Owain Doull uit koers gehaald door hersenschudding

vrijdag 17 augustus 2018 om 20:48
Owain Doull uit koers gehaald door hersenschudding

foto: Sky

Owain Doull heeft na een valpartij moeten opgeven in de BinckBank Tour. De Brit van Sky, vijftiende in het klassement, krabbelde na de tuimelperte wel weer op en klom op zijn fiets, maar meldde zich korte tijd later bij de volgauto met de mededeling dat hij zich niet goed voelde. Zijn ploeg vreesde voor een hersenschudding en nam hem meteen uit koers.

“Owain viel met een snelheid van ongeveer vijftig kilometer per uur. Hij mocht aanvankelijk verder rijden van de koersdokter, maar nadat hij binnen een paar minuten weer op de fiets zat meldde hij zich bij de volgauto en zei dat hij zich niet lekker voelde en in shock was”, zei ploegarts Richard Usher. “We namen hem daarop onmiddellijk uit de koers omdat dit duidelijk een hersenschudding was.”

Doull is onderzocht in het ziekenhuis en is aan de beterende hand. Usher: “Stapsgewijs en onder toezicht van de ploeg zal hij terugkeren op de fiets. Hij mag vanavond het ziekenhuis verlaten en we zullen hem vannacht goed in de gaten houden. Als alles goed gaat, mag hij morgen naar huis.”

Ook Lawless en Rosa zijn er niet meer bij
Doull was niet de enige in de lappenmand van de ploeg van Dylan van Baarle; Chris Lawless ging door ziekte niet meer van start in de vijfde etappe en Diego Rosa moest zich terugtrekken door vermoeidheid. De Italiaan kampte enkele weken geleden met een infectie en lijkt daarvan nog niet helemaal hersteld.

Dit artikel delen:

3 Reacties

rahimns 17 augustus 2018 om 20:50

Verstandige keuze… goed gedaan van de ploeg.

0
Gabriel Melching 17 augustus 2018 om 21:01

Precies

0
xistnc 17 augustus 2018 om 21:14

En bovendien kon de tuimelperte weer even gebruikt worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone