Paolo Simion loopt hoofdletsel op bij trainingsongeval

zondag 9 december 2018 om 19:00
Paolo Simion loopt hoofdletsel op bij trainingsongeval

foto: Sirotti

Update

Paolo Simion is vanmiddag gewond geraakt, nadat hij tijdens een trainingsritje moest uitwijken voor een auto. Dat gebeurde in Trevignano, in de Italiaanse provincie Treviso. De onfortuinlijke renner van Bardiani-CSF liep daarbij hoofdletsel op, dat een klein hematoom veroorzaakte. Verder werden er geen breuken vastgesteld. Hij blijft vannacht in het ziekenhuis ter observatie.

Het ongeval vond plaats dichtbij een rotonde in het centrum van Trevignano. De exacte toedracht wordt nog onderzocht. Ooggetuigen zagen Simion vallen toen hij een stoeprand raakte, nadat hij moest uitwijken voor een auto. Hij verloor daarbij even het bewustzijn. Omstanders en de betrokken automobilist schoten de 26-jarige Italiaan meteen te hulp.

Simion kwam weer bij zinnen toen de ziekenwagen arriveerde. Nadat hij reageerde op vragen van ambulancepersoneel, werd hij met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Treviso. Medisch onderzoek wees uit dat de Italiaan geen serieus letsel had opgelopen en bracht alleen de hematoom aan het licht.

Ondanks een geheugenverlies van drie uur sprak Simion vol bewustzijn met zijn familie en de staf van Bardiani-CSF, meldde de ProContinentale ploeg in een perscommuniqué. Ploegleider Stefano Zanatta zocht hem op in het ziekenhuis en bevestigde dat zijn renner nog altijd ‘wat versuft, maar rustig en stil’ is.

Ritwinst in Ronde van Kroatië
Simion koerst al sinds 2014 voor Bardiani-CSF, waar hij begon als stagiair. Hij reed tweemaal de Giro d’Italia, waaronder dit jaar. Zijn beste klassering was een achtste plaats in de slotrit in Rome. Op zijn erelijst staat één profzege; eerder dit jaar won hij de slotrit van de Ronde van Kroatië, die finishte in Zagreb.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair