‘Padova-rapport per direct gesloten, Ferrari stapt naar rechter’

vrijdag 31 juli 2015 om 16:17
‘Padova-rapport per direct gesloten, Ferrari stapt naar rechter’

Het Padova-rapport verdwijnt in de prullenmand, zo wordt gemeld in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Het onderzoek richtte zich op de praktijken van Michele Ferrari en bevat 550 pagina’s aan onderzoek. Ferrari laat nu weten gerechterlijke stappen te ondernemen.

Het Padova-rapport bevat namen van (oud-)renners die nauwe banden hadden met Ferrari, waaronder Alexandre Vinokourov, Denis Menchov, Filippo Pozzato, Michele Scarponi en Roman Kreuziger. Opvallend was, dat er veel renners van Astana genoemd werden. Het was één van de bewijzen die de ploeg bijna een WorldTour-licentie kostten, maar dat kwam er niet van.

Michele Ferrari slijpt ondertussen de messen. “In november zal de rechtbank van Lazio mijn zaak onder de loep nemen”, liet hij weten in de krant. “Ik wil ook een schadevergoeding. Momenteel ben ik met pensioen en interesseert training me geen reet. Heb je de Tour gezien? De renners zijn sterk genoeg zonder mij.”

Het sluiten van het rapport betekent dat de betrokkenen niet geschorst zullen worden, of eventuele boetes tegemoet kunnen zien.

Dit artikel delen:

18 Reacties

rahimns 31 juli 2015 om 16:21

En ook in Italie hebben ze er blijkbaar het lef niet om eens goed door te pakken. Na het halfslachtige werk in Spanje met de zaak Fuentes komt ook hier de onderste steen niet boven. Dit is echt jammer. De kans was er om in diverse zaken eens goed schoon schip te maken en dit gaat helaas niet gebeuren. En het gaat mij niet om schorsingen maar gewoon om de waarheid boven tafel te krijgen, wie was er allemaal bij betrokken. Waar kwam het spul vandaan. Het is jammer.

klootje kriekeljon 31 juli 2015 om 16:28

Toch waren ze de afgelopen jaren in Italië heel wat harder aan het optreden Rahimns. Daarom verbaast dit nieuws me eigenlijk wel.

fietskoen1 31 juli 2015 om 16:42

Waardeloos, men laat waardevolle informatie gewoon weggooien. Alsof het niks waard is zeker.

Laatste man 31 juli 2015 om 16:42

Druk van boven. Maffia. Treurig.

Roberto 31 juli 2015 om 16:43

Slechte zaak, er komen weer renners mee weg. Jaren is er onderzoek gedaan en aan gewerkt om het nu in een la te gooien, zucht…
Zou de UCI die zaak nog over kunnen nemen?

moker 31 juli 2015 om 16:43

550 pagina’s en nu de prullenbak in wat een geld/papier verspilling…

Kwibus 31 juli 2015 om 16:45

Ik vrees dat ze gewoon niet genoeg harde bewijzen hebben.

RABBIT_HOLE 31 juli 2015 om 16:46

kan weg

Borsje 31 juli 2015 om 16:46

De inhoud van het rapport zal toch op een of andere manier wel gelekt worden?……
Misschien dat tijdens c.q. naar aanleiding van de rechtszaak – als die doorgaat ….- nog wat conclusies zijn te trekken?

BlancoProCycling 31 juli 2015 om 17:24

Ik denk wegens te weinig bewijslast…

Burn 31 juli 2015 om 17:27

"Heb je de Tour gezien? De renners zijn sterk genoeg zonder mij.”

Ze hebben Ferrari niet meer nodig….

albertooo 31 juli 2015 om 18:49

@rahimns
Over Spanje heb je gelijk, de anti-dopinginstantie daar controleert relatief weinig. Net al in Australië en Nederland. Daarentegen wordt in Italië veel geld in het opschonen van de sport gestopt.

LinusGerdemann 31 juli 2015 om 19:02

@allbertoo het gaat niet om controleren alleen. Namen als Contador en menig voetballer was betrokken. Een smoesj dat het colom was en alleen de buitenlandse rennersstraffen is gewoon prutwerk.

oscaritoforlife 31 juli 2015 om 19:35

@laatste man.

Die druk komt alleen niet van de wielrenners mafia
Net als bij de zaak Fuentes gaat dit rapport niet de prullenbak in vanwege de wielrenners, maar vanwege de voetballers, f1 piloten en tennisers die ook op de lijst staan en bij Fuentes stonden.

Commerciele belang is daar iets te groot om de helden met doping associaties te laten dealen. Betekent misschien teveel voor het land als Ferrari rijders of Valentino Rossi voor de rechter moeten komen

Geraint 31 juli 2015 om 20:11

Ach het werd ook al snel duidelijk dat een aanzienlijk aantal renners ten onrechte werden genoemd in deze zaak. Toen zijn ze snel terug gekrabbeld en zelfs hun tweede lijst namen niet meer durven bekend maken.

sooike 31 juli 2015 om 20:22

Jammer. Weer een kans laten liggen om de toch al zo kwetsbare wielersport te “zuiveren” en te ontdoen van alle indianenverhalen, die er nog steeds als aasgieren boven hangen.

rahimns 31 juli 2015 om 21:17

@albertoo ik heb het niet over wat dopinginstanties nu doen aan controles en ik wil wel geloven dat men in Italie er nu meer aan doet. Maar met deze zaak had er veel uit het verleden boven tafel kunnen komen. De bron van veel dopinggevallen ligt daar, naast de zaak Fuentes was Ferrari (en zijn leermeester Conconi) de bron van heel veel kwaad. Dat dit nu in een doofpot of wat dan ook verdwijnt is echt een hele slechte zaak.

Coldeportes 31 juli 2015 om 23:22

Soort Koningslied dus: kost klauwen met geld en uiteindelijk een grote flop. Money down the drain…

Headlines

Materiaalzone

Populair