Pantano reageert voor het eerst op positieve EPO-test

dinsdag 23 april 2019 om 08:43
Pantano reageert voor het eerst op positieve EPO-test

foto: Cor Vos

Voor het eerst sinds het nieuws van de positieve EPO-test van Jarlinson Pantano naar buiten kwam heeft de Colombiaan van zich laten horen. In een statement op Twitter laat Pantano weten dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen die hij de afgelopen periode heeft ontvangen. Hij hoopt tevens dat zijn naam zal worden gezuiverd.

“Gewoon wat woorden van dankbaarheid voor de steun op dit moment”, opent Pantano zijn relaas. “Ik ben jullie zeer dankbaar voor het geloof in mij. God zegene jullie.”

Inhoudelijk ingaan op zijn positieve test doet de 30-jarige in zijn statement op social media niet. “Het is afwachten, maar we willen alles oplossen”, schrijft hij. Pantano liep op 26 februari tegen de dopinglamp bij een controle buiten competitie. Op 15 april werd bekend dat hij in afwachting van verder onderzoek voorlopig is geschorst door de UCI en Trek-Segafredo, de ploeg waarvoor hij sinds 2017 reed.

De man uit Cali heeft nog het recht om de B-staal aan te vragen. Mocht Pantano zijn onschuld niet kunnen bewijzen hangt hem een schorsing van vier jaar boven het hoofd.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mwielerfan 23 april 2019 om 10:11

Fijn al die steun

josi 23 april 2019 om 10:44

Pantano reageert dus helemaal niet op de positieve dopingtest.

Polleke 23 april 2019 om 11:21

Die is nat tot achter zijn oren… waar wil je naartoe met een positief A-staal op EPO ….

RiGHT 23 april 2019 om 11:46

Tja, die gozer reed een seizoen lang de stenen uit de weg…. en daarna was het ineens heel veel minder. Niet raar dat zo’n jongen dan probeert te grijpen naar wat extra “ondersteuning” om toch weer dat niveau te halen.

Marszzz 23 april 2019 om 12:47

Steun? Die kwam ieder geval niet uit mijn hoek. Beste Jarlison, succes met het vinden van een bestaan in de maatschappij. Die steun krijg je wel….

achtpuntzes 23 april 2019 om 16:30

Zou die God nu echt de mensen zegenen die dopinggebruikers steunen?

Laatste nieuws

Materiaalzone