploegen, onder meer Total Direct Energie zou interesse hebben.

De Fransman bezorgde Lefevere en Deceuninck-Quick Step al meerdere grote zeges dit seizoen. Zo won hij al Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl en zegevierde hij in twee ritten in Tirreno-Adriatico. Momenteel is hij zich aan het voorbereiden op het Critérium du Dauphiné en de Tour de France.

Maximiliano Richeze
Ook aan een belangrijke helper in de ploeg, Maximiliano Richeze, wordt getrokken. Volgens Italiaanse media heeft UAE Team Emirates het gemunt op de Argentijn, die er een functie zou krijgen in de sprinttrein van Fernando Gaviria. Echter, Lefevere zou ook Richeze graag bij de ploeg houden.

“We praten nog altijd met hem”, zegt Lefevere. “Hij wil een tweejarig contract en ik heb daar wat twijfels bij omdat hij al 36 jaar is. Het is natuurlijk nog altijd een steengoede renner en ik denk niet dat zijn tijd al voorbij is. Daarnaast hou ik niet alleen van hem als renner, maar ik hou ook van Max als persoon. Maar ik kan iemand niet een contract geven, slechts omdat ik hem liefheb.”

Marcel Kittel wordt dan weer in verband gebracht met Deceuninck-Quick Step. De Duitser verliet onlangs Katusha-Alpecin om een break te nemen, maar het is onwaarschijnlijk dat de Duitser terugkeert naar de Belgische formatie. Lefevere vertelde Cyclingnews dat er geen contact is geweest tussen hem en Kittel over een terugkeer in 2020.

Dit artikel delen:

9 Reacties

lander luypaert 22 mei 2019 om 16:24

Zo UAE is echt wel op zoek naar versterkingen.

Dat talent dat naar Sunweb is gegaan wouden ze ook. Allaphilipe willen ze ook en nu hebben ze interesse in Richeze zozo.

wiebipedia 22 mei 2019 om 16:28

Iedereen die het kan betalen heeft interesse in Alaphillipe. Ik hoop dat hij naar een Franse ploeg gaat.

pirazzi 22 mei 2019 om 16:29

Is UAE de rijkste ploeg? Dan kunnen ze meer geld bieden dan DSQ.

lander luypaert 22 mei 2019 om 16:37

ja denk het wel dat ze 1 van de rijkste ploegen zijn.

hartstikkebedankt 22 mei 2019 om 16:30

Lefevre zal Richeze wel een 2 jarig contract kunnen geven, als je zijn lead-out soms ziet dan heb je al voor 50% gewonnen.

Titaantje 22 mei 2019 om 16:58

Toch mooi hoe Richeze zich van een redelijke sprinter heeft opgewerkt tot 1 van de beste sprintpiloten in het peloton. Ik snap op zijn eeftijd wel dat hij een 2 jarig contract zoekt.

west 22 mei 2019 om 20:37

Voor de tour tekenen en anders rij je gewoon lekker niks meer dit jaar…

Veloburto 22 mei 2019 om 23:10

Als dat jouw manier van onderhandelen is, hoop ik niet dat jij ergens een leidinggevende functie hebt

Remys 23 mei 2019 om 00:45

Ik vraag me af waarom dit steeds in de publiciteit komt. Ik zou het als renner/persoon erg ongemakkelijk vinden als mijn werkgever dit naar buiten zou brengen.

Headlines

Materiaalzone

Populair