Owain Doull schenkt Team Sky eerste zege in Herald Sun Tour

Owain Doull schenkt Team Sky eerste zege in Herald Sun Tour

foto: Team Sky

vrijdag 1 februari 2019 om 06:48

Team Sky mag zich de grote winnaar noemen van de derde etappe van de Herald Sun Tour. Owain Doull wist namelijk als eerste aan te komen in finishplaats Warragul, vlak voor zijn ploeggenoot Luke Rowe. Michael Woods blijft in het bezit van de leiderstrui.

Met Woods als nieuwe leider, begon het peloton aan de derde etappe van de Australische rittenkoers. Tussen startplek Sale en finishplaats Warragul lagen 162 – heuvelachtige – kilometers. Het duurde even voordat er een kopgroep wegreed. Pas na goed dertig kilometer wisten negen renners een kloof te slaan.

Nerveuze start 
Vlak daarvoor werd het peloton overigens opgeschrikt door een valpartij. Dit betekende chaos, aangezien het peloton in meerdere stukken was gebroken. Team Sky en EF Education First waren duidelijk niet van plan om te wachten: beide ploegen trokken dan ook vol door. Toch vond er na verloop van tijd weer een hergroepering plaats.

Vooraan werd er echter ook goed doorgereden. Team Sky bleek het beste vertegenwoordigd in de kopgroep met Doull en Rowe. Verder waren Will Clarke, Nathan Elliott, Neil van der Ploeg, Liam White, Conor Murtagh, Luke Mudgway en Ryan Cavanagh mee.

Peloton verrekent zich 
Deze negen koplopers reden een maximale voorsprong bijeen van bijna zes minuten, waardoor ze voorzichtigjes begonnen te zweten in het peloton. Dit veranderde langzaam in (blinde) paniek, toen bleek dat de koplopers standhielden. Met nog tien kilometer te gaan bedroeg de voorsprong nog altijd anderhalve minuut.

Het peloton bleek uiteindelijk niet bij machte om de koplopers op tijd in te rekenen. Het genoemde negental mocht dan ook strijden om de overwinning. Team Sky wist zijn numerieke overwicht uit te spelen. Wat heet: Doull en Rowe reden gezamenlijk weg van de tegenstand. Die eerste kreeg de zege uiteindelijk cadeau van zijn oudere landgenoot.

Dit artikel delen:

5 Reacties

assen 1 februari 2019 om 08:20

Het rijden van Sky wordt beloond. Wat rijdt die ploeg goed… en ook met de renners die ik toch niet als de absolute top van de ploeg zou bestempelen… maar het is vrijwel alleen maar top bij Sky blijkbaar (NIET sarcastisch bedoeld).

0
aardappeljager 1 februari 2019 om 08:49

Ijzersterke ploeg inderdaad

0
roaster 1 februari 2019 om 09:02

Erg sterk!

Off topic: wat doet Jon Dibben in 2019? Niet verlengd bij SKY? Ook geen nieuw team. Ontzettende goede (baan) renner en al hele mooie overwinningen behaald op jonge leeftijd op zowel baan als weg. Anyone?

0
bilthoven 1 februari 2019 om 09:42

John Dibben gaat waarschijnlijk terug naar de baan. Daar komt binnenkort meer duidelijkheid over.

0
Giekes 1 februari 2019 om 09:22

Als je met twee weg bent, sprint dan toch voor de overwinning…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone