Outsider Quinten Hermans geeft verstek voor de Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
zaterdag 15 april 2023 om 15:12

Outsider Quinten Hermans geeft verstek voor de Amstel Gold Race

Zoek zondag niet naar Quinten Hermans in de Amstel Gold Race. De heuvelspecialist van Alpecin-Deceuninck, die als een van de outsiders gold voor de klassieker in Zuid-Limburg, kampt met infectie van de bovenste luchtwegen en zal niet aan de start verschijnen in Maastricht. Hij wordt vervangen door Jimmy Janssens.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De symptomen zijn al een paar dagen aanwezig”, zegt Hermans in een persbericht van de ploeg. “En de ziekte is nog niet voldoende onder controle om morgen te starten. Ik neem beter wat extra rust, in de hoop fit aan de start te staan van de twee Ardennenklassiekers.”

Afgelopen woensdag eindigde Hermans nog als elfde in de Brabantse Pijl. “Het was een heel zware en koude dag op de fiets, ik had het toch wat onderschat”, zei hij na afloop van die wedstrijd. “De kou werkte in op mijn hartslag en pas in de laatste ronde op het lokale circuit kwam ik er terug door. Ik kan sowieso niet goed tegen de kou, dus dat maakte het extra lastig.” Vorig jaar eindigde Hermans als tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
Outsider, samen met 117 andere renners.
15 april 2023 15:28
Die Brabantse Pijl schijnt redelijk frisjes geweest te zijn, renners en rensters klaagden zelfs over koude handen.
15 april 2023 15:15
Wel bijzonder slecht moment om ziek te zijn …
    15 april 2023 15:34
    Die onzin met die puntjes snap ik nooit….
    15 april 2023 16:20
    @LM Wat is het probleem....?
15 april 2023 16:44
Pijnlijk... Quinten Hermans na Baskenland: "Sommige dagen waren een eco days(dagje in spaarmodus, red.). Ik ben niet voor niets de afgelopen twee jaar ziek geworden tijdens of na Baskenland. Wie daar meedoet voor de prijzen, betaalt de tol in de klassiekers. Je moet gewoon enkele dagen met de rem op rijden om top te zijn in de klassiekers."

Toch beetje symptomatisch dat je drie jaar op een rij ziek wordt na dezelfde koers?
15 april 2023 18:46
Waarom start Groves niet voor Alpecin?
Die lijkt mij meer kanshebber dan de meeste renners die ze nu opstellen.
    15 april 2023 21:48
    Die is op hoogtestage ifv de Giro
15 april 2023 19:04
Had beter woensdag tijdig afgestapt zodra je voelt dat het niet goed zit door kou en hartslag omhoog gaat want reactie longen.
Maar ja, is een beetje tegen de natuur van de wielrenner. Nu beter eerst echt herstellen.
15 april 2023 17:37
Ja lap, kut voor mijne wielermanager .

Reacties zijn gesloten.