Michael Matthews mist Milaan-San Remo vanwege coronabesmetting

dinsdag 14 maart 2023 om 15:40
Michael Matthews mist Milaan-San Remo vanwege coronabesmetting

foto: Cor Vos

Update

Een tegenvaller voor Michael Matthews. De Australiër heeft in aanloop naar Milaan-San Remo, een wedstrijd waar hij in het verleden al twee keer op het podium stond, positief getest op corona. Hij zal zaterdag niet aan de start verschijnen van La Primavera, heeft zijn ploeg Jayco AlUla inmiddels laten weten.

Matthews postte om maandagochtend een foto van een positieve sneltest op Instagram. “Damn”, schreef hij erbij. Zaterdag stapte de 32-jarige renner af tijdens de koninginnenrit van Parijs-Nice, die finishte op de Col de la Couillele.

Eerder in de Koers naar de Zon had Matthews – in gesprek met Cycling Pro Net – aangegeven dat hij niet helemaal tevreden was over zijn vorm. “Het is dit jaar heel anders dan andere jaren. Andere jaren bleef ik hier, in Europa, om me in de kou voor te bereiden op Parijs-Nice, Milaan-San Remo en de klassiekers. Nu was ik in Australië aan het koersen. Ik ben niet helemaal zeker over het gevoel, ik ben nog niet helemaal blij met waar ik sta op het moment. Hopelijk wordt het beter, niet minder.”

Matthews stond al tien keer aan de start van Milaan-San Remo. Bij de helft van zijn deelnames eindigde hij in de top-tien en, zoals gezegd, stond hij twee keer op het podium. Zowel in 2015 al 2020 werd hij derde. Vorig jaar was hij vierde.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

Update 14 maart (15.40 uur)

Matthews zal zaterdag niet van start gaan in Milaan-San Remo. Dat heeft zijn ploeg bekendgemaakt via sociale media. “Michael Matthews heeft helaas positief getest op corona en heeft lichte symptomen”, begint het bericht. “Matthews zal dit weekend daarom niet aan de startlijn staan van Milaan-San Remo. Het is een grote teleurstelling, aangezien het een seizoensdoel was en een geliefde koers, maar gezondheid heeft de prioriteit.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

advocaat van de duivel 13 maart 2023 om 16:21

Waarom testen? In staat om te koersen is koersen. Te ziek is niet starten. Gelijk welke ziekte…

1
Samamba 13 maart 2023 om 16:34

In principe zal hij dan wel kunnen starten, maar dat er een test aan te pas is gekomen, wilt toch zeggen dat er symptomen zijn. Zelfs al zijn die weg tegen zaterdag, een goede voorbereiding is het allerminst.

3
AnderJ 13 maart 2023 om 16:46

Waarschijnlijk wilde hij weten of hij COVID had en testte hij daarom? Gelijk welke ziekte is het misschien niet verstandig om te starten met iets onder de leden en daarnaast wordt de combinatie van COVID en topsport in verband gebracht met hartproblemen. Lijkt dan niet zo gek dat je voorzichtig doet…

2
Cornelius 13 maart 2023 om 16:49

Bij Jayco zullen ze liever niet willen dat alle 30 renners en de halve begeleiding besmet raken. Dus gewoon testen, en positief geteste personen een aantal dagen afzonderen van de ploeg.

3
YogiBear 13 maart 2023 om 17:33

Logisch toch? Je denkt dat je wat hebt en er is een mogelijkheid om dat met zekerheid te bepalen. Met deze informatie kunnen ze vervolgens kijken wat te doen. Niets mis mee.

2
advocaat van de duivel 13 maart 2023 om 22:03

Natuurlijk moet Matthews voor zichzelf zien wat hij doet, maar hopelijk wordt het niet in zijn plaats beslist. Voor 2020 maakte het voor andere renners trouwens geen zak uit of een collega met een snotneus of keelpijn rondreed. Mag Matthews met een gewone verkoudheid dan wel starten volgens jullie? Zolang het maar geen corona is?

Vele mensen zitten duidelijk nog met dezelfde waanbeelden als de voorbije 3 jaar, als je de reacties hier leest. Herhaal na mij: “corona is een ziekte als een ander en moet niet als uitzonderlijk behandeld worden”

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 14 maart 2023 om 08:53

Op basis waarvan zie jij corona als een andere ziekte en bedoel je daarmee dat iedere ziekte hetzelfde is? Ik begrijp niet helemaal wat je wil zeggen.

-2

Klopt. Hoe simpel kan ’t zijn.

0
Arie van Wetten 13 maart 2023 om 16:07

“Test positief”….. Blijkbaar zitten de dopingperikelen bij mij dieper dan corona….

0
Rondje 25 13 maart 2023 om 19:00

Het lijkt me overigens voor de renners ook niet prettig als je weet dat er iemand Corona heeft getest die in het peloton meedraait. Matthews zal zich niet voor niets hebben laten testen. De meeste renners stappen toch ook meestal af bij een griepje, verkoudheid, etc.., om verder risico te vermijden voor de rest van een seizoen.
Matthews zou er verstandig aan doen niet alleen naar zichzelf te kijken maar ook rekening te houden met collega renners.

0
Klein Verzet 14 maart 2023 om 11:34

In Nederland mag je vandaag de dag gewoon mét Corona naar je werk. Ik bedoel maar.

0
Japiejo 14 maart 2023 om 15:57

Ja, maar hij is ziek; heeft symptomen. En dit is geen kantoorbaan, maar topsport. Dan krijg je andere afwegingen..

2
pimmeesryan 14 maart 2023 om 17:47

Misschien nu een mogelijkheid om Dylan te laten starten?

0
toiletduck 15 maart 2023 om 09:43

Als je Dylan G bedoelt: die wordt hier en daar wel gegeven. Nog niet bevestigd volgens mij. Denk overigens niet dat hij hier veel te zoeken heeft, buiten training op duur en poef-poef na x-duizend kj.

0
Dr.Watt 14 maart 2023 om 18:26

Matthews is ook niet de bepaald de grootste geluksvogel in het wielrennen.

0
Lars Maden 14 maart 2023 om 17:51

Thoughts and prayers.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone